♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, October 9, 2012

Balik Kampung Sambut Ulangtahun Kelahiran Mak

Assalamualaikum wbt...
Salam Sejahtera..
Peace...

Alhamdullillah dapat lagi jari jemari (yang tak berapa nak mulus ni) menaip bait-bait cinta untuk tatapan semua readers blog ini.....[amboi!...ayat madah berhelah haizz..hahaha].

Maaf yer jika ada blog kawan-kawan yang lain saya tak pergi singgah lagi...tak sempat kelmarin, then hari ni belum tentu semua saya boleh terjah....rasanya update pasal kawan-kawan ketinggalan gak nie, laju betul korang update yer....huhuhu....tinggal keretapi mak jemah!...hahaha.

Lari tajuk sikit bait-bait kata di atas....hikss.. I'm SOrry! 

 Me with My Mum...[bergegar sikit gambar...irfan duk tak diam]

Actually nak up story balik kampung baru ni, setiap minggu balik kampung ye kamu? minggu lepas balik kampung suami...minggu ni balik kampung isteri plak...tak gitu....kan saya cerita kampung kami laki bini dekat-dekat, orang utara.....Alhamdulillah, boleh la nak balik selalu.....tapi tengok pada keadaan juga. Balik baru ni pun sebab nak jumpa Mak Tersayang sempena birthday mak, tak celebrate apa pun....yang penting balik jumpa mak tengok keadaan mak, dah cukup puas hati....sebelum tu dah call dengar suara memang tak puas....huhu.

 Balik makan kek, dah tinggal separuh pun...masa surprisekan Mak , saya dan family kecil saya tak sampai lagi..huhu.....Ayong saya yang belikan...walaupun mak memang pandai buat kek, tapi kek ni Ayong bawa surprise untuk mak...hihi..

saya yang makan nie....taruk blueberry yang mak saya buat lagi sedap....hehe..

 before balik ke Penang baru dapat posing dengan Mak...hehe..[amboi, silau mata haizzz mak punya brooch...haha]

lepak-lepak kat luar rumah ....

 saya cakap....malas tul nak balik mak...huhu..

 gambar kenangan bersama Mak with Ayong ....awat anak saudara aku sorang tu....buat peel apa daa...haha

 bergegar.....gelak ketawa sebab Irfan buat lawak....tengok Mama dia buat lawak...Peace 2x...haha

[lama tak posing poyo sorang2 gitu...hehehe) Peace 2x.....saya nak balik Penang dah......memang tak puas balik kampung.....rasa macam nak duduk kampung tolong Mak berniaga aje....huhu....senang hati.....;)

Inilah hadiah yang dapat saya bagi untuk Mak.... saya balik sambut hari istimewa bersama Mak...walaupun saya tak mampu nak bagi hadiah yang berharga macam orang lain dapat bagi....doa untuk Mak selalu, bersyukur kerna masih ada Mak, pada Suami Tersayang.....Mak saya Mak awak juga yer....


#selalu pakai tudung awning gitu sbb nak cepat n senang...lagipun saya ni suka simple jek..ingt nak change untuk pakai shawl..huhu..

#terima kasih datang menyinggah...dan tak jemu baca blog nie....saya akan update story....dan story....hahaha..

32 comments:

JaSSNaNi said...

assalamualaikum zura..
SELAMAT HARI LAHIR buat makcik.. moga terus sihat dan panjang umur serta murah rezeki dunia akhirat.. aminnn..
best kan dapat bersama mak sambut hari jadi sama2.. :) sonok mak.. :)

Kesuma Angsana said...

epy birthay to yr mum ye, seronok betul balik kg yer

wantie said...

happy b'day to your mum. semoga panjang umur, murah rezeki & bahagia selalu.

ups.. nak ckp kat sini ar, muka irfan tu mcm muka mak hang le.

NM02 said...

hi mak,

hepi beday!

mudo lai mak ekau yo...

inazamri said...

epy bday utk mak tu.Ni la anak yg baik..memnggembirakan hati mak.

