♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, October 8, 2009

Sahabat Mai Raya..

Kelmarin balik dari kojer aku cergas masok ke dapur kocek aku tuh utk men masak2…nak buat western food la kata kan…request dari seseorang yang tak penah dtg rumah aku lagikk. Hasil pertolongan Si Somi yang sggh sporting tlg bancuh air, kemas rumah & goreng nugget tempura tenkui ye Sayang…sementara eden nak persiapkan diri..kahhh…sempat lagik tuh.

Ni ha hasilnya…yg sompet kami tuan rumah masak utk kamo semua…Maap lah ni jerk dpt aku siapkan yer sebab time kojer kan…eden bukan yer terrer sgt bab memasak nih. Janji aku ikhlas yer nk jamu korang…

Simple pimple spagetti & nugget tempura(El sempat tlg gorengkan nugget yg terakhir utk aku tuh…thks kawan…sowi mai nk kena masak2 lak yer.)
P1070931
El & Family… (pestime jumpa laki El yooo…rock2…kekeke)
P1070932
Niza & Family..
P1070925 P1070937
Danish encem ko yer….tgk arr aksi2 Danish kt rumah aku…fuhhh mmg cergas mergas…kuikuikui…
P1070942
Sian si Arwen yang cute nih kurang sehat….landing dulu yer, smentara tggu mama ko nk bgossip bagai…hahaha
P1070943 P1070936
Riang ria Family Niza…..
P1070938 P1070945
Lepak2 dolu lps mkn yer…
P1070952
Ingat depa nih tak jadi mai dh….elok jerk Si El & Niza blah, depa mai. Nak buat cm mn kan Somi Gie kojer blk lmbt…x per dtg jugak kan rumah aku, mknan still adoo…
P1070953 P1070954
Consentrate yerr…tgk citer hantu tuh…
P1070955
Si Somi aku telah mengeluarkan album lama…..mengingatkan kembali kisah2 Cinta dolu….gelak bedekah3 kami semalam ngan Gie & Munir…

Korang semua aku ucapkan ribuan terima kasih kerna sudi bertandang kat rumah aku yer…..serba kekurangan aku rase, mohon maap la yer jika ada kekurangan…hikss..tu la El nak juga mai umah aku time hari kojer….hang punya pasal larrr…wakakaka…jgn mare aku lawak jerk..

29 comments:

el said...

weiii mmg best n sempoi pi raye umah hang
aku pun nak ucapkan terima kasih byk2lah..susah2 jer msk spageti permintaan aku...

tp mmg kelasss auntie spageti tu taw
smpi laki aku yg mabuk fenin..terus ok taw..kahhhhhhhhh

sori jugak kalo ada brg2 yg x sengaja diperosakan n diperandakan oleh anak laki aku tu..kahhhh ko tgk sndiri betapa cergasss dia kan..hahahaha

thanxx dear
nti nak dtg lg...kahhhhh

zura@iwan said...

el~

hahaha...umah aku mmg simple2 jerk...sm2 arr, ala besa la tu nasib baik aku penah msk spageti tu kalu hg minta yg x penah aku buat...sowi la..x dapet deng...

kahhh...dlm kelam kabut aku msk tu, jadi gk yer...aku x lalu sgt mkn spageti nih, tu takut x jadi la..hehe

weii...ada satu tayar keta hiasan laki aku ilang...tp x per besa la kanak2 aktif...kalu x aktif susah lak...aku terima seadanya la..

welcome2....tq dtg umah aku juga...rumah yg sempit..mai la

cik intan (◡‿◡✿) said...

.lapo tgk makanan itu T__T

[-suziey-] said...

hohohohho..nugget tu kalu post kt aku ok kot..xbasi kan..ekekek:p hmm bile le aku nk terjah umh ko kan..hehee

Nana said...

wah dapnye sepegeti peberet tu..

leadleedeea said...

alahai...kak gie buat open house, akak pon wat gak...jeles ni tawwww...nak jugak rasa spagetti tuuuuuuuuuu n nugget tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...uwaaa~!

alyyani said...

wow, banyak tu masak spagetthi tp mesti da abis kan? heehhe... danish tu td ku ingat kan pompuan, rupenye lelaki. cantik benar rambut dia...

Gieyana said...

berdekah3 aku gelak smbil guling3...kalau x mau aku upload jer gmabr 1st time kita jumpa n sama2 dating dulu..siap g amik ko kt Uum then half way keta abis minyak! berdekah3 lgi!

actually aku pon nak masak spagetti mlm tue tp bila balik umah aku keluarkan sotong n ayam..lupa terus nak buat spagetti tp menu len yg aku buat! berdekah3 lagi...

nasib baik mcm rezeki laki aku dpt mkn spagetti kt umah hg...sedap..maveless..nnt buat len yer psl nureen, aku n laki aku mmg hantu spagetti! tp nureen x mkn ar mlm tue psl aku dh penuhkan perut dier siap2 masa tunggu laki aku balik!

