♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, September 26, 2012

Penang Butterfly Farm | Jelajah Dalam Kawasan Aircond Pula..:-)

Assalamualaikum....

Sambungan edisi jelajah dalam Butterfly Farm tu lagi....setelah berpeluh di ruang luar farm tu, kitaorang mengikut sign "Exit" tu masuk ke ruang information details mengenai rama-rama dan spesis seangkatan dengan nyer di dalam ruangan yang ber aircond plak...hihi.

Dalam tue...kitaorang relax sikit...sebab ada tempat duduk then kalau nak tengok wayang pun ada...hehe..

[entry mengandungi banyak gambar juga yer...^_^],

 Gambar-gambar photography yang superb!..


 Photog profesional...


 Pelbagai jenis rama2...

 Aduyaii..teruja tengok gmbr photography yg suberb nieh..


 Dalam nie pon...nice je tempat dia....hihi

 Rehat kejap....


 tak sempat posing....brother tu dah snap..haha..

 Sila press...jangan terkejut plak..sbb ada Labah-labah...hehe

 Alamak...yang ni say geli..tgk gmbr pun dah ngeeeeeeee...huhu

 Spider palsu..hehe

 Berasap jerk.....

 Rupanya ada Mr Kala di bwh tue..hehe


 Nie ramai yg geli yer...hehe..

 Spesis rerama yg mcm daun jek...

 Spesis yang keluar waktu siang...

 Spesis keluar waktu Malam..



 Area yang tk dibenarkan ambil gambar....

 Dah habis..hihi......masuk tempat souvenir ...tapi tak beli pun..idak nak ambil la juga FM tu, tak jadi..hehe..

 Nyamuk raksasa pe nie..hehe

daa.....datang lagi nanti...bawa Irfan masa dia besar sikit....good untuk Irfan , learning proses for him...hehe..

Edisi jelajah dalam butterfly farm yang sangat best.....:-)

#Owhhhh ada gmbr2 lagi....next entry k....sure boring korang yer...gmbr asah bakat yg terpendam...hahaha..tk de maknanya...seronok ambil gambar sebenarnya.....suka nature photo, kalau ada lens yang sesuai lagi cantik...hehe..

26 comments:

LiYa HaNiF :: said...

teringinnya nk g.... :D

~aYu~ said...

salam kenal. ayu follow sini.
suka gi penang tp kan ayu tak penah gi butterfly farm tu..

Zura@Iwan said...

Liya~

meh la terjah png...sy bwkan..hehe

Zura@Iwan said...

Ayu~

slm kenal..thks follow ye...

suka dtg png ye..next time dtg jgn lupa siggh farm nie..

::NureeN:: said...

best jgk nooo... x pernah msk lg, lalu ja 3 thn lepas hehehe

ieda said...

puas hati tgk pic .. cantik2 .. terang2 ;)

cantik tempat nie dikkk
kalau irfan dah besar sikit bawak ke sini sure dia banyak tanye ;)

♥MAMASYAZA♥ said...

akak blom penah bwk anak2 p sini. kena bwk la lepas ni...hehehehe

Zura@Iwan said...

Nureen~

aha best..mula2 aku la x mau masuk...laki aku pujuk gak..hehe..

Zura@Iwan said...

k.ieda~

pakai camera br kut kak..hikss

tu arr..tmpt dia cantik..ingt biasa2 je..bila masuk best plak.hikss

insyaAllah..plan nk bw dia masuk lg bila bsr..hehe

Zura@Iwan said...

Mamasyaza~

betui tu kak..bw dorang..pasti sonok...hehe..

Rinna said...

Wahh menarik jugak butterfly farm nie..yr.. seronok la Irfan jln2 yer.. :)

wantie said...

wah.. bestnya irfan dapat tengok butterfly

eB said...

arghhhhhhhhhhhh. eB musti x leh nk msk. geli la tgk. hu3

Nad @ MamaZN said...

wa...kecik2 irfan dah jalan2 tgk rerama...best2 , hehe

kak, dah masuk bloglist dh..takmo sedey2 k :)

Rohani Hashim said...

zura, hany geli tgk spider palsu tuh. eiii meremang bula tengkuk. serius hany geli dgn spider...sebab jalan laju laju n banyak kaki...

Zura@Iwan said...

k.rinna~

menarik kak..sy ingt biasa2 aje..hehe...

bleh la bw irfan bila dia bsr sket..hikss

Zura@Iwan said...

Wantie~

sj bw dia...bkn tau apa lg tu..
tp dia tgk haiwan gerak2 tu..mcm teruja jek..hikss..

Zura@Iwan said...

eB~

ye ke...sy cuma geli lipasss..haha

Zura@Iwan said...

Nad~

mak pak dia yg xcited benarnya...haha

ok...br bestt..haha. thks ye Nad

Zura@Iwan said...

Rohani~

sy spider kalau bsr mcm geli gk le..kalau kecik2 tu ok ag...

hehe..tp lipass mmg sy geli arr..huhu

NM02 said...

insyaAllah bulan 3 akan ke penang. boleh bawak qays masuk sini.

Zura@Iwan said...

NM~

boleh la..Qays pon dh bsr sket kan..

Myra Jay said...

Nanti boleh la terjah jugak, nama je dok Penang tapi tak pernah sampai ;)

Zura@Iwan said...

MJ~

duk png..dkt la nk dtg kan..

kak pon pestime smpi..hikss

Mar Maria said...

mana ada boring,suka tgk..walupun xpnh lepas g sana aclis dgn pic sis dah dpt mbayangkn sy sampai sana taw..kuikuikui...ishhh..dlm byk2 pic snakee jak sis snap..haaadoooi..xgeli tp enth leerr sensitipp..

Zura@Iwan said...

Mar~

macih2..hehe...