♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, September 12, 2012

Hari Minggu Yang Best!||Sekitar Hari Makan-Makan..

Assalamualaikum...
Tak habis-habis lagi story hari minggu dia tu......saya tengah seronok nak story nieh....nanti saya malas nak update kang....kosong plak blog kesayangan nieh...siapa yang sudi singgah, baca dan komen citer di blog nie, silakan...terima kasih banyak...yang tak sudi saya ucap terima kasih gak kerna sudi singgah...hikss..Kita tak boleh memaksa orang untuk sukakan kita kan..itu semua pandangan masing2...yang penting kita Enjoy!hahaha..

Kesinambungan story nie dari entry sebelum nie yer.....aktiviti makan-makan kat rumah Abah dan Mak dah bermula, setelah kami sampai...jiran-jiran yang datang awal pun dah gerak balik, Mak Abah cuma jemput jiran-jiran dan adik badik yang rapat dan dekat je...kononnya macam Majlis Makan-Makan Merdeka Raya la nieh...hahaha., Abah saya semangat Anak Malaysia tau...meraikan Hari Kemerdekaan dengan kibarkan bendera Malaysia dengan megahnya...tak percaya? sila percaya dengan bukti2 gambar di bawah nier yer....
hikss..

Meh cuci-cuci mata layan gambar yang banyak kat sini yer, gambar yang tepilih dah dipilih.....Sila besarkan biji mata anda!kakakaka..

 Irfan dah diserbu oleh Mak Menakan dia...blur-blur lagi tu baru bangun tidur...hehe

 Kawan-kawan Abah dan Mak...

 Dulu tak berapa mau kat Atuk dia...sekarang ok dah....hihi..

Kak Ain suruh pandang camera.....hihi

 Abaikan posing poyo kami adik beradik....sorang tak de kat sini...adik saya yg no 3...

 Tak senang duduk dah la tue...nak merayau dah Irfan...

 Haippp...Paparazzi tgkp gmbar curi saya tengah makan la...huhu..

 Pulut kuning pun ada.......sedappppp...

 Mak with staff Mak yang dah lama kerja dengan Mak...Kak Nor dn Anak dia, Kak Nor dan staf2 yang lain yang tolong mak masak masa makan2 hari tue.....


 Sian tak de orang teman makan.....hihi....tak per saya ada....hehe

Saya tambah makan lagi.....dan lagi.....Hihihi....paparazzi ni bukan boleh tengak saya makan....kahhhh!

 Cedok pakcik jangan tak cedok...ada lagi kat dalam!.....Menu Mee Kari dan Bihun Sup yang sedappp!

 Abah sembang asyik apa tu..sampai angkat2 tangan...

 Ramaiii......Alhamdulillah....

Peace!...terima kasih kerna sudi datang yer......

# Banyak kan bendera Malaysia bergantungan di rumah Abah saya? Bangga menjadi anak Malaysia....negara Aman dan Damai......

# terima kasih mak sudi jemput anak2 mak balik makan....hehehe...balik makan je...haizzz tak lah, balik buat kerja taw.....huhu. 


Nota Hujung Citer~sedapnya urut satu badan kat kampung hari tu...
keluar habis angin dalam badan nie...hikss...



23 comments:

wantie said...

pulut kuning? sedap woo. aku nikalau pulut kuning tu makan ngan sambal ikan bilis pun jadik.

Nana said...

wah meriahnye makan2
kalau aku kt penang bole terjah kahhh

ALoNa CintamaniszLite said...

Mak zura mmg pandai masak...jadi perkara menjamu tetamu makan ni mmg takde hal besar lah, kan..hehe..
Raya ni akak tak jumpa lagi mee kari, hehe..

Zura@Iwan said...

mmg sedap...aku mkn btmbh..hehe

Zura@Iwan said...

aha...mkn2 mmg meriah kan..

ko ada png bleh dtg kg aku kt Perak..hehe

Zura@Iwan said...

mak mmg rajin kak....x kedekut bab2 mkn nie...huhu...

akak mai la ry umah parent zura....

lieyalatif said...

wahh meriah....macam2 ade hah.....pulut kuning tu peberet kite....irfan bagus behave jek org ramai2 tu..senang nak bawak ke majlis gini niey....

Cho Zila said...

syiok dapat bagi makan kat orang.
mak akakpun sama kalau dapat nak orang datang hari2...
memang seronokler kalau dapat jamu orangni...
jamuan merdeka raya.. memang nampak semangatnyer..

ct rahani said...

terliur tgk pulut kuning tu.. sedapnya..
wah semangat patriotik betul la kan.. penuh bendera.. kagum tau!
sonok la irfan ye bila ramai yg melayan.. hehe..

Ummi Hanie said...

bestnyeee makan-makan.... gather2...

nak cket ;)

ieda said...

bab makan2 OH paling best kan dik
nak2 masih ada syawal ..
org kawin pun ramai
penuhh lah peyut kiteee ;)

Zura@Iwan said...

time mkn mmg bestt...hikss...

ye ke? kita pon suka pulut kuning....

dia org layan dia suka la..hikss..

Zura@Iwan said...

aha...mak kita dia suka jamu2 org...

alhamdulillah semoga murah rezki ...

abah kita mmg smngt merdeka...:-)

Zura@Iwan said...

kita mkn btmbh pulut tu..hikss

sila kagum...abah saya mmg mcm tu...hhehe..

ye dia kalau ramai layan..lg sonok..

Zura@Iwan said...

best kak...;-)

dh abis la kak..

Zura@Iwan said...

tu la kak..syawal pon nk abis..tggu ry hj plak..

sy thn ni kurang jemputan knuri kawin...

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

best nye sana sini citer pasal makan2 ..kita je pantang makan huhu x sabar tgg raya haji nk bedal apa yg ade depan mata ...follow awak yea ..selamat berkenalan

atty's said...

Beshnya mak zura buat open house..kalo dkt leh dtg..
semangat betul pakcik...bagus..semangat kemerdekaan..kitakan rakyat malaysia.harus bangga..syabas pakcik

LiYa HaNiF :: said...

punyalah banyak gambar kt ats tang pulut kuning tu betul2 buat liya terliur dah nie... hahahhaa sib baik tk ngidam kalau idak hihihi

Zura@Iwan said...

ye ke? slmt bpantang...sy thn lps masa ry hj kena pntang...hikss

thks...nnti kita follow blk ye..

Zura@Iwan said...

owhhh sy dh pollow awk pon..hikss

Zura@Iwan said...

kecik2 je ni kak...jiran2 dkt citu ..alhamdulillah moga murah rezki...

mmg smngt abah kita kak..hehe

Zura@Iwan said...

hahaha..pulut kuning gk yg buat tliur yer..hikss