♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, October 16, 2012

Secret Recipe | Birthday Boy diraikan...Sweet!

Assalamualaikum wbt.
Salam Sejahtera..
Peace..Smile!

Busy Mama Irfan hari nie....tak sempat nak update awal, blogwalking pun tak de masa ...huhu...nie pun curi masa kejap update pasal story semalam...kononnya nak meraikan birthday boy lah kan....sebenarnya Mama dia yang excited nak celebrate, pertama kali sambut ulangtahun kelahiran anak sendiri....walaupun Irfan dengan dunia dia jek...tapi tak per lah, maybe nanti dah besar dia baca blog nie...dia tahu la Mama dan Papa dia tetap meraikan ulangtahun kelahiran dia kan.....:), sekurangnya Mama dan Papa ingat walaupun tak buat besar-besaran...huhu.

Meh cuci mata layan gambar kami berdua riang ria bersama birthday boy yang encem!...hahaha...

Cake seketul....Mama dan Papa yang ngapppp...hahaha..

Consentrate makan timun hero nie..

 Ice Blended Mocha Expresso...sedap!

 Mama punya...dinner makan nasi nieh....sebab lunch Mama tak makan nasi...hahaha..(perut melayu gitu la..kena ada nasi...ahakss)

 Nie menu Papa....diet la Papa nie...malam tak makan nasi..hikss

 Lapar ka anak Mama nieh....bahkan dah suap pun makan kat dia..huhu


 Hoohoohooo.....hehe

 Smile!....

 Irfan tunjuk apa tu? cer teka......

 Nie ha....She smile at Him...:)

 Amboi....sayang ye dia.....

 Terselit gak sekeping gambar Mama....huhu..

 New recipe frm SR...Turkish Indulgence...ok la rasa dier, not bad...

 Ada marshmallow(betui ka ejaan tu ha?)....hehe



 Bila nak boleh jalan nie...still gayat lagi..hehe..

 Tak dan nak posing elok....Irfan lindung muka Mama la....

Alahai...so sweet both of them.....gambar candid nieh....hihi...

Bukan selalu nak makan tempat-tempat gini...ikut pada mood dan budget yer....kalau ikut Papa Irfan dia suruh aje beli cake makan kat rumah.....hikss..saya kata ala alang-alang ler... lama tak terjah SR nieh....walaupun dekat je dengan office Mama...hehe..

Anything for birthday boy la kan...tapi hadiah belum terpikir nak beli apa, nanti weekend kita pergi cari....weekdays tak sempat, time limited yer....ala, Irfan tak pandai minta lagipun....tak beli pun tak per kut? hahaha...dah makan-makan nie kira ok la tue...hehe

## oopssss....nanti saya BW yer....sure tetinggal ketapi saya nie...

54 comments:

Nad @ MamaZN said...

Bestnye irfan ' mkn' kek, hihihi...

Anum said...

tomeinya

ALoNa CintamaniszLite said...

wlpn irfan tak tau apa2 pun psl besday dia ke itu ini ke...tp dia tetap hepi...

wantie said...

ala.. nanti dia besar mesti dia tau yg mama dia dah buat B'day surprise tuk dia...

pas tu dia wat kat mama balik. hehehe

comeynya irfan. asyik smile je.

mummy_ayu said...

kejab jer dah setahun..hapy 1st buzzday Irfan..semoga jadi anak yg soleh!!

~aYu~ said...

Wah. eppi birthday irfan.. dah setahun dah yek..
biasala tu, tang celebrate2 ni mmg parents especially mama la yg plg excited sekali..

♥cikmOt♥ said...

cepat jalan irfan....

Nana said...

comei nye irfan rasa nak gigit2 hehehee

Gieyana said...

br2 ni p sini gak tp x dan nk buat entry..bkubur ler rsnya...x ler, at least celebrate amongst uols dh berbaloi dh tue..:-)

Rinna said...

Kejap Irfan dah besar yer.. Dah lama tak gi makan SR.. oowh ada kek turkish plak yer.. sedapnyaa.. :)

shark said...

anak teruna kamoo hensem..putih lak tu ;p
ishhh ishhh geram..

Kesuma Angsana said...

ni birthday yg makan ke mummy n daddy yag pulun habis hehehe

Ina Khairina said...

mcm sedap je kek tu,kena terjah SR ni hehe....psssttt irfan kata nak bg hadiah "adik" pun ok!haha

mama tisya said...

kejap je irfan dh sethn...rs mcm baru lg baby2...amboi kecik2 dh pandai tunjuk gmbr pompuan ye...dapnye kek tu

eB said...

kek tuh yum yum..
epi besday si encem.... :)

CuTeMiUt78 said...

oh.. slamat ulang thn yg pertama utk irfan.. semoga menjadi anak soleh dan berjaya di dunia dan akhirat.. insyallah

hainom OKje said...

He..he... Mamakan tuan punya blog....kenalah tepek gambau .....rugi tak tepek.....nanti org tak kenal mama dia...heee....

