♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, October 3, 2012

Ronda-Ronda, Makan-Makan dari Baling Ke Pengkalan Hulu (Border)

Assalamualaikum...

Hari minggu kami nie....kalau tak pergi ke mana, pasti balik kampung... ate kampung kami laki bini kan dekat...boring2 duduk dalam island ni...kita balik kampung jenguk orang tua kan....hehehe. Minggu nie balik kampung suami..minggu depan balik kampung isteri plak...tak gitu? hahaha..

Tapi kalau balik kampung en Suami..suasana dia lain dari dulu2.....huhu...tak sama, dan tak akan kembali macam dulu2......huwaaaa...saya tak mau ceta sedih2....sebab macam mana pun saya akan ingat arwah walaupun arwah bukan mak kandung saya....tapi kehilangan dia memang saya tak boleh lupa....hu3. Al-Fatihah...

 Irfan pagi2 dah siap dengan PakSu dia...nak keluar breakfast Satay Mamak....popular kat Baling nieh...hahaha...

 Irfan posing dengan Tok Wan yang smart!....hikss..

 Satay Mamak nie...pagi2 aje dia jual..petang2 tak de...lama tak makan ...tapi sayang Satay Perut dah habis la plak..saya suka Satay Perut....:)...tapi menchekik gak Mamak nie...secucuk satay tu dah naik 60sen...giler per....mahal dari Satay kat Penang ni , isi pun bukan tebal sgt.....huhu...teringin punya pasal, kita hentam aje la...hi3

 See muka saya yang confius....confius tengok Irfan petah bercakap dalam bahasa Jerman dia tu...lawak dibuatnya...hahaha..

 Roti bakar taruk atas telur 1/2 masak....perghh...saya share ngan en suami...hikss

 After kitaorang kenyang makan...en suami ajak pergi Duty Free kat Border di Pengkalan Hulu....beli coklat, suami isteri peminat coklat nieh....hehehe, nak pergi Langkawi lambat lagi...kita rembat dulu..

 En Suami, Irfan, Fil dan Pak Su Irfan sampai dulu....

 Banyaknya coklat......:-)

 Saya trip belakang dengan Sil..

 Aim nak rembat Daim bestt...:)

 Sudah berkenan la tu...hu3


 Alahai...sian berpanas....hehe,


anak-anak yang keletihan.....:-)

Dapat gak shopping beberapa jenis coklat...tapi coklat yang dicari dah diidamkan tak de jual kt sini...ada jual di Langkawi je tak salah.....kalau teringin sangat, kena pesan kat my fren yang ada kt Langkawi tu le...hehe..

Nak lajak masuk Betong, Thailand tapi tak berani lah.....lagipun border pass pun masing2 tak buat.....hu3, next time Irfan besar sikit boleh la nak pergi...hehe, Mama and Papa dia dah masuk beberapa kali dah. Tak per.. bila2 balik Baling....boleh aje nak pergi....lgpun dekat nak pergi ke border tu...:). Kira oversea gak tu walaupun Betong, Thailand....tapi ni melangkah masuk border jek...overtheforest...haha..

Sekian...terima kasih kerna sudi membaca!....Love Uols...hihi..


26 comments:

JaSSNaNi said...

nak balik buat roti bakar ngan telo separuh masak camtu lah.. terliur tengok.. meleleh tu.. uwaaaa... kejam ko dik... :P

ct rahani said...

nampak sedap roti letak telo separuh masak tuh.. huhu.. bestnya nampak byk cekelat.. klu sy pun mau rambang mata.. hehe..

wantie said...

tak pernah lagi aku sampai ke sini. memang dok teringin nak pergi.

bila la ada rezeki aku nak terjah ni.

ayut said...

roti bakar ada ea blh ltak tlur 1/2 masak..bru nmpk..huhuhu
jengah dr blog KA...salam kenalan :)

Gieyana said...

telur bakar separuh msk tue mmg i surender..i geli..ekekeke..:-Q

Nad @ MamaZN said...

