♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, October 10, 2012

Mr Hubby | Kembara Ke Yogya(Indonesia) ~ Candi Prambanan

Assalamualaikum wbt..
Salam Sejahtera...Peace !

Sambungan entry Yogya lagi....sila jangan boring yer....


Candi Prambanan adalah bangunan luar biasa cantik yang dibangun di abad ke-10 pada masa pemerintahan dua raja, Rakai Pikatan dan Rakai Balitung. Menjulang setinggi 47 meter (5 meter lebih tinggi dari Candi Borobudur), berdirinya candi ini telah memenuhi keinginan pembuatnya, menunjukkan kejayaan Hindu di tanah Jawa. Candi ini terletak 17 kilometer dari pusat kota Yogyakarta, di tengah area yang kini dibangun taman indah.






ramai budak-budak sekolah buat lawatan ke sini gak....hehe


 cuaca sedikit panas ye....


#entry soon ~ Pantai Parangtritis, Candi Borobudur dan lain2..hehe

#thks semua....maaf tak sempat nak blogwalking lagi umah kawan2....nanti free saya singgah yer....:)

14 comments:

~aYu~ said...

sana building cantik2 yer.. suka tgk..

mamalieyna said...

bestnye tengok tempat orang kan.. tempat menarik sngt!

Zura@Iwan said...

ayu~

bngunan zmn dulu....hehe

Zura@Iwan said...

mamalieya~

tu la...kalau bkesempatan dpt pegi sonok la...

wantie said...

mesti best kalau dapat pergi sana. tengok sendiri lagi best

Zura@Iwan said...

wantie~

ya la...tgk sdiri lg best kan..hehe

mummy_ayu said...

wah...seronok hubby Zura jenjalan yer..tempat pun cantiks.

atty's said...

tak dpt pergi..dapat tgk gambar pun jadik lah..syiok..

hainom OKje said...

Seronokkan dpt peluang gi negera org!

Zura@Iwan said...

mummy ayu~

seronok la ayu..dia mmg suka travel gini..ada plan tu nk survivor km satu family...haha..

Zura@Iwan said...

kty~

tu la kak..tgk gmbr pun jd la...
hiks

Zura@Iwan said...

okje~

betui tu..kalau ada peluang nk pegi ke negara org...alhamdulillah...

Kesuma Angsana said...

len kali kena ikutlah ye, best ni!

Zura@Iwan said...

KA~

ada rezki lebih bleh la ikut...hehe