♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Saturday, August 15, 2009

Romantic Get Away Contest

Aku Join CONTEST lagi ye....lebih kurang romantik2 juga la nama contest nih....kali ni aku masuk contest di blog UMMIKHARYA pulak....seronok kan join contest nih tambah2 romantik namanya... kalah & menang aku tak kesah...yang penting happening lagi kan....

Kite tengok dulu serba sedikit apa yg UmmiKharya nak dalam contest nih....aku COPY & PASTE je dr blog UmmiKharya.......
*
*
*
Nampak tajuk tu kan?
Hehehehhe CONTEST.. PERADUAN... PERTANDINGAN.. Mana-mana satu pun, maknanya ada satu sahaja.

Kenapa dengan contest ni?
Heheheh Sebenarnya, saya nak buat satu contest, sempena menyambut ULANGTAHUN PERKAHWINAN KEDUA saya pada 26 OGOS ni. ( Yep... Bulan puasa ye.. ) dan juga... launching blog baru saya... Hehehehhe Contest ni pasal tempat-tempat percutian yang menarik di Malaysia dan ROMANTIK bersama keluarga atau en. suami.. :D

Oh, kenapa Malaysia?
Sebab saya nak menggalakkan semua orang bercuti di negara sendiri sambil tu, boleh jugak tunjukkan tempat-tempat pelancongan di Malaysia ni setanding dengan oversea. Oh.. except iklim la.. Tu kita tak boleh bandingkan la.. :P

and kenapa Romantik?
Sebab ini adalah untuk anniversary saya. Mana tau, tempat-tempat yang kawan-kawan semua cadangkan tu tiba-tiba menjadi pilihan cik suami.. Ha... Kan best tu... :)

CONTEST INI BERMULA PADA 15 JULY 2009 HINGGA 15 OGOS 2009
CONTEST INI AKAN DITUTUP PADA PUKUL 11.59pm, 15 OGOS 2009

Syarat-syaratnya:

1. Buat satu entry khas untuk pertandingan ni~DONE

2. Upload gambar berkenaan tempat menarik dan romantik bersama suami atau keluarga masing-masing dan sertakan detail berikut:

1.

Nama Tempat~Kota Kinabalu, Sabah
Pergi Dengan Siapa~Nyata2 la ngan si Suamiku...& Kawan..
Kenapa Tempat itu Dipilih~....sebab tak pernah pergi lagi...then kitaorg ni kan kaki jalan suka gi tempat2 yang tak pernah pergi. Tingin nk tengok Gunung Kinabalu yang tertinggi tu sendiri di depan mata...memang best Sabah...yang paling aku suka Kundasang dkt ngan Gunung Kinabalu sejuk siutt...memang sesuai untuk pasangan yang nak bermadu asmara,...kekekeke...Kitaorg pergi July 2008.
Pengalaman Menarik & Romantik~Pertama kali kami terbang bersama2 di angkasa yang mengambil masa selama 4jam x slh aku la......pengalaman yang tak dapat d'lupakan tau...pabila kami merasakan seperti baru saja berkahwin....macam nk pegi honeymoon pertama kali tuh...kekeke
Perasaan teruja masa perjalanan ke Kaki Gunung Kinabalu....dengan hujan yang lebat....fuhhh...bertambah lagi la kesejukan itu..Masing2 lak tak bawa jaket, tak pernah sampai memang la tak tahu bahawasanya kt area gunung tu sejuk, bertambah romantik la kitaorg...kekeke

2.

Nama Tempat ~Pulau Langkawi, Kedah
Pergi Dengan Siapa~Suamiku juga & kawan...
Kenapa tempat itu dipilih~sebabnya Langkawi mempunyai tempat yg banyak untuk dilawati...lgpun tempatnya tak jauh sangat dari satu tempat ke satu tempat...hehehe..Lagipun tempat ni juga pertama kali kami pergi setelah berkahwin...antara senarai tempat honeymoon ye...Ada juga tujuan lain nak pergi ke Tasik Dayang Bunting, ada la sumber2 yang dipercayai mengatakan boleh buat hajat kat situ seperti yang belum berjaya pregnan...insyaAllah dengan izin Allah ada yang berjaya..Aku pun try juga la.....Kali ni kitaorg pegi Disember 2008
Pengalaman Menarik & Romantik~ Owhhh memang menarik & romantik tau....yang menarik tu pertama kali aku naik speed boat gi Island Hopping ...laju gilerr di saat itu la memeluk erat hubby ku...hehehe...ada lagi romantik, masa mandi di Tasik Dayang Bunting aku kan tak reti swim so aku duk di belakang hubby daaa....kekeke..romantik wooo...semua mata memandang..(tp tak de gmbr la sbb kedua2 km masuk dlm air daa...).
Tambahan pula tempat penginapan kitaorg di tepi pantai ...mmg best arrr...berjln2 b'pegangan tangan you...