LiYa HaNiF :: said...

sanah helwah makcik... moga makcik diberikan kesihatan yang baik ye..


hamboi mak jemah posinggg sakan yer..

hainom OKje said...

Ha..ha... Mak jemah dapat peluang berposing...he...he...

Kg zura ke kg mak berapa lama?

ALoNa CintamaniszLite said...

sedapnya kekkkkkk...

selamat pjg umur utk mak zura. semoga diberi kesihatan yg baik2 selalu.

Dh tak lalu selama...tak berpeluang lagi nk beli kuih atau kek mak zura dh..

Gieyana said...

sek bek kg dkt noh..balik hr pon sempat..

Hepi belated birthday utk mak hg..:-)

Zura@Iwan said...

JassNani~

Wslm kak..
terima kasih kak...
Amin....
ye la kak...selagi daya kan...hehe

Zura@Iwan said...

KA~

thks KA..
alhamdulillah dpt gk blk kg..dkt kan

Rinna said...

Selamat hari lahir buat mak zura..moga pjg umur dan dimurahkan rezeki.. Amin

Zura@Iwan said...

wantie~

thks beb....amin..

aha...ada yg ckp muka irfan ada iras mak aku..hikss

Zura@Iwan said...

NM~

hi syg..hehe

thks...

muda gk le..55 dah..

Zura@Iwan said...

kina~

macih kak...

sy rasa x cukup jasa sy nk byr pgorbanan mak dan abah saya..huhu

Zura@Iwan said...

Liya~

amin....macih liya

hahaha..x la posing sakan..

Zura@Iwan said...

Okje~

hahaha...mak jemah posing moden tu..hehe

dlm 1jam lebih je kak...

Zura@Iwan said...

k.Alona~

aha sedap juga la kak..kakak sy yg beli....surprisekn mak la kononnya..hehe...

amin...macih kak...

tu la kak..idak kak leh jd customer mak zura..hehe. tp akak nk order bleh aje...hehe

Zura@Iwan said...

Gie~

tu arr...alhamdulillah kita ni dkt2..hehe..

macih beb..

Zura@Iwan said...

k.Rinna~

amin....
terima kasih kak mdoakan mak saya...

::NureeN:: said...

muka irfan sama ngan mak hg la zura.. heheh
betoi bila blk kg sure rasa berat jer nk blk penang kan

::NureeN:: said...

hepi besday to mak zura :)

Zura@Iwan said...

Nureen~

tu arr...ada yg ckp mcm tu...cucu lelaki kesygan kut...ikut belah Mak..hikss....

Zura@Iwan said...

Nureen~

thks Nureen

Che Rosliza Che mat said...

Happy birthay untuk mak ya...semoga sihat selalu... seronok betul balik kg yer..nie jeles nie..

Myra Jay said...

Tudung awning cepat dan mudah dipakai, myra pun suka ;)

Happy Birthday untuk mak Zura..

Oh ya, Selama Perak area man? Sebab kampung Myra(rumah arwah tok) dok sana :)

Zura@Iwan said...

Che Ros~

thks yer...
amin....
hikss...blk kg pasti sonok kan..

Zura@Iwan said...

MJ~

tu arr....akak nk try shawl..tp ntah la bila ni....nk kena ada org ajar..n tlg belitkan..hikss

Selama Perak kt Taman Menteri...dkt2 ngan Pekan gak...Umah tokwan kt dpn tmn merdeka jek...

iedchan said...

selamat hari jadi kepada mama u..:P

ayut said...

klu dh blik kg mmg time nk blik tu berat jer...tu klu cuti tak lame mlas blik kg..BTW,slmt hari lahir bt ibu akak.smga shat slalu :)

Zura@Iwan said...

iedchan~

terima kasih iedchan..

Zura@Iwan said...

ayut~

tu la kan..berat tul nk blk png...huhu...

terima kasih ayut....amin