♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, October 6, 2009

Raya Sakan Yer!!!

Sawah....terbentang luas…

Raya kan sebulan….so kena la meraikannye…hehehe.. citer aku ari Ahad, continue lagi beraya yer…Dari Balik Pulau sehingga ke Tengah Pulau la kami gi beraya..hahaha..Orang tak jemput aku nak gi gak…hikss..x malu betui!.

Balik Pulau kami gi beraya kat rumah bos lama hubby aku, dia mmg jemput pon sebab ada buat kenduri kesyukuran sekali.

P1070864P1070855P1070857
Aku mkn nasi kat cini sebab time lunch kan….fuhh…sodap…
P1070866
awat kepala cm tuh…mkn leher ayam kut…theleng…kahhh..
aku buat cenggitu sbb cuaca pns…so nk tunduk, sdiri tnya sdiri jawab plak…hiks..hiks..hiks

pstt; ada gak sembang ngan hubby nak siggh rumah Niza…idak nk calling2 la Niza kaco dier, tp hb kata nnti la p len kali sebab dh janji nak gi rumah member aku lak lps tuh. kejar masa…hehehe…jgn mare yer Niza, insyaAllah kami terjah rumah kamo…


Lepas tu gi Sungai Dua, rumah sahabat aku masa study U dulu…..lama juga tak jumpa dier…kata jer duk Penang sekali, tp jarang nak berjumpaan. Last aku jumpa pon thn lepas kut…. Dier pon sebok, ngan hal family masing2 tambah2 anak laki dia aktif betui dia kata. Aku tgk pon mmg la nakal sket…besa la kan budak2 kan…hehehe..

Kat rumah Yam, dia jamu kami Mee goreng…habis gak aku mkn…hehehe..
P1070871
Aku & Yam, sahabat aka geng masa study kt UUM dulu. Dulu dia kurus tau cm aku….tp skrg dh mensehat…hikss…

pstt; teringat zaman mudo lak…..geng2 len aku tk tjumpa2an lagik, owhh plan nk buat reunion geng kitaorg tak kesampaian…huhu..dasat2 ada geng tuh…geng apa nama pon x tau, geng Skema kut…wakakaka..

32 comments:

LoVEaQshA said...

wah akak nie btl raya sakan..hehe

Bestnyer berjalan saje yer!~!
Akak bestla mkn byk pn xnaek bdan,rsnyer lau zura mkn lebih ckit alamtnyer naek mendadak2..huhu

Bilala dpt berkenchan ngn akak plak???
erm pasti suatu ari nti..

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik. sesi raya.. dan makan2 gitu :D

~Firsya~ said...

sweetnye nye simanis yg berbju kurung biru tue,hehehe

Gieyana said...

Berposing2 di sawah padi yer...si Somiku n Nureen ada p gak...tp dh lewat dh depa p..:D

MuMMy 2 Haqq said...

cantek sawah padi tu..

Faizal Rahman said...

Selamat hari raya, amboi raya sakan yer

CINTAMANISZ Lite said...

Sawah tu kalo ada padi kehijauan..pergh!! lagi menambah seri gambaq hang ler Zura..hihi..

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiiiiiii
Raya dalam sawah tuh........

Oic....kat Balik..Pulau arrrrr..
Raya hari tuh Gua ponk kesitu juga....beraya....

Selamat rayer!!

[-suziey-] said...

waa terjah umah rkn2 plak..ko try x tanam sawah padi..ekeke:p
tu photoshoot kt swh padi cung tu..hehe..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

memang best kan dapat jumpa blik dengan kawan2 lama..rasa indah jerk..teringat habis kenangan silam..heheheheheh

wantie said...

ko memang raya sakan ler zura....

baguz.. baguz... amalkan selalu yer.
Ni kira terapi gak ler. terapi utk eratkan hubungan korang somi isteri..

aku doakan korang sentiasa bahagia.

sis_nita said...

rayerr sebulan kan dik.. meriahkan suasana hari rayerr bersama-sama sedara maa dan kengkawan dan luarga terchenta..

alyyani said...

cantik nye pemandangan. ade org tak penah tgk bendang live tau. korang mcm buat video clip lak. heheh..

zura@iwan said...

LOveaqsha~

hehe...x de la sakan mn sgt...ala jenjalan rumah kwn2 kan...

owhhh akak ni jap naik...jap trn..tp akak kena mkn lg...idak kurus..kahhh..

tu la bila nk berkenchan ngan zura yer...hikss

zura@iwan said...

Cutemiut~

aaa sesi raya mkn wajib..kakaka

zura@iwan said...

Firsya~

kamo nih...puji2 abis kain koyak rabak lak...hahaha...

zura@iwan said...

Gieyana~

aaa posing ajer la ...aaa somi mu cal somi ku...tp x jumpa lak km dh chow dr citu...ke destinasi len lak...

zura@iwan said...

Mummy 2 Haqq~

hehehe...kalu ada padi mgijo lg lawa kan..

zura@iwan said...

Faizal~

tenkui visit blog nih...

slmt hari raya...hikss...kita jenjalan umah member jerk..

zura@iwan said...

Cintamanisz~

tu la psl kak...idak lg bseri kan gmbr...mgijo jer...tp x de padi lak time tuh..

zura@iwan said...

Dj Epoi~

bkn dlm sawah arr...tepi sawah ler...hikss..

owhh yer ka dtg Balik Pulau ker....ada saudara yer kt citu..

slmt ari raye..

Dee said...

aktiviti menyendatkan perut je kan zu..

zura@iwan said...

suziey~

aaa terjah menerjah..hmm aku geli lintah arr...hehe

tu la cantik arr amik gmbor tepi sawah...kalu ijo lg cantik kan

zura@iwan said...

purple~

aaa mmg best...tmbh2 skrg dh mantang2 belaka...ckp pon cm mokcik2 jerk..wakakaka...
tingt kenangan tu mmg wajib..

zura@iwan said...

wantie~

aaa aku & hb mmg suker jenjalan umah kwn...km kan still bdua...tp kalu btigaan pon aku nk amalkan cenggini gk...
betui2...is treatment for us..

tenkui doakan aku...amin2..

zura@iwan said...

sis nita~

aaa raya kan sbulan...wpun x cukup posa sbln..kahhh...eratkan hub tu yg penting...

zura@iwan said...

alyyani~

eh ada ka org yg x penah tgk bendang live...hehe..aku kg abah aku mmg kt bendang so mmg penah tgk live...tp takut nk masuk sawah...ada lintah..hehehe

owhh cm buat video klip ker...kakaka..

zura@iwan said...

Dee~

betui2 mmg sendat peyot aku...

bspotgurl said...

fuhh!!! raye sakannn nih

zura@iwan said...

bspotgurl~

nih kira x sakan lg nih...kekeke..kalu sakan terjah semua rumah member2 kt png tau..

niza said...

huh!!!mmg tau...dah jejak kaki kat balik pulau...xnak singgah....xper2...(majuk nih)

zura@iwan said...

niza~

nk siggh2...duk sebut2 ngan HB ku nk lajak gi umah u...tp x sempat lak..lgpon sure u tgh kemas2 umah lagikk..kahh