♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, October 23, 2012

Queensbay | Jalan-Jalan, Main Playground dan Terjumpa Blogger Min aka Ibu Arifa

Assalamualaikum wbt..

Yup...weekend story la nieh....saturday kita lepak di rumah, sebab en suami kena kerja...sunday kita qado', ronda mall....actually ada tujuan juga, nak print gambar then reward untuk Irfan sempena 1st birthday dia...:), bawa dia jenjalan....hehe..

 Bagus juga dia mau duduk dalam buggy nie...

 steady anak Mummy nie...

 Singgah Mum's Care for claim the voucher...dapat lucky draw dari Watyz blogger yang anjurkan..hehe

 Received call from sister in law....minta jaga anak-anak dia, sebab tak de orang jaga ....Mama dorang  kerja..so sementara tunggu kedatangan anak-anak saudara, Irfan makan dulu!


 Lepas makan ronda-ronda lagi....Mega Kids playground terbesar dalam QB tu...tapi cuci-cuci mata je, ramai betui kanak-kanak, Irfan tak leh join lagi..hehe.

 Tunggu punya tunggu....mummy n daddy Irfan lapar plak..so pergi foodcourt QB tu, first time lepak situ...selama ni tak pernah sampai level atas sekali..hahaha..pekena Mixs Fruit nie...adoyai...layan tekak..

 Anak mummy mengantuk.lepas minum susu...terus lelap....sian dia..

 Dah sampai...dua orang budak Pak Long dan Mak Long dia nak kena jaga...hehe, jangan salah faham yang tengah2 tu bukan Mama dorang, ni Mama kepada Amanda yang tengah menyusu tu..hehe

 Irfan ada kawan nak main.....kakak-kakak dia....En suami ajak main di playground dalam Jusco tu...tak ramai sangat...hehe..

 En suami suka sangat melayan anak-anak.....penyanyang!hehe...bodek nampak...hahaha..

 duduk diam...Irfan nak pandu LRT nieh..hehehe..

Sungguh-sungguh dia bawa LRT tu...haha

 Seronok tuk dak Irfan nieh...ada orang layan dia...

 Lepas dah tak larat nak topup token..kita stop dah yer....hehehe...kebetulan dorang ada kasi free untuk mewarna style tabur pasir color2 tu...so nice....Emisya dan Tasya join, layan plak dorang habis mewarna....:)

 Seronok juga anak-anak saudara Pak Long nie.....

 Thennnn.....after habis mewarna Me bawa Emisya dan Tasya gi Baby Room kejap...basuh tangan,


 Tak sangka jumpa lagi Min aka Ibu Dalila & Syaakirah secara kebetulan, sebelum ni...kebetulan terjumpa di mall juga...tapi di sunshine square, masa tu Min pregnantkan Syaakirah...kali ni di Queensbay kat Baby Room plak tu...tapi saya dah penah meet Min pun, masa tu pergi rumah dia di Kepala Batas Min buat birthday Dalila...Comey betul Syaakirah, putih gebuss...baru 4bln lebih...:)

Posing kat rumah pula.....Irfan tak layan..sebab consentrate tengok ceta kartun...hahaha..

Lubang hidung mu tetap menjadi pujaan hati ku....hahaha...Irfan tak layan langsung amik gambar...consentrate sgt tgk tv...hahaha... Kakak Emisya yang masa kecik2, Pak Long dan Mak Long dia rajin bawa jalan-jalan.....hehe..Macam anak sendiri pula rasa..hikss

Memang penat sebab melayan karenah anak-anak lebih dari sorang nie, bukan penat apa..penat bergelak ketawa dan kaki pun lenguh...hahaha..tapi dah besar dorang tak banyak ragam..mendengar cakap Pak Long...tapi seronok dan meriah, Irfan paling seronok....:)


26 comments:

Anum said...

tomei2

Nad @ MamaZN said...

