♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, August 25, 2009

D’Bulan PUASA kite KETEMU…

Sunggah indah SATU pertemuaan…tambah2 d’ bulan Ramadhan ini, terharu juga la sbb dengan berblogging ni kite dapat menambah ramai kengkawan kan. Walaupun masa yang terhad kita dapat meluangkan masa bertemu dengan kawan2 baru…SO semalam aku telah ketemu DUA blogger yang sudah kenal d’alam maya tp kini telah ketemu d’alam realiti…

Pertemuan d’atur D’ Queensbay, Penang….slps solat Maghrib. Aku la orang pertama sampai kt DOME tu ye tempat yang mana d’janjikan…x per lah jenjalan dulu arr, msge2 Rozie dia bari OTW….

SIAPAKAH gerangan blogger yang aku, Niza & Rozie ketemu tuh?Korang sure kenal punye mereka ini mmg glemar dlm DUNIA blogging nih…kekeke… layan arr picca2 yg sempat aku b’gediks santai kt DOME tuh…hikss..
P1070111
INILAH dia…..Watie aka MummYaeesh & Mija
P1070107 yang menghadiri sidang tergempar...kakaka.…..
P1070109 Watie sebuk melayan Yaeesh yang cute itu….
P1070110 Alamak….mata Rozie t’pejam arr..kekeke…owhh Yaeesh pandai posing ye dia like mama dier…
P1070113
Berposing sebelum balik daa…..Hmmm sampai kedai nak tutup la weols lepak kt citu…very the marveolus….kahhhhhh…

~ aku nak ucapkan terima kasih to Watie & Mija sudi berjumpa ngan aku ye….korang memang peramah…..WATIE sedia ngan peramah dier, mmg sama je apa yg aku tgk kt blog cam tu la kt luar ye, Si Yaeesh nyata2 so Cute, sblm balik siap HUG aku lagikkkk…besttt nya…tp tak sempat nk amik gmbr lak..huhuhu.., MIJA also ramah orangnya cute jerk….…bila la nak jumpaan ngan korang lagikkk…
P1070121Ini lak hasil tangkapan aku mlm smlm……bkn sng nk tangkap nih…kekekeke…

P1070116 P1070118
P1070119
TERIMA KASIH ye di atas hadiah2 kenangan yang korang kasi nih….amat BERMAKNA bagi aku..frens always………Sayang Korang….dah laga2 pipi kan smlm…hikss…

~Hmmm…aku tak banyak picca la….kalu nk tgk len2 posing nnti korang terjah la blog diaorang ye..
~ Sian EL tak dapat join arr….tak per EL ada jodoh ketemu jua kan

50 comments:

CaMaRPuTiH said...

ooo...ni sumer muka2 skip tarawikh yer.. ekekekeke...

zura@iwan said...

Camarputih~bukan sengaja nk skip daaa...atas sebab2 ttentu tpksa buat lps magrib...

Gieyana said...

Kahhh..yg sudah lupa nk salam aku time balik daa...:) x per nnt kita selalu jumpa!

^^ huhu...kamera aku lagi sket picca! apa yg aku snap ntah ler!huwaaa!

^^ photo santai kt Luar Dome tue mmg cung2..knp Niza cam nak tido jerk? hiks!

^^ aku plak dh terlena kt dlm tu ha...tp x der plak photo kita semua kt kamera aku plak!huhuhu

^^ nnt lepas posa kita wat picnic plak, especially for semua blogger Penang..mesti gempak wooo!

^^ walaupon masa singkat, tp mmg kadabooom kan!

^^ Kalau aku taw Watie nk banjer..aku kopak dier kuat2! kahhhh! Watie, gurau jer yer..mn bleh mkn dh psl full waktu buka posa tue! hahaha

^^ wei, aku lawak sket ar psl FM yg aku kasi tue...hang dh dok Penang tp aku bg FM Penang gak!!kahhhh!

^ perghhh..panjang lebor aku tulihhhh!! ^_^

el said...

sori byk2 uols
aku mmg nk pi
tpi dsbbkan anak2 aku xde sape nk jg
lgpun nak bw si danish tu...perghhhh
x larat nak handle tau...nak plak dia x bape nak mahu kat org...
xpelah lenkali eh...

dpt byk gift...hehehehe

cik intanurulfateha said...

.wahhh bestnyee
.asek jumpe bloggers jee

mama tisya said...

wah best kn dpt jmpe in reality...byk2 yg ko jmpe tu aku tkjmpe lg mija,ko&gie..niza& watie dh jmpe..yaeesh mmg cute..wah byk dpt adiah ek..best2

~Firsya~ said...

hehehe,xg terawih yerrr kakak2x ku,huhuhu =)
bestt gler kan kalo dpt jmpe blogger2x lain,dpt la tmbahkan member lg,btol x

Dee said...

bestnya dh dpt jumpa watie..dee x berkesempatan lagi...huhuhu...

zura@iwan said...

