♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, July 27, 2009

Ipoh & B'temu Blogger!!!'

Hari sabtu perjalanan dari Penang ke Ipoh begitu lancar sekali....Alhamdullilah Tuhan mempermudahkan perjalanan kami sehingga ke destinasi. Bertolak dari Penang lebih kurang kul 9.00am, smpi sana dlm kul 12pm...ngam2 time lunch tuh mmg perut pun masa tu dah b'keroncong.

Actually pergi ke Ipoh sebab ada kenduri member blogger gak nih invite siap hantar kad jemputan lagi, tak planning awal sbnrnya 50/50 cm tuh. Last minute hubby kata nak gi coti2 so teringat Wahida ada invite kenduri kahwin abang dier....bleh sambil2 gi kenduri + sesi bertemu blogger+ jenjalan....ahaksss....best gk wehhh...tapi aku tak sempat bertemu dengan pengantin, aku belah awal coz ada urusan len yg perlu dilakukan slps tu, lgpun Wahida sebuk skit melayan tetamu dtg..

Bertemu gak dengan adik Wahida nih...seorang yang peramah gak, tak banyak nak sembang lak coz dier sebuk. Terima kasih Wahida jemput akak gi kenduri abang kahwin ek...insyaAllah akan sampai lagi sn...tgguuuu Wahida kahwin lak lps nih...


Singgah Hentian Sg. Perak jap....

Tukar driver ok..
Nih Pengantinnya........
(bukan daaa...psgan pgntin nih aku jumpa ms henti kt Sg.Perak..hahaha)

Kenduri tu kt area Sg Siput...tp Garmin aku tak dpt detect umah Wahida la....kena gamble la mencari.

Alhamdullilah sampai gak akhirnya.....dh ramai orang..
Kena tayang mknan nih....coz mmg sedap......
Snap sdiri la jawabnya....
Wif Wahida.....insyaAllah kite akan b'temu lg...

Lps tu bleh la sempat aku singgah cini......gi beli brg skit....
aiyooo buat abis RM jerk. Mcm kaya...

** Destinasi seterusnya.....siggh2 snap gmbar jerk......jadi lah tuh....kt mn ek?Lost World of Tambun arr..**
** Lps tuh br la gi tmpt p'cutian yang ke 5x tuh.....**

26 comments:

Dayah said...

zura...
takpuas di jusco Qbay..Jusco Ipoh pun nak terjah jugak...? heheh

zura@iwan said...

Dayah~hahahaha...terjah wehhh slagi bleh terjah...kakaka

Gieyana said...

knp x shopping smpai ranap JJ tue? hahaha

zura@iwan said...

Gieyana~wehhhh nk ranap dh tuh...tu yg aku cepat2 belah...kakakaka

sis_nita said...

sampai sana gak ko ehhh..
wahida pon aderr jemput gak..
tapi akak tak berkesempatan nak hadir..

alhamdulillah sumernya berjalan dgn lancar :)

Zetty84 said...

Amboi...sambil menyelam minum air no...p kenduri, trus p jenjalan....bestnyer...ronda abis ka satu ipoh...? hihi...shoppin pa kat Jusco...? ;p

zura@iwan said...

sis_nita~aaa smpi gk kak...x sgka arrr...sbb x plan awal2 pun...tu la kalu akak gi bleh jumpa kan...

Alhamdullilah kak....

zura@iwan said...

Zetty~aaa sure smbil myelam ....x la ronda abis satu ipoh zetty....masa terhad rase...dh la tmpt kite x brp tahu kan..sopping skit jerk...brg kperluan..

alyyani said...

ke ipoh ke? kalau tau bole jumpe. sebab aku pun balik perak & selalu la perabis duit kt jj ipoh tuh. heheh.. cantk ko dgn tudung itu..

[-suziey-] said...

ate kome pegi ipoh ye? hehehe..insyaAllah awal posa aku balik tepeng..meh ler turun tepeng..ekekek:D

zura@iwan said...

alyyani~oooo perabis duit kt JJ ek...dasat ko...x plan awal pun nk gi ipoh tuh...hubby on ok la..
cantik ek ...tenkui

zura@iwan said...

suziey~teman gi ipoh ler....ya ka ko nk blk tepeng...insyAllah ada jodoh kite jumpaan

ctsafa aka meliaxcun said...

huhu..patut mcm penah tgk. hehe

zura@iwan said...

ctsafa aka meliaxcun~apa yg penah nengok tu ct??? kekeke

10 said...

bestnye g jln2... oooo... shopping kt jj ipoh ek... em, lamanya x p ctu... dulu2 kalo p suka mkn sziling... sedapppp...

miss♥wahida said...

akak..tenkiu datang....sory kurang layanan..tenkiu gak bagi jeruk..t kite jumpa lagik erkkk...

CINTAMANISZ Lite said...

Seronoknyer dia gi jenjalan ngan cik abang.....
Sempat gi makan kenduri lagik!!!

iNa said...

bestnye p jln2..

zura@iwan said...

10~ya la kan bkn sll dk jenjalan jauh2 ni..smbil mkn knuri smbil2 la jenjalan...
owhh ya ka...akak x siggh foodcourt dier pon..

zura@iwan said...

Miss Wahida~tenkui juga invite akak...sedap tau mskan kenuri umah ida ritu...hubby akak nk tmbh lg...kakaka..
~insyaAllah kite jumpa lg ye..

zura@iwan said...

Cintamanisz~sonok kak ....ekceli g ipoh tu sbb ada knuri la...abis tu smbil2 jenjalan..

zura@iwan said...

iNa~best2....hehehe..

shi3la said...

uwaaaaaa sedeyyyy plan haku nak ker umah yda tak jadik..kalo tak lehh jimba-jimba lagik ngan ko kannn...

lorrr mcm kat penang takder jusco ko nihh..

zura@iwan said...

shi3la~tu err ko ...aku siap rojer2 lg ngan ko...tgk ko x jd...sedesss wooo...lg meriah hg ada...ahakss...

~jusco penang aku dh jemu...kakaka

ctsafa aka meliaxcun said...

yela.. tgk akak la time kenduri kak wahida tuh.. hehe.. kite pasan akak.. tp, xtau la akak cham kite ke x.. huhu

zura@iwan said...

ctsafa~ ishh ya ka....sowi2 akak x perasan la...ct bleh pasan akak nuh..kekeke...tp cm pasan la ct....