♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, October 4, 2012

Pelangi Pagi..

Assalamualaikum....
Salam Sejahtera...

Pagi tadi on the way hantar hero kecik ke rumah Mak (BS) dier.....

 jalan nak ke rumah BS Irfan selalu gak kereta bersusun....so sempat la saya nak shoot2 ni..haha

Nampak tak Rainbow tu? Sambil drive kereta....sembang2 dengan Irfan...."Irfan...Mama nampak rainbow la....cantik...Mama suka tengok pelangi...colorful....warna-warni macam kehidupan kita...macam-macam perangai manusia berwarna warni..." hihi...

Sambil Irfan tercengang tengok Mama dier cakap.....Irfan paham kan Mama cakap per...hihihi...

Macam-macam perangai......macam Irfan nie ha.....apa peel plak dah.....hahaha....lawak sggh anak Mama nieh...


# Sekian...tak de apa2 maksud yer pic Irfan isap jari kaki tu......biasa la budak2, dia gatai jari kaki kut...hahaha..

45 comments:

wantie said...

dia nak suruh hang geget jari dia tu. sebab hang tak geget. dia geget la sendiri.

aku selalu ckp baby isap jari nak adik, then hubby ckp baby memang mcm tu, bukan jari je dia isap tangan dia pun dia isap gak.. hahahaha

atuk said...

Assalamualaikum Zura

tahniah blogger...sempat ambil gambar tu....

eB said...

wahhhhhhhh
nmpk gayernyer nk adeq dh tuh... jeng3 :)

LiYa HaNiF :: said...

hehe org tua2 kata kalau budak kecik hisap ibu jari kaki nak beradik tu hehe

Nad @ MamaZN said...

riso la tu kak zura tu bile irfan gigit2 jari kaki, eheheh

takde la..btul ke?
bleh percaya ke?

heheeh...

JaSSNaNi said...

haaaaaaa.. irfan gigit jari kaki.. so ade good news la lepas ni ye.. hehehe.. :P

pelangi pagi plak... smlm tengok pelangi keliling matahari.. :)

atty's said...

kty pun smbil drive , kdg smpt gak snap gambar,

irfan kalo gigit jari kaki ada makna pun, apa salah nya :)

Kesuma Angsana said...

tu nak minta adik tu hehehe

hainom OKje said...

Eleh Zura.... cakap aje le nak tambah lagi he...he...

ayut said...

org tua2 ckp klu gigit jari kaki tu bakal dpt adik lg... ;)

Ina Khairina said...

wahh kak,sempat lg tu snap2 gambaq....hehe

irfan isap jari kaki kalu ada maksud pun apa salahnya...kan?

m@m@yAyA said...

abg irfan nak adik kot?hihi
smla ngn adelia skrg nie kak,sje pakaikan sarung kaki hbs bsh lencun dia isap tau..
dia bengang sb xdpt isap jari kaki tue dia isap jer sarung kaki tnda protes kt mama..hihi

Zura@Iwan said...

wantie~

tu arr...aku duk kata jgn geget jari kaki tu..kotor...dia leh buat lg...tu psl aku leh amik gmbr tu..secara spontan dia g geget ibu jari tu..hehe...

ala besa la kan...normal la aku rasa bdk2 nie..

Zura@Iwan said...

atuk~

Wslm atuk..

suka snap atuk..hehe..

Zura@Iwan said...

eB~

hehe....alhamdulillah kalau ada..

tp x taw la...ni ngan bendera jepun la..

Zura@Iwan said...

Liya~

ntah la..apa kaitan nya dgn isap jari kaki tu ek...dulu2 punya mitos ni...hmmm

Zura@Iwan said...

Nad~

x de riso la Nad....

lgpon x pcaya sgt...semua ni rezki dr Allah kan...

jika ada kita terima...hehe

Zura@Iwan said...

JassNani~

hahaha...sbr je kak ni..sj dia la tu..nk buat peel ...isap ibu jari kaki..haha..

pelangi pagi kak..mybe slps ujan pagi2 td kut..

