♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, October 2, 2012

D'King Mee Udang Banjir & Ikan Bakar Power | Memang Banjir...Hahaha

Assalamualaikum....
Salam Sejahtera...
Nak review sikit masa makan kat sini...ekceli pertama kali try, so tak tahu lagi macam mana tempat dia kan...kita pakai terjah aje. Mood malam tu pun tak berapa best...tak larat, sebab siang tu dah jalan banyak dah makan-makan di Baling. 
Dah lama nak try makan kat sini....selalu balik Sungai Petani tak pernah try, so Ahad ritu...on the way nak balik Penang dari Baling...kitaorang singgah Sp kejap hantar barang...then terus terjah sini. 

 Gambar di dalam tempat makan pun tak berapa banyak....:) ada pelbagai kemudahan juga...seperti surau, then tempat makan boleh pilih...termasuk duduk bersila pun ada....

Irfan yang keletihan gak...dari dalam kereta tertido...idak sure dia paling cergass...ngee

 Belakang tu port memasak.......kitaorang pilih kat dalam ni...macam tertutup sikit, sejuk sbb ada kipas...then tv pun ada.....

 Kuah dia yang memang banjir....sebenarnya kitaorang order mee udang ni untuk dua orang makan, then udang kita amik 5ekor - udang boleh bilih either Udang Bela or Udang Laut...Udang bela dah habis...so amik Udang Laut je.....kat sini, style kena timbang.. udang ke...ikan ke..just pilih aje apa yang nak yer.....5 ekor udang laut(RM 13.60 kut) ..

Mula-mula memang terkejut juga la bila Mee Udang Banjir dorang datang hantar...sebab besar gila mangkuk dia....cakap kat en.suami...kita boleh habis ke ni ? dia kata pelan2 kayuh....hahaha...

Boleh aje order untuk seorang makan....tapi saja tersebut dua orang makan....Nak amik ko....haha.

 Irfan mood tak baik gak..tak puas tido la tu....hu3....cergas nak balik aje kitaorang....

 Sedap 'Tak Dak' Dah...means sedap memang tak dapat cari kat mana2 la...gitu ke?



Beroperasi 4ptg-1pagi.... Hari isnin tutup yer.....hikss

 Memang sedap Mee Udang Banjir dier....Ikan Bakar Power pun my fren kata sedap, nanti nak try Ikan Bakar plak...:-), power ke tak power..hehe


 Tempat makan bersila....

 Luas juga kawasan dier.....tempat parking pun senang...

Terletak berdekatan dengan Giant di Sungai Petani , kalau dari highway boleh exit tol Sungai Petani Selatan tu...

Total kitaorang makan + minum = RM 19.40...

Sesiapa yang teringin nak pergi sini or nak servey2 boleh ke website dia juga di sini....www.dkingseafood.com, boleh buat booking...

46 comments:

mama tisya said...

mmg banjir tul..aku suka mee udang penang sg dua yg ngedate ngan gie dlu

Gieyana said...

x mahal..tp nk gelak psl botol susu irfan dok kat vontot Iwan..kah kah..:P

wantie said...

memang terbaik. aku nak terjah la suatu harinanti.

jeles ni kat hang

Cho Zila said...

memang sedaplerni..
alahai tengokpun dah terliur..
jauhnyer weh.. kalau dekat akak memang terjah punya... meamng suka sesangat mee udangni...

JaSSNaNi said...

tudiaaaaaaaaa... tag line dia pun bagos.. tak dak dah... hehe.. mmg sedap.. jauh gak tu.. tak boleh la nak terjah..

Nad @ MamaZN said...

Mmg bnjir btul! Sedap tak kak zura? Bape bintng? :)

*∽ IZAN ∽* said...

Sg Petani? ohok ohok jauhnyaaa!!!
banjirnya mmg marvelloussss!!!

kena bertahan supaya tak termengidam nihhhh... owhhhhhhh

Kesuma Angsana said...

singgah ~

hainom OKje said...

Zura....memang idak le teman akan sampai ni nu jauhhhnya hehee jamu mata aje le atenye....

atuk said...

Assalamualaikum Zura

banyak tu.....1 mangkuk

Zura@Iwan said...

aha mmg banjir..hehe...

aku tekak aku apa yg sedap ok je....

mee udang sg dua tu pon ok gk..

Zura@Iwan said...

Gie~

x mahal sbb aku amik udang 5ketul je..hikss

fren aku gtaw..kalau amik ikan like siakap..kdg2 mkn mau lebih rm80 hehe...