Gieyana~tu arr....aku dh jln kuat dr QB tu br aku teringat tlupaan slm ngan hgpa...aiyoo...nk cepat sbb laki dh tggu...kekeke...

ala ada gk gmbr hgpa amik tuh....yg duk posing2 berempat lah...btiga lah...byk gk tuh..kekeke..

aaa kt luar tu cung2 tgk la model2nya...owhh niza dia dh mgntuk tuh...hgpa plak mgntuk awal kt dlm Dome...kakaka..

insyaAllah lps raya kite plan g picnic...kekeke..mmg kedabomm arr...smpi org nk tutup kedai ponnn duk tggu kite jerk..hikss..

sian dia dtg png dia yg banjer ek...tetamu banjer...tblk...kakaka...x per weiii nnti hgpa banjer aku la..sbb hgpa dh janji nk banjer...

kahhhh...mmg lawak fm tuh...hgpa x bg pun x per arrr aku x kesah ponn kite sll jumpaa2n la...kalu bg pun x per sbb aku mn ada fm png lg...

zura@iwan said...

el~weii x per la nk buat cm mn hg x leh join kan sbb mslh2 yg x dpt dielakkan....ada jodoh kite gather2 lg ye...

aa dpt byk pesent cute2...

zura@iwan said...

cik intan~tu arr dh watie tu blk png so amik kesempatan la nk jumpa2an nih...kekeke

zura@iwan said...

mamatisya~tu arr mmg best kan jumpa blogger nih...x sgka betui...
kekeke ya la x jumpa pon ko lg ek...insyaAllah ada jodoh kite ketemu pula...

zura@iwan said...

Firsya~kekeke...excuse sekejap...insyaAllah lps ni kena buat strsnya...
aaa betui kiela dpt mnambahkan kwn2 kan...bila lak nk jumpa kiela nih..

zura@iwan said...

Dee~x per nnti jumpa la ngan dia...ada jodoh ketemu jua mcm aku gk nk trn kl bila la...

Mama_Aqish said...

wah...jelesnyer pi jenjalan tak ajak kita....hu...hu...bestnyer la kalo dapat berjumpa sesama...len kali nak join gak

LoVEaQshA said...

ish bestnya jmp mber2 blog..
jeles tul..dhla smp nk tutp DOME tue uols borak erk!~!

Ernie said...

waaa mesti bestkan dapat jumpa live... merapathubungan yang sedia terjalin

Zetty84 said...

wah...meriah gitew...bestnya dpt jupa bloggers... ;p time tu geng2 en. hubby x join skali ker..? hikhik...mesti best jupa suma kan..? erm...gift pun dpt yg cute2...

[-suziey-] said...

hohoho...perjumpaan tergempar btol..sonot wei..isk xpueh ati ni..bile aku nk terjah penang ni...so far ko je la yg xjmpe laie..adeiii..bile mau ketemu daa..ekekek:D

zura@iwan said...

Mama Aqish~ala...mai trn penang mai...kekeke...best tau....

zura@iwan said...

Loveaqsha~aaa best la ....bkn sll kan...alang2 watie blk png kan..so kite spent la skit masa...wakakaka...smpi nk tutup DOme tuh..

zura@iwan said...

Ernie~aaa tu la jumpa live ni len kan...kekeke...

zura@iwan said...

Zetty~kite jumpa2an kite jerk...hb2 x join...kekeke...aaa besttt...bila nk jumpa zetty plak ye..

zura@iwan said...

suziey~kakakaka...mmg gempaq satu png aku rase....ha tu la ek ngan aku jer x jumpa2 lg...aduss susah tul nuh kite nk jumpa...kekeke...

MiJa said...

hahaha macam tak percaya..boleh gather smpai 5 orang sekali harung!kira gempak la tuhh!!!^^
seronok sembang ngn korang smlm..semua pun stok mama rock la..hahaha

zura@iwan said...

Mija~ kakaka...x sgka ek ko dtg sekali 5org ye...tu blm masuk El lg...idak lg ramai nih...
eh korang mama...aku blm lagik...kekeke

zura@iwan said...
This comment has been removed by the author.
ibu_umairah said...

BEST yeee.....dapat jumpa blogger ini....kita pun nak ter jah pinang jugak ini

zura@iwan said...

ibu umairah~kekeke...mai la terjah png cepat...

miDguRL said...

wachaaaaaaaa...hehe..lme giler x singgah cni, skali umah dh cun r hehe..sonok nyer dpt lpk rmai2 hehe
ble nk trun kl?? hehe

zura@iwan said...

