♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, October 6, 2009

B’Raya..B’Gather

Cantik & kemas...rumah sapa tuh....ramai sggh org yer...


Tak sangka tau ketemu mereka2 ini sekaligus kat rumah Gie, kengkawan tahu kan Gie ada buat mkn2 sket...so aku mmg plan nak gi. Mula2 tu hubby ajak gi malam, tp sebab instinct ni kuat nak gi ptg maybe akan jumpa kengkawan blogger so aku ajak hubby gi ptg lepas Asar. Alhamdullillah ada jodoh ketemu jua blogger baru yg blm ku ketemu, Kak Alona & Wantie. Yang len lain tu cm besa arr Niza & El dah kenal arr...kak aku Ayong pon join sama dier mmg kenal Gie sejak dari bujang lagik..kan...kan...kan...Gie.

Kak Alona awal2 lagik dh msge aku psl nk gi umah Gie, aku tak berani janji arr nnti janji tak ketemu lak....see tak yah janji2...dah pon ketemu. Gie jamu kitaorg Laksa, Ketupat nasi & pulut...rendang pon adoo...tp kan aku sempat rase Laksa ngan Kueh jerk..huhu. Sebab aku rase dah kekenyangan. Lepas balik dari rumah Gie kami nak gi terjah rumah Mak Teh aku lak....so tak dpt nk jamah semua mknan yg Gie hidangkan..

Terima kasih byk2 yer Gie sebab sudi buat jamuan raya nih w/pun kecikk2 jerk....sambil2 gather gitu, happening sangat..kesian kt hang Gie sure penat kan...pengalaman tuh buat mkn ramai2 nih, next time bleh buat lagikk...hikss...

P1070884 Niza pandang mn lak nih….
P1070885 Jadik artis seketika lak..byk tu camera mn satu nk pandang pon eden x tau..kakaka...

P1070888Nie yg besttt…..duk m’gossip pon ada paparazzi amik gmbor…haizzz…susah2..
P1070901
Aku nk gelak bdekah3x….kaum pria awat skema benor…hikss…
(frm left HB Wantie & Mirul, HB Kak Alona, HB akak aku, HB aku larr & HB Gie)
P1070904
Ha ngan kak yg glemer nih….Kak Alona..tq akak sudi jumpa kite, akak sembang lemah lembut jerk tp cakap byk gk…hikss…best2 x puas sembang ngan akak. Tenkui juga bg kite souvenir yg cute arr….sukerr sgt…..kite tak bg apa pon kt akak, nnti kite jumpa lagik kite bg yer…hehehe..
P1070910
Ngan Wantie lak…ni pon baru ketemu, tak sembang byk lg ngan hang…tp w/pon sembang sat ngan hang, dah tau hang ni peramah gak orgnye…aku tak la kaku sgt jumpa org peramah sbb aku tak ckp byk sgt…hikss…
P1070912 Beraya kat rumah Ateh aku lak lepas balik dari rumah Gie, hari Ahad tu aktiviti aku gi beraya jer lah….mmg kenyang sgt2 perut aku…hiks..hiks..hiks..

34 comments:

Gieyana said...

Terima kasih ar psl sudi dtg ke teratak sempit aku tue yer..satu umah ko snap yer!kekeke

Sila abaikan muka aku yg pucat tue yer psl x sompat eden nk make up bagainya..eventhough pakai liptic pon non sompat!

berdekah3 aku gelak!sempat gak paparazzi amik picca kita tgh dok sob seb..sob seb!hahaha

yg paling lawak..geng2 hubby skema giloss posing! yg tue pon aku berdekah3 gelak! tp kt kamera aku x bleyy masuk semua..huhu

ishhh..bila aku nak upload gmbar ntah! lotih dh eden nk wat n3..nie pon kebetulan singgah..tgh cr bahan nk wat eseyment nih!huhu

ikiqzana said...

nasib baik jauh klu x dh join dh..

~Firsya~ said...

waaaa,tersusun jek hubby msing2x,hehehehe...besttnye dpt jmpe blogger lain

sis_nita said...

cantik laa langsirnyerr..

leh tiru nehh tuk rayerr tahun depan..

heheh!

MaMa aYiN_FaSHa said...

wah..wah..depa..syoknya..beraya sambil bergader2...hehehhe..

bspotgurl said...

raye...raye..raye sakannn

LoVEaQshA said...

wargh bestnyer g beraya umah kak gie..
erm bilala dpt g umah kak g ngn akak skli???
Nk rasa masakan akak ber2..msti UMMPPHHH!!!

leadleedeea said...

wawawaaaahhh....sakan beraya ye korangsss..hehehheee~!!! nak join jugak~!! huhu~!!

JIVEBUMZ said...

raya memang indah kalo dapat jumpa balik ngn kawan2 lama kan..heee

[-suziey-] said...

hohoho..ni la open house yg xopen utk aku..ekekeek:p
wei mane gambo makanan..korang mkn ape..hahaa bz body jap:p
wei gie pakai dynamo kolor purple yek..mentang2 minat purple..hahhahhaa sgt tajam mata aku..

