♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, October 18, 2012

Hari Minggu Lepas...:)

Assalamualaikum wbt
Peace! 

Busy mek Vanila(baru je dapat gelaran sahabat saya kasi...hihi) hari nie!....pagi-pagi tadi bawa hero kecil Vanila pergi check up dan injection for 1year, tak dan nak berblogging or blogwalking....ada siapa-siapa rindu tak? tak de ke? huhu....Irfan siap gelak-gelak lagi masa tunggu kat Klinik, suara dia sampai satu klinik tu dengar buat lawak dia...hahahaha, nasib baik tak buat perangai,  punya la ramai orang...alhamdulillah sabar menanti, masa injection....dia marah sebab tak suka kita peluk-peluk dia, nangis la kejap masa inject tu...then senyap dah after misi habis inject....good boy Mama!

Story weekend hari tu...sebab Irfan suka tengak animal, kami bawa dia pergi aquarium , Mama dia pun first time jejak kaki kat sini...terima kasih Papa bawa Mama dan Irfan....hehe. Suka tengok pelbagai jenis ikan...cantik-cantik..

Actually tempat ni tak dibenarkan snap photo! so memang tak de gambar ikan-ikan la yer...hehehe...gambar yang ada ni pun kita ambil kat side tak berapa ada orang....huhu..Chew Thean Yeang  atau dikenali sebagai CTY Aquarium adalah kedai ikan terbesar di South East Asia.  Kat sini pun ada pelbagai jenis binatang exotic  (Address: 82 Burmah Road, Penang).

Lepas penat ronda dalam tu...ada 3 floor taw.....memang menarik..kami proceed to Prangin Mall, cari Pizza Hut..lama tak makan pizza, tiba-tiba teringin nak makan pizza...Mr Papa yang teringin..hehe..

 Aha...dia buat macam rumah sendiri...mulut comot habis, suap dia makan moi....:)


 Pose baik punya!...haha

 semua menu western food....


 Pizza mesti kena ada...hehe



Mama rest sat...penat sebab kenyang sangat.....hahahaha....Irfan dengan dunia dia lagi....boleh plak ada awek cina sebelah tu, dia pergi tegur then selamba nak pergi pegang awek tu...huhu, nak balik dia siap gelak dan lambai tangan babai lagi....adeii kamu ni Irfan...lawak tul..

Kadang-kadang teringin je nak makan tempat macam ni.....Alhamdulillah syukur...:)

Wasalam......SMILE!

26 comments:

Anum said...

ala tomeinya dia

JaSSNaNi said...

syoknye irfan.. mama bawa jalan2 makan2.. kenyang perut suka hati.. :) ehehehe

Gieyana said...

Best kan g Aquarium tue mek..kik kik..:P

aku admired nk beli kucen hat rega $650 tue..giler kembang sungguh bulu dier..sek bek bulu manusia x kembang camtu..oppss! kahhh...
kalau bela kucen tue pon dpt pahala gak kan..

Kesuma Angsana said...

mmk 2 tu yg paling best

wantie said...

amboi... dok ngorat sapa tu. pandai ye kamu, pilih yg pompuan je ye..

Rinna said...

Kuat laa irfan nanges kejap aje yer.. :)

ct rahani said...

menarik tempatnya zura.. irfan pun nampak kemain sonok..

hainom OKje said...

Sedapnya lasagna tu Zura... ni dah teringin dah ni...

mamalieyna said...

pipi bolat irfan ni..mcm hakeem juge..hehe~

menarik jln2 kt aquarium..

Nad @ MamaZN said...

Kak zura....moi tu bubur kan?
Kak zura, tau dak muzium toys kt penang tu? Belah mane ek? Best x

Zura@Iwan said...

Anum~

hikss...tomey mcm mak dia ke?

Zura@Iwan said...

JassNani~

ya la...jln2 dia mmg suka..hikss..mkn2 mama n papa dia yg kenyang...tp dia pun kenyang dh suap mkn..hehe

Zura@Iwan said...

Gie~

aha best..nice tmpt dia...

aku nasib baik x gila kucen..aku arnab la suka....hg beli la sekor...mmg cantik bulu kucen tu..tp rege..mak aiii...hehe..

Zura@Iwan said...

KA~

mkn2 tu mmg best..

Zura@Iwan said...

wantie~

tu la weh...dia kalau laki dia x brp mau la...huhu...

Zura@Iwan said...

K.rinna~

aha kak...lps cucuk tu senyap la ..hehe

Zura@Iwan said...

ct rahani~

aha mmg menarik...masa tgk ikan lg la dia tegur..hikss

Zura@Iwan said...

okje~

teringin kena g cari kak..hikss

Zura@Iwan said...

mamalieya~

tp hakeem bolat lg kut..hehe

Zura@Iwan said...

Nad~

aha moi tu bubur arr..tp bubur irfan dia x brp bubur dh...pekat dh skrg..hehe...

oo..muzium tu ye? kat tjg bungah..best gk tmpt dia..ingt nk bw irfan gk..nnti akak pegi..akak update ye..

ALoNa CintamaniszLite said...

hepinya boy tu...anak penawar hidup kita..

Zura@Iwan said...

k.Alona~

betui tu kak..anak pnawar hidup...syukur..

Myra Jay said...

Wowww!! meamng terliur :D

Zura@Iwan said...

MJ~

tliur ek..kena cari la..hehe

watyz said...

wa.. ensem nye hero kecil dia.. makan piza sedap nyer... :)

Zura@Iwan said...

watyz~

mak pak dia yg mkn piza..hehe