♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, September 26, 2012

Penang Butterfly Farm | Edisi Jelajah Sambil Mengeluarkan Peluh!

Assalamualaikum....
Story hari Ahad...baru dapat nak update.huhu..

[entry saya yang banyak gambar....jangan marah yer!], kalau tak tempek kat sini..macam sayang plak..huhu..

Tak plan nak terjah sini...mula-mula nak pergi Taman Belia tapi bertukar plan bilanya Mr Hubby bawa ke arah Batu Ferengghi. Papa Irfan belanja nak tengok rama-rama, saya kata mahal tu bang tiket nak masuk nie.., Hubby kata, ala nama je duduk Penang tapi tak pernah masuk...sementara mood tu ada meh kita masuk lah..alang-alang dah lalu kat sini...hahaha..~._^.

Meh saya berkongsi pengalaman Zura@Iwan.Co menjelajah farm nie sampai berpeluh-peluh.....:-),

 Bukan rama-rama betul ni yer....hehehe..

 Infront...



 Tunggu nak beli tiket...

Welcome to Penang ButterFly Farm...datang Penang meh la singgah!..hehe


Cantik suasana kat luar ni ha..

 Jom kita masuk...hubby dah bayar!

 Berbaloi dengan rm18 ..haha...

 Pengembaraan bermula....

Macam mana proses terjadinya Rama-Rama Dewasa....


Ada sign....tapi kami hentam kromo je jalan..hehe


Kalau jari saya...lagi ayu kut..kahhhh...


 Alamak....rama-rama dah terbang......huhu...

Saya pakai Rayban tu besor mcm mata rerama kah!...haha

 Gonggok Raksasa...

Geli tak?hihi

Steady aje anak teruna nie...hihi

Hairan tengok....apa tak gerak2 nie..

Ingat batu..rupenya Kura-Kura..

 Kesian rama-rama ni...hilang suku sayap dia...huhu


 Apa ke hey bapak ngan anak nie...haha....Tall and Tallest...ahakss..

 Rama-rama sedap menghisap madu...hehe


Saya nak tunjuk kat Irfan air sungai tu..tapi Irfan buat tak tau...hohoho..


Habis dia tarik rayban Mama..huhu..

Meh tengok Ikan Raksasa...


Putera Katak ...hihi


Berebut anak ke nie..haha..

 Duck 4 ekor ni...terpinggir kat bawah nie..hikss..

 Spanish Shawl...

 Iguana Raksasa pun ada...hihi..



Exit.....tapi belum habis lagi...lepas nie, kita jelajah tempat yang beraircond ......hihi..Nanti saya upload lagi Edisi Jelajah Dalam Suasana Aircond plak..hehe.

Irfan sangat seronok....asyik menegur je haiwan-haiwan kat dalam nie.....hikss...


# Tunggu next story :-)








24 comments:

Gieyana said...

mg best g sini..kalau student murah ag rate dier...

Teringat ms nureen g sini ms umur 1 thn, tkut giler dier..ekekeke..

Trip school dier pon g sini gak..:-)

Kesuma Angsana said...

lama x pergi, tp mmg best kat sini

Amyna said...

Seronoknya...

Suka tengok gambar tall & tallest tu... gaya dua beranak nak sama... ekekekke.

atty's said...

cantik tempatnya, kira berbaloi ngn bayaran .

LiYa HaNiF :: said...

biasalah bila bw budak2 tempat2 cam ni mmg diaorg suka... ^_~

lieyalatif said...

wah best2...dah le lieya ni peminat butterfly....teruja tgk....

Myra Jay said...

Tak pernah sampai lagi sini, tp tempat ni best untuk photografer kan, menguji kecekapan bermain dengan kamera ;)

Cantik shot akak :D

ct rahani said...

suker tgk gambo2 nih sumer.. cam teringin je nak ke sana.. hehe.. sonok yer irfan tgk rama2.. :)

JaSSNaNi said...

bestnye butterfly farm... seronok amik gambar kan.. sbb tmpt yg best.. cool je.. kat KL pun ada butterfly farm.. tapi lom terjah lagi.. in planning nak gi deer farm je.. kot2 ada time.. kena ngan mood.. leh jelajah sana.. :) nak pegi penang tu rasa blom lagi.. sbb biasa balik sampai perak je.. dah x larat jenjalan... :)


>>> pulut doyan sedap.. tapi saya pun makan suka2 je.. sesekali tu teringin gak.. :) skrg bukan musim buah doyan kan.. so doyan atas supermarket je.. tunggu hujung2 tahun ni kot.. sbb kakak saya kata dusun dia dah berbunga lebat hari raya lepas..

MrS. F!zA said...

last pgi msa tadika dulu..suka tgk rama2..cantik sgt!

Zura@Iwan said...

Gie~

aha..student murah rate dier...

hikss..irfan dia tgk geli2..lps tu ok arr...

nk bw irfan lg kut nnti dia dh bsr sket...

Zura@Iwan said...

KA~

best KA...mak pak dia yg teruja..hehe

Zura@Iwan said...

Amyna~

hikss...bapak dia punya keja la tu...

Zura@Iwan said...

kty~

tu arr kak..tu psl duk lelama dlm tu..biar berbaloi..hehhe

Zura@Iwan said...

Liya~

irfan ni x tahu menahu lg tu...cuma sj nk kenal2kan kt dia...

dia duk tegur2 rerama tu duk terbang2...hikss

Zura@Iwan said...

Lieya~

ye ke? meh arr jln png..siggh sini, posing ngan rerama..hhee

Zura@Iwan said...

MJ~

tu arr MJ..kalau ada lens yg sesuai lg la cantik....

meh la bw camera d90 shoot2 kt cini.hehe

Zura@Iwan said...

ct rahani~

irfan tgk rerama duk terbang..duk tegur je dia..heran..hehe

Zura@Iwan said...

Jassani~

mmg sonok amik gmbr kak..selagi bleh amik..shoot je..hehe..

oo kt kl ada gk yer...sure lawa tmptnya....

sonok bw anak2 tmpt gini..dorang teruja..hehe...

# ye la..skrg bkn musim doyan..bila bkn musim tu yg duk cari tu kan.hehe

Zura@Iwan said...

Fiza~

penah smpi le? sy mcm x penah pegi..wpn dh lama duk png..sejak kecik ag..hehe

Z@i Z@mR33 said...

hehehe...x penah smpai lg wlaupon mmg asal penang...kah...kah..kah...terer kan terer kan?

Zura@Iwan said...

Zai~

hikss..biasa la, duk png..dkt leh dtg terjah aje..hehe

mmg terer...hahaha..

Mar Maria said...

mesti best kan sis..

Zura@Iwan said...

Mar~

best...hehe