♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, June 11, 2013

Weekend | Botanical Garden, Penang

Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera,

sambungan entry kelmarin...full story dan more pictures saya akan up kat sini, sorry yer...nanti banyak up pasal family saya je...suka saya nak share kat sini, simpanan kenangan untuk di masa depan..hehe. 

bukan senang mak dan abah nak datang Penang, jalan-jalan...sementara adik bongsu cuti sekolah , dia yang iya-iya ajak mak dan abah cuti-cuti kat Penang, kalau tak memang payah dorang nak datang. lagipun mak dan abah segan nak susahkan anak-anak dia..saya paham. kebetulan abah ada appoitment jumpa doktor kat hospital penang, so sekaligus hantar abah. 

Sabtu~08.06.2013

Pagi saya bawa adik-adik pergi shopping kat Tesco dulu, sementara tunggu mak dan abah sampai dari kampung...adik-adik datang awal naik bas hari jumaat tu. So petang baru plan pergi Botanical Garden, actually nak pergi Taman Belia/Taman Perbandararan, tapi rasa lewat la pula. Kita postpone hari Ahad bermandi manda di Taman Belia..yeayyyy...Irfan yang seronok..hehe .

 Berjalan ke pintu masuk Botanical Garden..parking full gak hari tu.

 Irfan asyik tengok apa entah..monkey kut...

 Train ni tak jalan dah...driver dah balik..hikss

masuk sini ...memang tak duk diam la, berlari sana sini...panjat bukit...turun bukit, ai yang risau tau...dia buat muka selamba jerk...huhu

 berjaya panjat bukit...muka best!kahhh

 tengok la dia lari....maybe dia asyik tengok orang ramai duk berjogging..dia pun nak ikut..kekeke, petang-petang kat sini ramai yang berjogging mengeluarkan peluh, kitaorang yang tak berlari pun keluar peluh gak...aktviti sihat...

 kami just ronda-ronda menghirup udara segar kat sini je....seronok rasanya...

 indahnya....

 dari belakang..adik (Ayang) dan saya, depan adik bongsu(Cula ) Mak, Irfan, Mak Saudara (Ateh) dan Sepupu saya (Faiz). Irfan pandang Opah la pula....huhu...muka aku tembam haihhh..haha

 good...semua pandang camera.....owhhhh terima kasih Mr Photog pada hari tu, en suami tercinta....hihihi.

 buah apa ni ha? hehehe..tak salahnya cannon ball kut....kahhh!

di luar botanical garden ni....cantik kalau dorang buka air pancut2 tu...tapi dorang tak buka, memamg tak buka kut. ..hehe

Kesimpulannya...berpeluh-peluh kitaorang pusing dalam botanical garden nie, masa singkat...tak dapat nak berposing banyak-banyak...hahaha...lain kali datang lagi kita buat photoshoot noh...hehe. Nasib baik Abah dan Tokwan tak ikut, dorang tinggal kat rumah...tidak sure letih berjalan....:)

Next entry..soon..

Terima kasih singgah sini...

Peaceee, 
ZII


16 comments:

Gieyana said...

Aq suka g picnic kt sini..klau x g sini sure g beach..:)

Irfan nmpk mcm big boy..:)

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

el said...

aku tgk BG ni pun penat..haha
nak pusing tu jenuh..tp lau ramai2 seronok x letih kan

Sidratul Muntaha said...

gigih berjln sungguh budak kenit tu
canon ball?!
1st time baru tgk n dgr

Nad MamaZN said...

Happy la irfan tu :)
Ramai yg layan plak
Saya penah sekali g botanical garden ni
Byk monyet! Takut! Haha!

wantie said...

Aku tak bpa suka pi sini sebab si monyet tu la. risau gak. kang tangkap[ Aleesya pi wak nek ataih pokok. oh..tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkk


tengok irfan tu happy je..tak reti letih ka?

LiYa HaNiF :: said...

mesti irfan seronok dpt bebas cam nie.. :)

ALoNa CintamaniszLite said...

dh besar dh irfan..ikut papa dia kot.
kalo ikut mama dia..kecik molek jer, kan..hihi..

Zura@Iwan said...

Gie~

tk picnic pun kt sini, plannya nk picnic kt beach gk..tp mak n abah dtg smpi lmbt ket..hehe

tu arr..hg nmpk mcm big boy noh..

Zura@Iwan said...

Hanum~

aha seronok2..

Zura@Iwan said...

el~

luas kan....aku tk naik la smpi atas nun..letih...

pusing smpi kt bridge kecik tu je..

Zura@Iwan said...

Sid~

bkn bjln je dia..blari2..haha

tu arr..pestime gk dgr..haha..

Zura@Iwan said...

Nad~

aha happy dia Nad...
akak tk pyh nk kejar2 dia..
sbb ada org tlg layan dia..haha.
masa kak pegi ni..monkey dh masuk umah kut..hehe

Zura@Iwan said...

wantie~

masa km dtg ni..monkey tk brpa ada..
dh masuk umah la tu..haha

ntah la weh...mmg tk letih rasanya..
sbb sblm keluar tu, dia dh tido puas..hehe

Zura@Iwan said...

k.alona~

aha dh bsr kak..tp tgk dlm gmbr mcm bsr kak..tp orgnya kurus tiggi je..hehe..

ikut mama dia cute kot..haha

Zura@Iwan said...

Liya~

mmg seronok la..
bebas dia..