Midgurl~usihhh...wachaaaaa trs....ya la mn kamo lama x jejak kasih kt cini...kakakaka...cun skit2 jerk...
nk trn kl ek....x sure bila..

GorgeousGround said...

hi..salam ziarah,jemput singgah & jom shopping wit us!! kain pasang & shawls murah..murah.. :) @ http://gorgeous-ground.blogspot.com/

zura@iwan said...

Gorgeous~hi tq.....insyaAllah nnti kite visit..

leadleedeea said...

hehe...seronok tgk gamba2 korangs tau...kak watie mmg syokk~!! hehe~!! sis, lead balik kg tau..saje je nak inform akak..hehe miss u~!

Fara_Adura said...

Wahh zura.. sgt besh oke jupe ramai2 gini.. hiks.. cane mummyyaessh leh sampai penang? Balik kg ker..:D

Kakaka.. aku pon pelik gak si gie kasi fm penang kat ko... kakakaka.. ko kan duk penang gak..kuikui.. gie, kelakor laa ko neh.. ekekeke..:D
Gelak pusing2 turun2 bukit jap..kuikuikui..:p

Tapi xper, yg penting, setiap perjumpaan blogger wajib ade adiha..keke.. kire trademark ulung blogger oke.. paling besh..suma kiut2 aje adiahnye.. i laikk coz dapat save bajet..ekeke.. aku pon suke camtu.. bior adiah kiut2, tapi tali persahabatan takkan luput ditelan zaman.. :D
Wahh.. aku da cam pendebat kebangsaan da.. ekeke.. masa u dulu xde pulok nak jadi pendebat..asek sembunyi belakang bilik kuliah aje..kakaka>..:)

Pepon.. i love suma kawan2 blog.. :)

MaMaQaYPo FaMiLy said...

:D BESTTT!!

zura@iwan said...

Lead~aaa watie mmg syokkk...kekeke...owhh blk kg ye? so skrg ada kt kg ke?

zura@iwan said...

Fara~watie blk kg laki dia daaa...

kahhh...gie tu kasi fm png sbb emergency la tu x tau nk kasi apa kt aku da...tgk org duk tukar2 pezen, dia bw kuar apa yg ada dlm beg dia tu kasi hentam jerk..

aaa best kan jumpa blogger2 kasi hadiah...kekeke..tp x semestinya kena kasi hadiah kan....yg penting tali psahabtn x penah putus betui x...

zura@iwan said...

MamaQaypo~hmm...besttt...kekeke

jemarisepi said...

SALAM RAMADHAN..
KAMU2 SAJA MENJELESKAN SY KAN..
SY NAK MAJUK SEBENTAR

zura@iwan said...

jemarisepi~
slm ramadhan....oppsss jeles ke...sowi...

Iena said...

srunuknya bertogether gether... :)

[-suziey-] said...

hohoho..gather2 xajk aku ni..ciss...emmm rs mcm nk naik penang raya ni..doa2 la ade jodoh kita ketemu..ekekek:D (mcm bgs jek nk soh org doa2:p)

mummyaeesh said...

yeayyyy...da jupe zura!yess!i love u too lar..tp jeles okeh..sbb sangat langsing.. sume pun langsing2 tau!weols jek.. ala2 kan.. cis!adoila..

most welcome.. next time nak jupe borak puas2 sbb tis time i jd maid kan, jap2 kena turun beli eskrim la..jap2 nak kena kuarkan toys la, jap2 kena transform la.. adoyaii..tak puas, klu bkn bulan pose harus weols terjah egate ajak uols banje coconut shake..kat mana huh??woohoo..

mummyaeesh said...

btw, fm yg "quotes" tu specially for u tau!usaha bergigih2 k.. insyaallah ada la rezeki..amin!

zura@iwan said...

Iena~aaa sekali sekala kan...mmg sonok...

zura@iwan said...

suziey~ hohoho...jgn jeles ok...ko dh jumpa2an ngan watie dh pon..kekeke..apa2pun kita sm2 bdoa agar ada jodoh kite bjumpa...hikss.

zura@iwan said...

mummyaeesh~yupppp i pun rasa bangga date gk ngan u tau...kekeke..x sgka ko...i love u larr...ishh apa nk jeles lar...i pun pewot muncit daaa...huhu..

aaa la kan sian u ye kena bjln sn bjln cini ya la si Yaeesh kan bad mood tu never mind yg penting dh jumpa u face to face tu gempaqq...next time will be plan baik punya....kahhh..coconut shake kt padang kota ada la..

zura@iwan said...

mummyaeesh~yess....fm "quotes" yang mberi makna ok.....most welcome...i will become a mom...kekkee..insyaAllah

MiJa said...

zura,u will become a mom shortly ke?????^^