♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, September 6, 2012

Aidilfitri 2012 | Family Gathering...Happening!

Assalamualaikum....

Alhamdullillah...hajat Hubby sebelum ini nak kumpul bersama keluarga saya dan keluarga dia di rumah SP telah kesampaian pada hari raya yang ke 5 hari tu. Ekceli hubby plan masa arwah Mil ada lagi...tapiii.....semua ini berlaku dengan kehendakNya...kita hanya merancang kan....sebelum ini, rumah tu under renovation. Sekarang alhamdulillah rumah tu dah siap sepenuhnya, tapi masih ada yang belum settled lagipun saya tak buat decoration sangat di rumah tu..hanya simple2, just boleh datang dan duduk dengan selesa. 

 Full house rumah kitaorg malam tue....

Kadang2 weekend kitaorg datang stay kat rumah nie....teringin sangat nak stay terus kat rumah yang indah tu....huhu, saya memang ada plan nak berhijrah duduk rumah sendiri....insyaAllah jika ada rezki kami sekeluarga duduk di sana terus, syukur.....lagipun kalau boleh nak Irfan membesar di rumah yang lebih selesa..hihi..

 Hubby mulakan acara BBQ..xcited tue dier...Orang kuat di dapur adalah Mak, Ateh dan abg Ipar saya...hehe...

 My  Abah mengetuai bacaan Doa...

 Sila menjamu selera.....Alhamdulillah....

Yang bestnya....Tokwan saya pun sudi datang rumah kami.....hihi..


Ahli keluarga paling kecil tahun ini....Muhammad Aliff Irfan dan sepupunya, anak adik ipar Qairin Amanda ...

Syukur sangat2 dapat berkumpul sesekali macam nie.....happening!, riuh ngan suara budak2....suara orang dewasa bergelak ketawa....hihi...lagipun sebelum ni rumah tu sunyi jer...bila dah reramai nie....rasa macam, bestnya, tapi bila dah ramai nie....rasa macam sempit pula ruang rumah nie....hahaha...sabar je haku..

InsyaAllah jika diluaskan rezki....saya dan suami teringin juga nak buat open house aka kenduri kensyukuran kat rumah nie....jemput lebih ramai lagi..termasuk kengkawan.....tapi jika ada yang sudi nak datang rumah, sila lah....tak perlu nak jemput2 or buat open house...hikss. Kalau kitaorg ada kat rumah la yer...hehe


#sedar tak sedar....rumah ni dah berusia lebih 3thn rasanya.....huhu.....

8 comments:

ALoNa CintamaniszLite said...

Mmg elok kalo umah kita selalu buat kenduri kesyukuran, tahlil...amek berkat, kan..

Mcm umah akak laa..nk dtg bila2 pun boleh tp kena bgtau awal2 laa. Takut time tu takde pulak, kan..

wantie said...

Ni sekali wat kenduri masuk umah ke? ngee...

ok akucadangkan hang extend umah hang tu bagi besar. hang extend bahagian atas. bagaian bawah tak yah ada bilik. ha.. kan luas sekali imbas mcm dewan. hahaha.. aku melawak jerk.

rumah hang memang cantik. aku malaih nak tunjuk umah aku, sebab langsung tak buat apa. plan nak duduk jgn mimpilah. kui kui... belum tiba masanya k.

Zura@Iwan said...

betui tu kak....insyaAllah berkat kalau sll buat kduri kan...

insyaAllah kak..kalau sy nk terjah umah kak..sy rojer2 dl..hehe

Zura@Iwan said...

tak le beb...sj wat mkn2 family, kasi meriah umah tu....sblm ni dh buat bacaan yassin satu family...kduri masuk umah, nnti la hihi..

mengong hang...baik buat dewan teruih...hahaha

alhamdulillah..biasa je wey...mn dan je tu....sbb aku ingt nk duk je umah tu..huhu

Zie Fauzi said...

meriahnya.... kalau dh pndah SP nti boleh la terjah2 selalu kot..;)

Ina Khairina said...

kak,cpt2 la pindah dok sp leh kita berjiran....hehe

Zura@Iwan said...

Zie~

insyaAllah zie..mmg berhajat nk duk sp je..huhu..bhijrah..

Zura@Iwan said...

Ina~

kalau bleh nk cpt2 je ni..tp tu la..x dpt keja lg kt sn...ada keja kosong gtaw la.hehe