3.

Nama Tempat~Cameron Highland, Pahang
Pergi Dengan Siapa~Sure suami aku & kawan lagi......
Kenapa tempat itu dipilih~Aku ngan Hubby memang suka tempat ni....sejuk & nyaman jer rase, sebab banyak tumbuh2an hijau....bunga2an yang banyak...memang sesuai untuk pasangan yang nak berhoneymoon nih...kekeke..
Untuk pengetahuan korang aku dah pergi tempat ni 5x tuh....yang terbaru bulan Julai tahun ni.
Pengalaman Menarik & Romantik ~ kalau kat cini selalu je nak pegang tangan & peluk tau...sebab sejuk di waktu malam & pagi la....itu la yg menarik & romantik ye...kakaka..
Bila kat cini rase enjoy & relax jerk.....sebab kitaorg sangat happy disebabkan cuaca kat sana yang segar gitu....

3. Tempekkan logo contest di bawah di blog anda dan linkkan ke blog ini~DONE




4. HADIAH d'Sponsor oleh One Drop Fragrance Shoppe .

5. Akhir sekali, letakkan link entry anda di komen entry UmmiKharya~DONE



pssttt: SELESAI.....hopefully UmmiKharya phm dengan penulisan aku nih....

16 comments:

UmmiKhayra said...

Okeh... dah boleh view... hehhehehhehe first of all, thank you sebab sudi join contest saya...

Zura naik sampai puncak gunung kinabalu? macam teruja je dgr.. hihihi tp ninie cmfrm la tak sampai atas nnt kalau g pun.. :P

ibu_umairah said...

amboiii zura masuk contest lagi!!!!!!heee.heeee semoga berjaya ek...kalau menang berlanja as ok

el said...

wahhhhhh
sgt suke tgk pic2 ni
haa xmng pun xpe
kongsi2 tgk gmbr kan

mama tisya said...

wah sronok kn jln2 tgk tmpt org...smua tmpt tu ko p ngan gie la ye....good luck ye

zura@iwan said...

UmmiKhayra~owhh bleh dh ek...kekeke...welcome sonok lk masuk contest2 mcm ni...

zura g kt kaki gunung tu je....x expect nak naik la ninie...len kali ada rezeki fokus ke situ je la sbb amik masa naik tuh...

zura@iwan said...

ibu umairah~aaa sj memeriahkan blog nih...nk share ngan kwn2...ada lg tmpt kitaorg p tu tp cari gmbr x jumpa...huhu...

zura@iwan said...

mamatisya~hehehe..yg ni semua g ngan gie la....ada gk yg tmpt kite x p sekali tp aku cari gmbr x jumpa...huhu...

zura@iwan said...

el~aaa tu arr byk lg tmpt tp aku cari x jumpa lak gmbr2 tu...huhu ..geram tul la...
x menang pun x per...share2 tmpt kan...

~Firsya~ said...

msukkk contest lagiiii,smoga berjaya howkeyhhh,gud luck kakakkkkkkkkkk

zura@iwan said...

Firsya~aaa kiela syok2 nih...ahakss...tenkui ya...

ikiqzana said...

gud luck ye...

n.u.r.u.l said...

moga2 korang menang...tp yg penting korang mmg hapening...wah gtu..ahaks.

zura@iwan said...

ikiqzana~tenkui2...

zura@iwan said...

nurul~insyaAllah kak kalu rezeki kite la...tak mnaruh hrpan pun sj suker nk share2 tmpt2 mnarik nih...ya kak happening ko...

[-suziey-] said...

hohoho...tu dia...nk lawn aku ke smpai 3 tpt..ekekek:D bagus2..semangt tu yg kita mau,..ekekke:D good luck wei..kalu ko menang kasi aku perfume kecik tu seketul..dia kn ade byk dlm 1 kotak..hahhaa

zura@iwan said...

suziey~kakakaka...hg lg byk weii gmbr2 romantik gitu...aku besa2 jerk...ya betui smngt tu la...kekeke...tenkui gud luck utk ko sm ek....wahh minta lg ek hadiah...nnti aku send ye...kalu mng la...kalu ko menang ko send kt aku lak ye..kahhh