♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, July 8, 2009

AKHIRNYA....

Title entry nih cam aku cilok sapa punya entah...cam penah dengar la...tp di mana ya..Citer nih kesinambungan aktiviti aku pada hari Ahad ye..

AKHIRNYA....dapat juga aku pergi makan LAKSA JANGGUS, Kg Perlis...bukan kt Perlis ye kat Balik Pulau nun...bukan tak pernah makan, pernah sekali la dulu2 masa bujang. Tapi sebab feveret....then udah lama tak gi, aku ajak la juga laki aku gi...dia yang kurang makan laksa jadi sukor sbb bini dier sukorr n selalu gak buat laksa....jd layan sekali la...

Kami gi Balik Pulau lepas b'santai2 di tepi pantai tu la...selamat la tak bawa 2 org budak kecik tu sama....Mama diaorg dah amik balik, coz km smpi sana ramai org siuttt beratur panjang... sekarang ni diaorang buat style layan diri, so kena la beratur nk order tu.

On the way gi tu msge2 la Si Niza, tnya dier laksa janggus dah buka ka time tu kul 3.oopm...so katanya dh buka..ajak sekali dier gi, orang tengah landing2 lak.....tak moh la paksa...sian kan org tu...penat hari tu rajin masak kan...kakakaka.....


Muka letih gk nih....gigih....

ABC nih...aku srh order satu je hubby gi order dua...sbbnya dier bara
tak berbaloi amik satu je coz kena beratur panjang....kakakaka...

Nampak tu ha...pokok janggus yang tiggi iteww...sbb tu namanya Laksa Janggus...

Selepas kenyang kami gi dating kat tempat len plak....owhhhh xtvt yang seronok hari itewww...

22 comments:

zue_annie said...

aku tau tittle sapa hikhik niza kan yg mkn nasi aym periuk besar tu hikhik....

uittt sedapnya tgk laksa n ABC tu huhuhuhu...terliur nih

leadleedeea said...

janggus? pokok janggus? first time lead dengar nama janggus neh...eheheheheehee

~zuraiwan~ said...

zue_annie~ahaksss tahu pun hg...tp mmg akhirnya dpt gk..sbb lama dh aku duk ajak laki aku p...

tu err aku pun bleh tliur blk nih...huhu

~zuraiwan~ said...

leadleedeea~ya la janggus x penah dgr ek...meh trn penang try laksa janggus ...kekeke

el said...

bape byk AKHIRNYA lah...ko pun sm ngan niza sspeot tu kahhhh...

x lah sedap mn pun laksa jaguih tu..oklah not bad

tpi ari tu pes time aku pi...
aku suke pisang goreng die..mmg ranggup
ABC tu aku lom coba lg..

ntilah aku nak terjah jugak..

~zuraiwan~ said...

el~hahaha...suka hati aku la...nk buat byk mn pun akhirnya...kakakaka...

not bad la laksa dier..ok la bg aku....

owhhh aku x try pon la pisang goreng tu...ABC tu besa ja rase cm ABC la...kakkaa

atty's said...

abc tu nampak shedapnya..huhuuhuh..

camarputih said...

kengkawan... kalo aku ke penang korang bawa aku gi mkn tmpt best2 yek! sgt terliur mahu mkn laksa penang tp tiap kali ke sana x pernah dpt yg best.

ABC itu mengiurkan loorrr.... nasib aku tgk tgh mlm xdela aku rs nk terjah gi cr ABC sgt. sojuukkk memlm neh.

~zuraiwan~ said...

atty~aa cedap gk la...

~zuraiwan~ said...

camarputih~insyaAllah kalu ko dtg penang bleh la bwkan....ko feveret laksa gk ke? abc tu pun aku tgk mmg tliur err...

Yan said...

pokook janggus?? tak ponah dongarpun...

abc cam sodap sungguh

mummYaeesh said...

janggus ek bkn gajus!woohoo

wei kena try gak ni ..kat balik pulau yer!
perangai ur hubby mcm ahkau gak..klu da beratur pjg2 biar beli byk terus baru puas ati..tak pun klu g makan jauh2 biar order byk2! giler..

[-suziey-] said...

wei korang but n3 berduet eh...baca n3 niza dia sebut pasal ko tanya laksa janggus buka ke x..pastu baca kt sini ko mkn laksa janggus..adeii...wei nnti bw aku tonda satu penang tpt mkn yg best

~zuraiwan~ said...

Yan~aaa pokok janggus....kite ponah dgr la...

~ABC mmg sodap...

~zuraiwan~ said...

MummYaeesh~dh dia tulis janggus aku ikut je la...kakaka...

aaa blk pulau....siggh umah niza dia tunjuk la nnti..kekeke...
ye ka sm ngan ahkau....tu err bbaloi la ngan usaha kite kan..wakakaka

~zuraiwan~ said...

suziey~hahaha....ya la...sure kena n3 bduet la...tu pun dia dh buat dolu, idak org tau la citer aku g mkn laksa dr n3 dier...huhu...
insyaAllah.....ko dtg cini ronda satu penang yek...smpi nk muntah dbuatnya...haha

Rizziela said...

sedapnynya laksa...nasib baik ziela x blh makan lagi..kalau tak ..dah lama ku terjah

~zuraiwan~ said...

Rizziela~aaa ziela kena pantang mkn laksa la skrg...skurang2nya 1thn lebih pntangnya...x per lps nih qado' blk ek..hehe

CINTAMANISZ Lite said...

Janggus ngan gajus sama ler..hehe..

Wah..best la Zura gi makan laksa. Akak pun feveret laksa utara ni. Laksa kuale (kangso) akak tak berapa suka pasal kuah dia caiyaq..hehe..

Ingatkan laksa tu ada taruk hirisan buah janggus..hehe. Penah makan buah tu? Akak makan pun time dah kawen pasal belakang umah mak mentua ada pokok buah tu. Tapi kena hiris dulu..rendam dlm air garam. PErgh! sedap lemak2..(citer ni pun kecor ayaq lioq..ngeh2)

~zuraiwan~ said...

Cintamanisz~aa sm la kak...kekeke...cuma ejaan x sm...

kite mmg feveret laksa la kan....sm la kite ek...

shi3la said...

uwaaaaaaaaaaaaa laksa....!!wehh haku teringin nak gi situ tau..dah lamer haku dgr namer kedai tuhh..rasernyer pernah masuk jln2 carik mkn..naper korunk tak bawak haku gi saner erk..kempunan haku nak mkn laksa janggus tuhh..

~zuraiwan~ said...

shi3la~ ala.....tu aku tnya hg ritu...hg kata ikut km...sbb Balik Pulau jauh nun...El lak x dpt nk join nnti..hehehe...x per la nnti2 la kite g lg ek...jgn nangis..