♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, September 28, 2012

If You Think I'm Cute You Should See My Mom!

Assalamualaikum.....
Salam Sejahtera....
Baru dapat kembali bersiaran di sini...

Sebelum tu, minta maaf la yer...jika entry-entry sebelum ni, ada yang berbaur macam 'SS' yer...title pun macam 'SS' dah...hahaha......like entry ni juga, mengada-mengada dengar kan...haha
Sebenarnya saya suka -suka aje, bergurau dengan kawan-kawan....^_^

If You Think I'm Cute You Should See My Mom ..(title ni aku copy je dari baju si Irfan ni ha....haha..tk de maknanya ye pun...Irfan je cute, Mama dia sederhana jek..Alhamdulillah...)

 sian anak Mama...Papa suruh posing sorang2 kat situ....Mama jaga2 aje..takut dia jatuh...hu3

 Cute la ek?..kecik2 dah posing nie..haha...jika saya pandang wajah dia, saya rasa syahdu jerk....tiap2 pagi hantar pd Mak (BS) dia...dia sedih, sbb tengok me pakai lawa-lawa (lawa ke?) pakai tudung bagai la...tinggalkan dia...saya sedih ok! Tapi saya kena kuat.....

 Tengok....nak pergi kat Mama dia dah.....sampai tertonggek2 tu, kawan tak leh jalan lagi...tak per sayang...slow2 ok, belum time kamu dapat kaki lagi la tue....:)

 Cepat la Papa....Irfan tak larat dah nie...hahaha..

Ala sayang....meh Mama pimpim kamu.....dont worry I always beside u dear! Papa too....:-)
 Klasik la plak gmbr ni...black+white....tukar citarasa pula...hihi..

Setiap hari rindu dengan anak kan....dengan Papa dia pun rindu juga, hihihi....saya kalau story pasal anak sure saya touching.....huhu...OMG! tak leh nak kawal perasaan....

#Tadi lunch pergi makan dekat foodcourt tesco....me suddenly terjumpa sorang budak kecil perempuan age maybe around 1++  kut..berlari2 mencari mak dia kut....me tengah makan, me nak kejar dia tak sempat.....then dalam 2minit gitu kut...nmpk sorang budak perempuan pakai bj sekolah...terlari2 gelabah cari something, Me asume maybe kakak budak kecil tu...so Me terus tanya dia.."cari adik ke?" she said "Yes", Me terus kata kat dia "cepat2 cari area sana..." alahai sian tul tengok budak kecil tu....risau sgt saya dibuatnya..huhu. Harap2 kakak dia dapat selamatkan adik dia...huhu
 
#Selamat Berhujung Minggu......tak de plan apa2 pon lagi this weekend....up to Mr Daddy lah, sebab dia kan "big boss" hahaha..

18 comments:

Dee said...

tulah zura..semua ibu yg berkerjaya punya perasaan mcm tu..tak smpi hati nak tinggalkan anak tiap2 pagi tp terpaksalah kan..kita mencari rezeki..

LiYa HaNiF :: said...

selamat berhujung minggu juga ^_~

tu ler bila dah anak nie .. bila dia tk ada depan mata mmg asyik rindu je kat diaorg kan.. apa yg kita buat msti ingat anak jugak

hainom OKje said...

Anak adalah harta yang tidak ternilai....bentuklah ia menjadi anak yg soleh!

wantie said...

aku ni, part anak lari sana sini yg buat potong stim nak shopping.


Aleesya tu pun kemain lagi. tak nak duduk dalam troli .

that day pi QB. ada ke patut dia pi punggah susunan spenda kanak kanak. dia ingat rak kain kat umah kot. sabor je lah

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

perasaan sama akan di rasai saya x lama lagi ..bby 2bulan kena tinggal kat nursery huhuhu ..harap semua ok
kira aliff ni sebaya kyreen tapi aliff dah tau jalan hehhe kyreen bertatih2 malas vontot berat sgt agaknya

Nia said...

haha, anak saya ada baju tulis mcm tu jugak, beli 2, lagi satu tulis "my dad is awesome" Tapi, saya suka pakaikan baju yang puji mak tu jer..hehe

Zura@Iwan said...

Dee~

tu la kan..nk buat cm mn, kena la berkorban sekejap...hrp2 ank kita pndai bdikari...sentiasa dilindungi Allah s.w.t

Zura@Iwan said...

Liya~

ya la liya..anak kita kan..mmg sll la ingt...windu wpon jumpa tiap2 ari..hehe..

Zura@Iwan said...

hainom~

insyaAllah ....mudah2an..

Zura@Iwan said...

wantie~

tu la kan...kalau dh leh bjln ni lain ragam dia..tensen gk nk sopping..haha

Zura@Iwan said...

Adlin~

zura dl masa irfan bb..lg la perasant tu len...x leh nk tiggl rasa..skrg ni ok sket la..hehe..

Irfan dia x leh bjln lg Adlin..hehe

Zura@Iwan said...

Nia~

ye ke? hahaha...sj je beli bj cenggitu kan..cute aje dorang..aha

Kesuma Angsana said...

comey2

Zura@Iwan said...

KA~

alhamdulillah...
thks KA

♥cikmOt♥ said...

irfan dah pandai jalan ye...huwaaa...ni yang jeles ni...

Zura@Iwan said...

cikmot~

eh pandai jalan dengan bantuan je nie..hehe...

ALoNa CintamaniszLite said...

bila akak selalu ikut citer zura iwan dan irfan ni...akak tumpang gembira kerana akhirnya kalian berdua berpeluang mempunyai cahayamata sendiri. Kalo akak pun rasa gembira apatah lagi korang, kan....
Anak adalah anugerah tak terhingga. Syukur ke hadrat ilahi..

Zura@Iwan said...

k.Alona~

alhamdulillah kak..terima kasih byk2..berkat doa kwn2 juga kan...

mmg km sgt gembira dgn anugerah yg amat berharga ni kak....tp d sebalik itu ada kesedihan yg x dpt nk ilang kak....kehilangan Mil...ada hikmah semua ni kan...