Dah nmpak perbezaan dh Nureen dh mula ok ngan laki hg..kalau dok lama lg mesti siap naik tengkuk la kot gamaknya..kahhhhh!

aperpon thks yer..jodoh kuat tue..tue yg dpt p umah hg tue...

aku rasa lawak sket psl time aku sms ko ckp x jd p tue laki aku x balik lg..tp kan laki aku plak dh set nk p! berdekah3 lg aku!

bspotgurl said...

hai, tak ajak bspotgurl pun pi rumah.... hihik

zura@iwan said...

cik intan~

hikss...jd lapor la yer..

zura@iwan said...

suziey~

uishhh...mmg x sempat nk pos pon, abis gk mlm tuh...hikss..

aaa dtg la terjah...bw sekali kueh mueh yer...

zura@iwan said...

Nana~

ya ka suka spagetti...aku kureng sket..

zura@iwan said...

lead~

ishh akak sentiasa open house la...nak dtg,dtg jerk....ni bkn ye buat bosar2 pon. alang2 depa nk mai kan...
lead nk dtg png...mai la umah..

zura@iwan said...

alyyani~

aaa abis pon...tiggl spageti jerk, kuahnya abis..hikss...

tu la...cm girl sket kan...rmbut dier lembut jerk..

zura@iwan said...

Gieyana~

weiii jgn...jgn x upload...kahhh..si somi x benarkan..x leh la. kekeke..mmg cm hampeh sgguh, abis minyak...haiya..

tu la...rezeki hgpa nk mkn spageti kt umah aku la..owhhh hgpa sefamily minat spagetti rupernya, sure hgpa buat lg sodap dh sll buat spageti. aku & hb kureng sket..hikss..

aaa Nureen tu kena duk lama sket dia mau la tuh...tp dh lewat mlm dh nuh kojer la. tu la ada jodoh mai juga...tp x sempat jumpa niza & el ler...

tu la..hb km ada msge hb hgpa, tu yg dia set nk mai tuh..kekkee..

zura@iwan said...

bspotgurl~

sowi la...bkn x ajak...tp depa nk mai kan, kita open je umah..nk mai umah mai je la..x kesah arr..

wantie said...

zura- best nyer kalau aku dapat gi umah hang. Tapi kan nasib baik aku tak pi.. lepas bukak posa, aku dah macam ulau sawa la pulak...

ular melinkar di atsas tikar.. nak berjalan terketar ketar..( pantun ketar lidah)

meriah noh...

zura@iwan said...

wantie~

tu la..idak lg meriah kalu hg mai tau...hehehe...nk buat cm no nuh hg x dpt mai..x per2 len kali bleh mai, kt png juga kan..

ari ahad ni insyaAllah bleh terjah umah hg lak..

CINTAMANISZ Lite said...

Hmm..sonot ye korang gelak golek2 sambil makan spagheti. Mesti sedap tu..

Hmm..gi blog niza tadi..naseb bek dia menayangkan suasana kat umah Zura..dpt gak ler akak merasakan seolah2 akak pun ada kat sana, huhu..

zura@iwan said...

Cintamanisz~

hehehe...ye la kak...sonok2 sgtt...

akak kt cini pon akak leh merasai cm ada kt umah zura...kan kak skrg dh ada kt umah kite...hikss..

MiJa said...

wat ar ag skali!hahaha

CuTeMiUt78 said...

wah.. ni kira sesi berbalas2 ziarah la ni.. :D

zura@iwan said...

Mija~

hikss...insyaAllah ada rezeki bleh wat skali lg..jemput ko yer..

zura@iwan said...

Cutemiut~

aaa sesi bls mbls...hahaha

atty's said...

kasi ar resepi spageeti tu..zura..huhuuh..nak sikit..

zura@iwan said...

atty's~

resepi simple jer kita buat...
bhn2 yer
spaggeti
bwg besar & bwg putih
lada putih & lada hitam
sos prego
mushroom
grm & gula s'cukup rase..
kan simple jerk...

ikiqzana said...

best nyer dpt g raya umah zura.. nasib la zana jauh klu x dh g dh..

cantik la umah zura..

zura@iwan said...

ikiqzana~

tu la kan kalu dkt mau terjah x yer..

besa la umah kite...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

Sedapnya spageti tuu...

dh la tgh lapar ni..