Kahkahkah!!! Boleh plak sy teka anak kucen! Pui! Hhahah

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

sakan main yea b'day boy ..best dpt jumpa blogger kat luar ni ..kenal lebih rapat lagi kan

wantie said...

bagus..kalau cam, ni tolong jaga anak anak aku boleh? kikikik...

ALoNa CintamaniszLite said...

kalo zura ada anak pempuan...mgkn muka puteri zura mcm emisya ni sbb dia ni mmg ada rupa iwan (cuma kulit aje berbeza sket..hehe..sori iwan...ngee)

Irfan ni mmg ler...antu katun jgk ler nanti ni, hehe..

JaSSNaNi said...

assalamualaikum..
singgah mummycare claim beli ape? nak tengok gak.. huhuhu...

Gieyana said...

Best tue jenjalan..leh cuci2 mata pkus poket gak nih..

Ritu da jumpa Min gak tp terkubur la entry..ekekeke..:-)

ellynadyra said...

wah untung la ada suami yang penyayang nak sama2 jaga...rajin tul korang tolong jagakan anak2 tuh, sure derang enjoy gila sebab ramai2 kan

mamalieyna said...

best la irfan ada kawan2x. ada kakak boleh berkawan dgn dia.. ^_^

kiut emisya.. mcm artis jer.. ^_^

hainom OKje said...

Budak-budak kalau jumpa mainan memang pantang lepas...he...he.. Blogger tu kawan ke Zura atau kenal masa berblogging?

lieyalatif said...

hah amik ko zura...dari bawak sorang jalan2 terus beranak pinak hah heheehehe...mesti org yg tgk yg tak tau ckp...wahhh badan slim melim muda remaje tapi anak dah berderet ekekeekekekek....

irfan suke la tu ramai geng .....ade gak kawan buat main kan

::NureeN:: said...

hahahahha... tmpt yg mmg sinonim ngan kami anak beranak, slalu terjah c2 klau singgah qbay :)

Kesuma Angsana said...

wah seronok & meriah ye

Zura@Iwan said...

Anum~

kamu pun tomei:)

Zura@Iwan said...

Nad~

tu la psl..lawak tul Nad ni..hehe

Zura@Iwan said...

Adlin~

aha..sonok la dia....main ngan kakak...

aha..x sgka leh tjumpa...

Zura@Iwan said...

wantie~

hehe...anak menakan laki aku ni,nk jaga bleh la..sbb depa dh kenai kan.....dgr sket ckp laki aku....kalau nk jaga anak hg...bleh, tp depa mau ka...hahaha

Zura@Iwan said...

K.Alona~

aha kak...masa dl zura n iwan bw dia jln2 masa dia kecik...mmg dorang ingt anak kitaorg..sbb muka mcm Pak Long dia..hehe...

insyaAllah..next time doa2 anak pompuan muka cute mcm Emisya..

Zura@Iwan said...

JassNani~

Wslm..
x beli apa la kak..claim vocher dpt buat member card free..

Zura@Iwan said...

Gie~

ahaha...x sopping sgt pn...cuci gmbr je..tu pn semua dlm rm20 lebih cuci.

ooo...awat x wat n3...byk sgt la tu n3 x dan..hehe

Zura@Iwan said...

elly~

suami yg volunteer nk jg tu..hehe....
ramai lagi meriah..hehe

Zura@Iwan said...

mamalieya~

dorang suka layan dia..suka la dia...

emisya ada org ckp mcm Mia Sara pun ada..hehe

Zura@Iwan said...

OKje~

tu ler....layan je la dorang main kan...hehe...

blogger tu kenal melalui blogging then jd kwn gk le..

Zura@Iwan said...

lieya~

hahaha..sat je anak aku ramai kan...hehe....

aha betui...ada salesgirl kt citu tnya aku..."owhhh anak u ye 3org? bagus la u" hahaha...

Zura@Iwan said...

Nureen~

mmg hg tu...sll je mai Qb..haha..tmpt ni la port hg anak beranak..haha

Zura@Iwan said...

KA~

anak2 sure sonok n meriah lg ramai..hehe