SyaNa said...

sengih jek irfan
heehe..kejap jek masa berlalu kan
da setahun da

PinKy MoMMa said...

mama tetap selim riverr...aih jeles berganda nampaknyer..

teringin pulak nk mkn SR cake huhu

lizz said...

salam...tomey irfan sambut birthday...samala anak kita pun suker makan timun...

NM02 said...

turkish indulgence tu menu baru ke? selalu ke SR suker layan indulgence yg biasa tu...

ct rahani said...

sedapnya kek SR.. lama dh x membeli.. sonok irfan celebrate besday walaupun x faham.. suker jugak gambo last tuh.. sweet jer.. :)

Zura@Iwan said...

Nad~

hehe...mama dia yg mkn..haha

Zura@Iwan said...

Anum~

thks dear...

Zura@Iwan said...

k.Alona~

betui tu kak..dia dgn dunia dia sdiri...tp ttp happy...mama papa dia pasti buat dia happy..insyaAllah..

Zura@Iwan said...

wantie~

celeb btiga cm ni pn aku rasa dh ok kut...hehe...kira surprise la nie..

insyaAllah hrp2 dia ingt bday mama dia..hehe..

dia ikut mood gk nk smile..hehe

Zura@Iwan said...

mummy ayu~

tu la..masa blalu tu tnpa dsedari..hehe...

macih ayu...amin...mudah2an..

Zura@Iwan said...

ayu~

macih ayu...
aha..kalau buat bsr sket br best kan...

Zura@Iwan said...

cikmot~

hehe....bila nk leh jln x taw...x larat nk dukung mama dia nie..

Zura@Iwan said...

Nana~

hikss...kang dia geget ko blk ...

Zura@Iwan said...

Gie~

hg mmg...SR tu kenal hg dh kut..haha...

tu arr..celeb among weols pon dh bebaloi..hehe

Zura@Iwan said...

K.rinna~

tu la kak..dh bsr dh dia..tp manja la dia..hehe...

aha baru turkish indulgence...

Zura@Iwan said...

shark~

biasa je anak teruna sy ni..hehe...

Zura@Iwan said...

KA~

mama papa la yg mkn..tp yg penting celeb bday boy ni..hehe

Zura@Iwan said...

Ina~

terjah jgn x terjah..haha...

psttt: irfan kata tggu dia bsr sket..haha

Zura@Iwan said...

mamatisya~

tu la..kejap je kan..rasa mcm br je bsalin..hehe...

aha..dia skrg suka tunjuk dh..hehe

Zura@Iwan said...

eB~

yum2....sila cari cake tu..hehe..

macih auntie

Zura@Iwan said...

cutemiut~

terima kasih mama abg mirul..hehe..

amin..

Zura@Iwan said...

Okje~

hikss...mama dia x reti posing, kalau amik gmbr x lawa...baik amik gmbr dua hero ksygan tu..depa encem2..haha..

Zura@Iwan said...

Syana~

sengih time ada mood la tu..hehe...

tu arr..cpt je masa blalu kan..

Zura@Iwan said...

Pinky Mommma~

x de la slim sgt.biasa2 aje....

sila terjah SR ye..hehe

Zura@Iwan said...

NM~

aha menu baru...not bad la..

Zura@Iwan said...

ctrahani~

tu la..lamax terjah SR gk....

dia sonok cara dia la kan..hehe...

tu la kita pon suka..candid..sweet jek..

Zura@Iwan said...

lizz~

wslm...

irfan ni semua dia masuk mulut...suap aje..laju mkn..huhu..

lieyalatif said...

WAH SONOTnyeeee celebrate besdey irfan.....

eh tak penah lg try kek tu....ade gak bace promo tu...harus cube nieh....

Zura@Iwan said...

lieya~

mak dia yg sonok sbnrnya..hehe

aha..harus cuba ok..hikss

Myra Jay said...

Besday boy yang happy :)


Nanti nak try la kek baru dari SR tu ;)

m@m@yAyA said...

hihi bestnya irfan celebrate bfday kat SR..~
tp yg xbest sume food kt ctu irfan xleh mamam,yg leh mamam papa ngn mama jelh erk~(@__@)

Zura@Iwan said...

MJ~

aha dia mmg happy..hehe

try la MJ...tp rasanya indulgence yg biasa tu sedap lg..hehe

Zura@Iwan said...

MamaYaya~

x per..mama papa mkn bg pihak la...hahaha

LiYa HaNiF :: said...

alaaaa nak le jugak... ^_~

ieda said...

wahh bukan main suke dan xcited irfan tgk kek .. nak mencapai tuu ;))
soo sweet ...

sedap lah pulakk tgk kek SR baru tuuu .. hurmmmmmm ;)

Zura@Iwan said...

Liya~

dh habis masuk perut la liya..hehe

Zura@Iwan said...

k.ieda~

tu la kak..xcited nk capai cake tu..sat dia ketuk cake tu..x mkn la kami..haha...

bleh la kak..tp best lagi yg indulgence besa tu kut..hehe