♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, July 7, 2009

Last Minute.....

Lepas habis bergediks2 kt Nasi Ayam Periuk Besar hari sabtu tu, kami tak pi mana2 pon terus balik umah la rehat2....cadangnya petang karang baru nak kuar la...sebelum tu MIL ada call tanya tak balik kg ke sbb ayah bw blk doyan byk org kasi, mak plak buat pulut mkn ngan doyan....Hubby apa lg mmg feveret tu, so dia ajak aku balik.....aku ikut je la....nnti kepingin lak orang tu...kekeke...terpaksa la bawa dua orang budak itu balik kampung, Mama diaorang keja sampai kul 11.30pm. Lagipun tak per diaorang blk bleh jumpa Mak Tok n Tokwan depa.

Kami bertolak dah lewat lepas Maghrib mcm tue....nasib baik dekat je dr Penang nak ke Baling tu, sekali baling dah sampai...wakakaka.......

Di bawah ni semua adalah picca2 pada hari Ahad.....don't worry gambar makan doyan aku tak snap pun, mls la nk tunjuk memanjang gambar doyan jer...boring lak kang...


Pandang mana nih....adoila...hubby aku ngan kain pelekat tu..kekeke

Mysha baru bangun titon .....

Pokok2 yang ditanam oleh MIL aku....

Pokok cili...

Kolam depan umah PIL aku hasil tangan FIL aku sendiri....
ayah mmg kreatif buat landskap nih..
MIL aku rajin buat Asam Keping sendiri.....

Tasya tsenggeh2......siap2 nak kuar sonok la...

Weiii.....kat Baling pun ada nasi ayam periuk besar....
eh bukan Payung besar la...kakaka...

Mysha n MIL...kami siggah Pekan Ahad pagi tu sebelum btolak balik...

Hairan dier....letak apa atas kepala deng nih...huhuhu..

SO......nak balik dh...kami betolak balik ke Penang....
bertolak awal gak dalam kul 11.30am cm tu.

22 comments:

Dee said...

untunglah dekat eh..dgr je terus leh gi serbu makan..best2..

alyyani said...

besnye kampung dekat2 ni, call tanya bila nak balik, terus sampai. huhu...

~zuraiwan~ said...

Dee~tu err nasib baik dekat je...bleh la gagah nk blk...tmbh2 usung budak2 tu lak..

~zuraiwan~ said...

alyyani~hehehe...ada highway dkt la jdnya.

atty's said...

nasib dekat je .yer..
nak ar tgk gambo nasi ayam tu..

~zuraiwan~ said...

atty~ hehehe...sj kite suka buat last minute plan tau..risau tul..
~alamak kite x mkn kt citu la atty...x dpt nk snap gmbr nasi ayam tu..nnti kalu kite blk g mkn citu kite snap ye..

MaMa aYiN_FaSHa said...

bestnya hg no..rumah mak dekat..rumah PIL pon dekat..syok..syok..

~zuraiwan~ said...

MaMa aYiN_FaSHa~ hehehe...alhamdullilah dekat2 jer...belah utara dua2...hehe

~~ciklinn~~ said...

gerammnyeer tgok mysha..... boolat sungguhlah mata dier...

TQ yer singgah umah linn... linn dah add ur link

Gieyana said...

although balik sat jer..tp mmg best kan! ..:D

~zuraiwan~ said...

Gieyana~mmg best walaupun skejap cuma....x nk guris hati org tua kan..kite blk la..

~zuraiwan~ said...

~Ciklinn~~hehe matanya bolat....ok nnti kite link plak..

[-suziey-] said...

wa last minit plan..tu yg best tuh...erkk cmane buat asam keping wei? ape asasnya..

~zuraiwan~ said...

suziey~ye la....aku kdg2 cm tu last minute bleh jd ye...
asam keping tu ka? oppsss lupa lak nk tnya mentua aku...kakaka..nnti aku tnya ek..

CINTAMANISZ Lite said...

Zura..hmm, waktu ni laa kita xberkesempatan nak jumpa yek. Xpe laa..mybe next time, InsyaAllah.

Wei..korang tak tau ke camne nak wat asam keping?? Tul laa..

Asam keping tu dari buah asam gelugoq tu laa. Besarnya selalu besar sket dari bola tenis. Dari sebijik buah asam tu..dihiris nipis2..dan jemur! Jadi laa cenggitu..ngeh2.

Betul laa zura ni..Ari tu akak penah jenjalan kat older post Zura..ada ke pokok buah nagasari @pun 'dragon Fruit' tu pun tak tau..aduih.. Alaa..yg pokok cam kaktus tu. Penah makan buah tu? Isi dia sedapnya mak aii..nak2 yg isinya kaler merah nak purple2 tu..hehe..

Sori yek..kongsi pengetahuan, hehe..

~zuraiwan~ said...

cintamanisz~aaa ya la time kita dh ada kt Baling...hehehe...

kekeke...lawak tul cm tau tp x tau err...

eh kak buah naga tu kite tau la...akak bc len blak...kite sj soal reader2 semua...kite mmg tau buah naga tu, penah mkn pon...sedap...

CINTAMANISZ Lite said...

oo..zura kura-kura dlm perahu..wat2 tak tau laa ye..hehe..

~zuraiwan~ said...

cintamanisZ~aaa kak buat2 x tau...kakaka...

CaMaRPuTiH said...

wei..btul ker baling jek dah sampai? hampeh mu nasib aku btulkan intonasi td kalo idak blur jup. ngeee...

ghajin ler MIL tuh nnt ckp ker dier kirim ker aku sket asam keping tuh. kat umah yg ada nih pun buat sdiri punyer.

~zuraiwan~ said...

camarputih~hahaha...lawak2 bdekah2 aku dbuatnya....ko percaya aje...

MIL aku mmg rajin...aku je mls....kirim ke ko? rasanya dia x buat kut pos2 nih...nak dtg sdiri..wakaaka

Mar Maria said...

ehh buat sendiri asam keping??mcmne lah gamaknye prosesnye ye...

Zura@Iwan said...

Mar~

hmmm
mak mentua dah tk de Mar..
so tak de dh nk buat sdiri asam keping tu..huhu