♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, October 20, 2009

Akhir2 Syawal..

Beraya di akhir2 syawal gitu….hari Ahad lepas, aku dijemput oleh opismate aku ni ke rumah dier di Balik Pulau sinun, ada buat mkn2 sket. Tp kalu tak jemput ponn aku nak terjah gk umah dier…mmg niat dh lama nk gi umah dier, cuma tak kesampaian je lagikkk..
opismate gue..Niza yg sdg giat buat biz skrg…sila2 la terjah blog dia.(promote2 ni ada dpt komisen kut…hik.hik.hik)
P1080039
Kami gi rumah Niza lepas si Somi aku abis kojer arr…dia blk umah pon dh dkt2 kul 5pm, sampai2 umah Niza mmg makanan telah pon tsedia la yer kwn2….aku mmg lapor time tuh. Ye ler dh prepare perut kosong siap2..haha. Ingat ka si El ni nak tggu, rupernya hampehhh tu budak tuh….iya2 aje. Aku smpi2 ang br chow jerk….tak sempat nk belaga buntut ngan ang, kahhhh.
P1080049 P1080040
Macam2 adoo…nasi ,satay, ketupat nasi, kek coklat & rendang…mavelesss u, aku duk ulang alik mkn je la kojernya…kekeke.
P1080044 P1080050
P1080045
Damia yg ckp byk..cot cet cot cet …….abg Aqeel titon dier, terima kasih byk2 kepada Tuan Rumah benarkan kami lepak2 kt umah, lepas magrib baru choww…banjer kami makan2 smpi kenyang, syukur rezeki. Akhirnya sampai juga di umah Niza yg baru ni, umah lama aku dh penah jejak..hikss..

39 comments:

cik intan (◡‿◡✿) said...

.lapar T___T

~Firsya4ever~ said...

fuhhh sis,byk tol mknannye...lapo2x..^_^

bspotgurl said...

Rezeki..rezeki di akhir bulan syawal ni... blasah sate...

el said...

lorr ko bru mai umah niza ke..aku igt dah penah g..kahhh...

Gieyana said...

Niza order ke masak sendiri nie? byk giloss mkanan dia...rugi psl x dpt p..:D

UmmiRosma said...

Masya Allah...sedapnye...mmm...lapar dah ni...

Ernie said...

dah akhir-akhir syawal lagi meriah menu yer....

zura@iwan said...

cik intan~

lapar mlm2 hari yer..

zura@iwan said...

Firsya~

aaa byk giloss...mmg selera dtg trs tgk itu mknan

zura@iwan said...

Bspotgurl~

ya...rezeki2 tu...alhamdullilah

zura@iwan said...

el~

kahhhh...dulu niza duk kuartes daa...br duk umah sewa jerk..

zura@iwan said...

Gieyana~

hehehe...ada dia order ada dia msk sdiri..hikss...tu la hgpa x mai mmg lyn cedap weii..

zura@iwan said...

UmmiRosma~

aaa sedap sgt...

zura@iwan said...

Ernie~

akhir2 syawal..kena meriah la mknan..haha

niza said...

maceh ye sudi dtg umah i wpun jauh...hehehehe...lenkali dtg lg tau...klu hubby u xder kat umah gi kursus ke...u dtg umah i lepak...

zura@iwan said...

niza~

same2 arr...ala i bkn dpt sll gi umah u. tu pon time buat mkn2 gini gagah nk pi kan. insyaAllah kalu i berani jln balik pulau tu i bleh gi sorang2...kahhh...cm siut je...

wantie said...

aku memang dok teruja nak pi umah niz ni... tapi apa boleh buatkan..

kita hanya merancang tuhan yg menentukan...

Letih aku masak memasak masa tahlil tok aku belum habis lagi ni...

ponat ponat..

zura@iwan said...

wantie~

tak per la bleh gi bila2 lg x yh tggu buat mkn2 kan..hehehe...

ya la semua ni ketentuan Dia kan...kita hnya merancang..

sian ko yer...rest dulu ok..

CuTeMiUt78 said...

wah... byknya makanan..

[-suziey-] said...

aik xabis2 lagi open house..adeiii...dh timbang berat ke blom..ekkeke:p

zura@iwan said...

Cutemiut~

aaa byk mknannye...

zura@iwan said...

suziey~

abis dh la tuh...akhir syawal..haha
berat blm timbang daa...hikss

CINTAMANISZ Lite said...

Niza tak ajak akak mai open house dia pong, huhu..eii, takde laa..kalo ajak akak pun..tak dpt gi kot..

Hmm..hang ni kejenya makan je ler zura. tapi badan slim-melim je akak tgk. jeles tau!!!

zura@iwan said...

Cintamanisz~

akak niza invite yg dkt2 je tuh..ala bkn dier x ingat..hehehe..

kahhhh..peyot ni buncit dh la kak...buncit berisi len x per la, ni berisi lemak..hikss

Dee said...

napa hang penyet2kan gambar..x cantik ar..itu foods suma mmg menyelerakan..

sis_nita said...

sweet jerr ko ngan niza ni dik.. tu gambar berdua tu tayang gg saperr cantik berseri..

zura@iwan said...

Dee~

mls aku nk letak bosar2 gmbr aku...bosan org lak..
mmg bselera weii

zura@iwan said...

sis_nita~

akak niza lagik sweet dr kite...kite bkn sweet pon muka garang jerk..hehe
aaa nk tyg gg arr

shi3la said...

hooooo besan haku tak ajak haku pon datang berayer kat umah diyerr...memang nak kener nihhh..

zura@iwan said...

shiela~

besan ko jemput org png jerk..hehe

10 said...

oooo... banyaknye makanan... makan free lagi... pasni xda dh kot makan free2 ni...

zura@iwan said...

10~

aaa byk woo...sedap lak tuh...pasni kalu sapa2 nk banjer gtau la..kaakaka

mamamiera said...

aikk abis raye, baju raye p0n tarak..?? kamu kan memanjang jek dpt mkn free ye.. pasni harus diet okeh.. gerenti melambung2 ha berat tu.. hehee..
*thanx dear, dah bwk heqal jmpa dr. dah. xbrape kronik. cume jangkitan dr air mandi / mnum susu / dr tgn dia sndri ntah pegang ape2.xde menatang sesat masuk.cume yg dia meraung2 sakit sgt tu time menda tu nk bengkak jd nanah.. ee scary sgt.. cian dia berdenyut2 sakitnye. tp skrg dah ok. mkn antibiotik n titik ubat..

zura@iwan said...

mamamiera~

zai selamba kromo jer aku x pakai bj raya....teruk tul arr...hikss..
hahaha..alhamdullilah zai rezeki kami mkn free...berat blm timbang pon. tp rase ok lg kut..hikss...

*welcome...yg penting heqal sehat yer..

MAMADANISH78 said...

rase rindu balik nak makan makanan waktu raya ni kan.....

zura@iwan said...

MAMADANISH78~

tu la...windu kan..x per2 raya haji ada..

~Zaty~ said...

bila masuk blog akak...keje nye asyik makan sajo...hehehe

zura@iwan said...

Zaty~

besa la dik...mkn jer tahu..haha

Tonyqfos said...

oooo... banyaknye makanan... makan free lagi... pasni xda dh kot makan free2 ni...