Zura@Iwan said...

k.ty~

kalau time laju...x leh nk snap sgt kak..ni time slow2..keta duk henti2..hehe..

insyaallah kak....kalau betul tu apa slhnya..hehe

Zura@Iwan said...

KA~

hehe...dia leh ckp nnti kita tgk dia nak x..haha

Zura@Iwan said...

hainom~

hahaha...blm lg kut kak..kalau ada rezki alhamdulillah..

Zura@Iwan said...

ayut~

amin...

jika ada x slh...hehe

Zura@Iwan said...

Ina~

hehehe...sempt time kereta stop Ina...

hikss...irfan kecik ag...nnti la kut ada adik..

Zura@Iwan said...

mamaYaya~

kita tggu abg irfan pndai ckp..dia nk adik x..haha

kdg2 bdk ni mcm2 peel zura...irfan dia gatai nk geget jari kaki dia..dl dia x pndai lg..haha

Mayang ABDUL RAZAK said...

hi salam kenal dari bloglist kesuma angsana... done follow, hit me back yer

ALoNa CintamaniszLite said...

tu tandanya irfan budak baik. bila dia boring dia tak nangis..dia cari ler idea nk wat apa, kan..irfan..kan..hehe.

Zura@Iwan said...

Mayang~

salam kenal kembali..thks siggh..nnti sy follow blk ye..

Zura@Iwan said...

k.Alona~

betui tu kak...sy perati kalau sy x layan dia..dia main sorang2..dia buat la mcm2 peel...bdk2 ni dh cerdik..byk la dia xplore kak..hehe

Zura@Iwan said...

Mayang~

cm mn nk follow u blk yer...link awk plz...sy klik masuk google jek..hehe

~aYu~ said...

pagi-pagi dah ada pelangi.. pelangi pagi.. cantikk...
hahaha.... irfan lapar la mama..

[-suziey-] said...

hahahahahaha..aQeel dulu pn suka isap jari kaki..hehe..:p

nice pelangi.jarang dh nmpk pelangi skang..

ieda said...

kat tmpt akak nie dah jarang nampak pelangi .. selalu ujan sebelah mlm kan .. ;)

haaaaaaaaa lain macam tuu kekekke ;)

mamalieyna said...

cantiknye pelangi..sempat snap ye...

hikhik..terkedu je irfan dgr mak dia beri penerangan~ ^_^

Myra Jay said...

SubhanaAllah cantiknya pelangi..


Budak2 sekarang memang suka isap ibu jari kaki kot kan kak :)

Zura@Iwan said...

ayu~

aha....jarang tgk pelangi pagi2 kan..hehe..

tu arr..peel dia la tu..brp kali dh tgk dia wat cm tu..hehe

Zura@Iwan said...

suziey~

masa kecik2 dl x buat plak..ni dh bsr peel isap jari kaki plak dh..hehe..

skrg kn musim sat pns..sat ujan...pelangi tiba2 muncul..di pagi ari..

Zura@Iwan said...

k.ieda~

sini pon ujan sll kak...hehe..

hahaha..peel baru kak..

Zura@Iwan said...

mamalieya~

aha..sempt snap..sbb keta duk stop2...hikss

hahaha..irfan heran la gk tu..Mama dia duk pot pet2...haha

Zura@Iwan said...

MJ~

SubnaAllah....

ntah la..mybe dh cerdik kan...dl x reti..ahah

ct rahani said...

hehehe.. cute pics irfan gigit jari kaki tuh.. anak2 sy baya2 irfan dulu pun sama.. suka gigit jari kaki.. :)

Zura@Iwan said...

ct~

hikss...dorang mmg cm tu kan...dh bijak buat something ni..dluar jgkaan plak..hehe

Amyna said...

tertarik denga gambaq yang last tu... jangan² nak join club Adib harraz... hehehe!!

Zura@Iwan said...

Amyna~

hahaha...x lah Amyna...rasanya dia gatai gg tu..nk tumbuh gg lg..haha..

::NureeN:: said...

ramai kata klau anak isap jari nk adik tp dlu ellesya isap jari lama jgk baru aku dpt 2nd hahhaa

Zura@Iwan said...

Nureen~

ntah la..tu org dl2 la ckp...x leh pcaya sgt kan...