Sate utk bfast? 1st time ni..
Ensem tok wab irfan hhehe
Roti bakar tu memikat selera saya!
Bestnye byk coklat!!
Coklat apa yg best tu kak zura?
Nak p beli la time g langkawi nnt..

Amyna said...

bersungguh sungguh irfan nak becerita.... geram ja tengok aksi dia...hehehe! mesti tak sunyi kan rumah...

~aYu~ said...

pepagi dah breakfast satay yek.. mmg the best.. roti taruk telur tu nampak sedapla..

Zura@Iwan said...

JassNani~

hahaha..buat kak jgn x buat...

sy suka mkn telur 1/2 masak mkn ngan madu lagi best...hikss

Zura@Iwan said...

ct rahani~

kalau dtg sini mmg order tu...

aha smbr gk la 2-3jenis coklat...hikss...

Zura@Iwan said...

wantie~

meh la terjah.....

kalau aku ada kt baling bleh la bw..hehe

Zura@Iwan said...

ayut~

ada je...kt sini mmg ada buat...

slm kenal..thks jengah sini..nnti kita jengah blk yer..

Zura@Iwan said...

Gie~

ye ke hg geli? mcm geli kt binatang jek..hahaha...

Zura@Iwan said...

Nad~

aha...kt sini sate mmg dia jual pagi aje..hehe...
tokwan irfan mmg encem ag...hikss..
coklat kak minat tu Almond Bar (Whittakes) x slh....ingt nk g lgkawi gk nnti..hehe..

Zura@Iwan said...

Amyna~

irfan kalau ramai org...mmg sembang bhsa dia x phm kita...wat lawak tul dia...hehe...
Alhamdulillah ceria umah akak ...

Zura@Iwan said...

ayu~

sesekali teringin blk kg...mmg terjah sini...hehe..

atty's said...

nampak sedap pulak roti bakar letak telur separuh masak tu..

Zura@Iwan said...

k.ty~

hihi...sekali sekala mkn sdp kak..

m@m@yAyA said...

huish best btul abg irfan g jejln,lau yaya ada abg irfan bwk jln2 skli tau..~
wahhh bestnya cekelat,manyakkk tue..~

Zura@Iwan said...

mamaYaya~

irfan dh bsr...byk jln arr...mama papa dia suka jln..hehe..

rembat coklat best sgt..

ALoNa CintamaniszLite said...

roti bakar ngan telur separuh masak tu mmg feveret somi akak ler. Kat sini gerai yg ada buat mcm tu kat kaki bukit larut...

**akak pun rasa mcm dh lama tak gi langkawi..hehe..ye lah..2 tahun dh tak pegi ni, ngee

Zura@Iwan said...

k.ALona~

km sm2 feveret kak..kalau telur 1/2 masak mkn ngan madu taruk lada tu best kan...hehe..

# sy pon lama x pegi lgkawi kak..hikss....

[-suziey-] said...

aku terliur tgk roti bakar ade telur separuh masak..hehe:p


lawak plak tgk ko yg confuse sgt2 tu..hahhaha

jgn la sedih wei..hikmah kehilangan mak ko diganti dgn irfan :)

Zura@Iwan said...

suziey~

hikss...aku mmg suka....kalau dtg sini, rajin order gak..

tu arr..smpi aku buat muka tgk Irfan duk sembang..ahha..

thks beb....huhu..

Aida Awie said...

Salam kenal.. Jauh tk kompleks duty free ni dr ipoh? Weekend ni nk ke ipoh. Kalau tak jauh blh la ke sana. Blh email detail kt saya?- aidadewie7311@gmail.com

Zura@Iwan said...

Aida~

slm kenal..

ouchhh jauh la dear...
kompleks duty free ni kat pgkalan hulu sempadan dengan Baling, Kedah..