Ernie said...

amboiii meriahnya.. lepas tu mesti penat giler nak kemas rumah kan???
tapi takpe hati puas sebab dapat jumpa kengkawan

zura@iwan said...

Gieyana~

sama2 arr...awat lak hgpa yg nk btima kasih,hgpa jamu km mkn km la suppose tima kasih byk2 kt hgpa. weii umah aku lg la sempit wehhh..umah hgpa kira luas tau, kalu aku buat ramai2 la...cm mn x tau keadaan...huhu..

ala...hgpa x makeup pon cungg larr, ye la x sempat kan rush lak tuh.

aku pon mmg nk tgelak...sbb aku pon x sedar paparazzi duk amik gmbor kite...yg lawak tu la, kaum2 pria skema giloss...wakakaka..

upload pelan2 arrr....nnti free n3 lerr..

zura@iwan said...

ikiqzana~

tu la kan kalu doket terjah trs...jgn tggu2...hikss

el said...

sib bek la gmbo aku ngan anak aku ade
kalo x..xde bukti aku dtg
xpelah sipi2 pun jdi lah...kira halal hehehehe...

zura@iwan said...

Firsya~

tu la nk tgelak akak...depa kaum2 adam sogan bgmbr...hikss..

zura@iwan said...

sis_nita~

aaa...langsir raye tuh...hahaha..bleh buat kak thn dpn lak kak..

zura@iwan said...

Mama Ayin Fasha~

hehehe...smbil2 selam kan...jgn tgelam sudah..wakakaka..

zura@iwan said...

bspotgurl~

x de dh n3 psl beraya lps nih...nk kena terjah umah sapa lak lps nih...kui..kui..kui...

zura@iwan said...

Loveaqsha~

mmg besttt.....ramai2 meriah tau..

usihh akak msk x sedap la...besa2 aje..

zura@iwan said...

Lead~

meh la join....kalu dkt sah2 lead join kan...hahaha

zura@iwan said...

Jivebumz~

ni kwn2 baru arr...tp mmg totap besttttt

zura@iwan said...

suziey~

weii mn ada x open utk ko...ko yg x t'open nk mai join..hikss..

aku x sempat nk amik gmbr mkn la...kan eden dh citer mkn laksa, ketupat nasi & pulut, kueh2 raya & mcm2 lagi...hehehe...

walaweiiii aku ingt x de sapa yg tegur, rupernya ko yg tegur ye dynamo tuh...ish2..

zura@iwan said...

Ernie~

aaa kalu kite pon sure penat giloss...tp mmg bestt kan ramai kgkawan mai umah..

zura@iwan said...

el~

tu la psl..gmbr hg x de lak, dh hg blk awal...x per sipi2 lgpun aku ada announce kt n3 nama hg kan...

Nana said...

wah..meriah kita tahun ni xjalan lg umah kawan2 skolah sebab hubby cuti lama sgt.klw thn2 lepas konvoi ngan kawan2 aje

wantie said...

zura- peramahkah aku ni?? mungkin kot. tengok gambat aku. tersengih sengih...

ha.. gambar kita berdua, nampak sangat kegedabakkan body aku tue...
ish.. rasa cam giant lak dok kat sebelah ko...

tapi sonot ar, leh kenal kenalan.

zura@iwan said...

Nana~

aa meriah sket kita thn nih..sejak join mblogging ni...btmbh kwn2..hikss

zura@iwan said...

wantie~

aaa peramah la aku tgk..hikss..aku x tsengih sbb blm ready pon laki aki dh snap..hahaha..

ishh...besa la mn ada gedabak...kui..kui..kui..

aaa bleh kenal2 gk ngan hg yer

CINTAMANISZ Lite said...

Apa..Zura kata akak ni jenis lembut?? haha..tu baru 1st time jumpa..mmg nampak mcm lembut. Tapi jangan tak tau..akak ni kasaq gedegaq tau. Mak akak kata..perwatakan akak ni mcm Rj Azura masa mengacarakan rancangan Ewah2 Raya kat TV3 tu..

Apa2 pun..mmg seronok jumpa korang. Jgn korang aje yg tak seronok jumpa akak, ye..uhuks

zura@iwan said...

Cintamanisz~

ha tu la...mula2 la kut yer...nnti akak tunjuk la kekasaran akak bila jumpa 2nd time lak..hikss...

mmg sonok jumpa akak ler...

atty's said...

seronoknya jumpa2 kwn blogger ..kalo dkt ..kty dah join gak

zura@iwan said...

atty's~

tu la kak..kalu dkt dpt join yer...

CuTeMiUt78 said...

wah.. meriah sakan lorrr... gather2 lagi.. emmmm agak2 la kan.. bila plak kita nak gather2 ya :D

zura@iwan said...

cutemiut~

hehehe...tu la, x tau la bila nk jumpa2an ngan kak lak..hikss