♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, October 12, 2012

Mr Hubby | Kembara Ke Yogya(Indonesia) ~ Pantai Prangtritis & Candi Borobudur...

Assalamualaikum wbt...
Salam Sejahtera...Peace & Smile!

Aha....jangan cepat boring, nanti cepat tua..hahaha (ada kena mengena ka...huhu), sebenarnya nak cakap jangan boring yer...nak up lagi, sambungan En Suami saya pergi Yogya pada June hari tu...:)

En Iwan saya ada jejak gak ke Pantai Prangtritis dan Candi Borobudur...so meh cuci-cuci mata yer!, tak dapat pergi...layan gambar pun jadi lah....hehe..

Pantai Parangtritis , pantai yang paling terkenal di Yogyakarta....sunset yang cantik dapat di lihat kat sini. Pantai ni terletak 27 km selatan Kota Jogja . Menjelang matahari terbenam adalah masa terbaik untuk datang berkunjung ke sini, kerna pemandangan yang indah dapat dilihat. Tapi suami ku pergi bukan waktu matahari terbenam...idak bleh la tgk suasana cantik matahari terbenam tu...



 Ramai tul manusia...hehe..


 Meurut En Hubby...ombak ni setinggi 2-3m kut....seriau aku tgk....hehe...tapi ada yang mandi manda gak...huhu



See....luas kan pantai dia......tapi cantikk....

Borobudur adalah candi Budha terbesar di abad ke-9 yang berukuran 123 x 123 meter. Candi Borobudur dibina berabad-abad sebelum Angkor Wat di Kamboja.

 Nak masuk Candi Borobudur kena pakai kain sarung ok...memang itu adat kat sana kut....hehe..jangan gelak kat hubby saya yer...hahaha...

 Panas ok..tak sesuai nak bawa baby kecik macam Irfan lagi..hehe..


 Nice view dari atas ...





Setelah penat mendaki candi ni...after that En hubby nak pergi mendaki Gunung Merapi plak...takut saya....pesan dah kat hubby masa dia nak pergi gunung tu...hati2...risau saya tau..huhu..

#nanti saya up gambar lagi yer.....next entry..hehe..

Wasalam....terima kasih kerna sudi singgah blog nie..LOVE!

18 comments:

wantie said...

hubby hang tak seluk tangan masuk dalam celah celah batu tu ke?

♥MAMASYAZA♥ said...

akak pun tak penah sampai sana, tengok gambar pun jadi gakkan, tapi view dari atas candi tu mmg cantik

m@m@yAyA said...

ish bestnya tmpt ni kak,bla tgok gmbr ni ase nak pegi cni plak..
Kak nti kta g plak,bwk yaya ngn irfan:-)

tkut xsmp jer ctu sb 2bdk kecik nie..hihi

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

seruis mmg cantik pantai dia ... bila la dapat pi sana hehehe

Gieyana said...

czntik view dier..usually kalau msuk temple depa mmg kena pakai sarung..same goes dgn kt Bali tue..:-)

ALoNa CintamaniszLite said...

seronok lahhhhh iwan...

PinQib (Jung) said...

hehehe.. lawak la.. blile la saya nak jejak kaki sana?

hainom OKje said...

pasir dia hitam ek.... macam tak syok je nak mandi.... lain kali ikutlah Zura!!!

Zura@Iwan said...

wantie~

x masuk kut tgn dia...seriau la aku..hehe,.

Zura@Iwan said...

mamasyaza~

tu la kak..layan gmbr je la..sy nasib baik hb dia rakam sekali...so leh tgk real gk..hehe..

Zura@Iwan said...

mamaYaya~

tu la....kalau bdk2 dh bsr ok arr nk bw sini..sbb tmpt2 nk pegi ni mcm mcabar gk..hehe..

Zura@Iwan said...

Adlin~

pantai prangtritis ni pantai paling cantik la kt sn....

Zura@Iwan said...

Gie~

aha cantik....

temple borobudur je kena pakai sarung...yg prambanan tu x pyh pun..

Zura@Iwan said...

k.Alona~

sonok la kak...org mmg kaki travel2 ni...tmbh2 g tmpt org...

Zura@Iwan said...

PinQib~

hikss..gelak ek...

x per ada rezki leh smpi nnti...insyaAllah..

Zura@Iwan said...

hainom~

aha itam..tp tu la ramai gk org mndi...

PinKy MoMMa said...

indon baru jejak kaki ke bandung and jakarta je hehehe..sini blm lg yang..

suka tgk org gi jln2 ;)

Zura@Iwan said...

PinkyMomma~

kita lg la jakarta or bandung x smpi lg..huhu..cuma penah smpi shanghai..hehe..