# haha tu la psl..control macho..lps tu ada btl ss kt vontot...iwan ada btl ss kt blkg vontot..munir plak taruk kiris..haha..

Zura@Iwan said...

wantie~

terjah la wey....hehe..

jgn jeles..nnti hg pegi..aku plak jeles..haha

Zura@Iwan said...

Cho Ila~

sedap la kak..

hahaha..kak leh skadar cuci mata la yer..tp x per..kalau ada rezki..bleh dtg try..

Zura@Iwan said...

Jassnani~

hahaha..tag line baik punya tu....

jauh la kan...x per tgk2 cuci mata..hehe

Zura@Iwan said...

Nad~

aha..kuah dia banjir Nad...

sedap la Nad....kak kasi 4bintang kut...

Zura@Iwan said...

Izan~

yup kt SP ni....haha,,,

nasib baik x mgidam..idak nk kena mai SP arr..

Zura@Iwan said...

KA~

thk siggh KA..

Zura@Iwan said...

Hainom~

tu la psl...jauh la kak..

x per cuci mata ok..ada rezki bleh dtg try..

Zura@Iwan said...

Atuk~

Wlsm atuk..

mmg atuk ..byk...kitaorg mkn..tmbh sorang 2x...haha..
tu pon penuh satu piggan....

ieda said...

tempat dia cantik dan menarik lah dik .. patut punn kalau mee udang dia marvelous !!!!!!!!!!

ALoNa CintamaniszLite said...

InsyaAllah, tersesat kat SP leh ler gi terjah sini. Dulu masa anak sedara belajar kat uitm merbok selalu gak gi..tp skang dia dh kat uitm seri iskandar..takde daa laa gi sinun tanpa sebab, hehe..

lieyalatif said...

Ehhhh bekenan aku ngan deco kedai ni...simple tp nice....meleleh aku tgk mee ko tu tau x....bileee laaa leh rase mkn kat sane....yg kat sg dua tu pun x terase lagi huhuhuhu

eB said...

walopn x leh mkn mee. alergy tapi biler tgk cam best la :)

Zura@Iwan said...

k.ieda~

aha nice gk tmpt dia kak....

ikan bakar dia pon depa kata sedap..

Zura@Iwan said...

k.Alona~

bila2 leh terjah kak..sy pon pestime...hehe..

Zura@Iwan said...

lieya~

tu la...deco kedai ni bleh la tahan....nice....

tp yg penting tu makanan dia tu..mmg sedap....nnti nk try ikan bakar plak..

Zura@Iwan said...

eB~

ye la eB alergy x leh nk mkn mee kan...huhu

watyz said...

salam.. awak sila terjah blog saya dgn kadar segera... :)

Zura@Iwan said...

watyz~

slm..dgn kadar segera sy terjah..

inazamri said...

ni yg buat akak tingin nak gi.Kot la ada kesempatan balik kedah nnt leh la snggah makan sini.Selalu mkn mee udang sg Dua je.

Zura@Iwan said...

inazamri~

hikss...akak dtg la siggh....
sy pon pestime...sll dtg SP pon x penah try lg...

sll mkn kt sg dua gk le..

Myra Jay said...

Bila lah nak dapat terjah kat sini tak tau :)
Nampak sedap giler ;D

duniafana said...

dekat ja rupanya...nnt saya p

Zura@Iwan said...

MJ~

hehe....bila2 bleh tu..

cuma masa je kan..

Zura@Iwan said...

Duniafana~

dkt rumah ke? hehe

Che Rosliza Che mat said...

memang banjir...banyak betul...larat ke habis....hihihi

Zura@Iwan said...

Che Ros~

alhamdulillah...km dua org dpt habiskan ...cuma kuah tu tiggl la balance sket2..hehe

Dee said...

insyaallah kalau smpi SP mesti singgah ni..

Zura@Iwan said...

Dee~

aha..try la Dee...mn taw taste kdg2 x sm kan..kalau x sdp..sorry yer

Ina Khairina said...

perghhh meleleh aih tgok mee dia....nak kena p try gak ni,dekat sgt dgn umh

Zura@Iwan said...

Ina~

ya la..Ina duk sp dh..g la try..hehe

Chriscrtl said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Jackson said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mohd Zaini Bin Zainal said...

Skrg cawangan kat klang sentra,klang dah buka..jom ramai2 org kl kita terjah..best giler..

Zura@Iwan said...

Mohd Zaini~

oo ye ke..
so org KL bleh la terjah yer..