♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, June 17, 2013

Cerita Hari Minggu Yang Ringkas...

Assalamualaikum..Salam Sejahtera

Happy Monday uols..

Macam biasa, blog ni...kalau hari isnin....Update story pasal weekend je lah..
Tapi kalau tak de cerita...senyap je lah..Then weekend baru ni pun, tak banyak bergambar...huhu
So nak update pun macam so..so je lah...

Ringkasan diari zura@iwan n co pada hari minggu baru ni, untuk kenangan dan tatapan di masa hadapan, walaupun tak banyak gambar..huhu....hehe..

Hari Sabtu tenghari...kami gerak balik ke kampung suamiku...Baling, Kedah...picture ni ngan picture kt bawah tu yang sama saya update kat Instag + Facebook...hehe. Balik ada kenduri akikah anak sahabat suami...makan masakan kampung lagi, memang bestttt....gulai daging lagi + ulaman2..marvelous habaq mai!.

Hero kecil sorang nie...manja tul nak tidur atas ribaan Mama dia...dia kalau naik kereta, memang senang tidur...hahaha. Kalau tak tidur...memang tak tentu arah dibuatnya...ke belakang, ke depan...sian dia, boring gamaknya duduk lama-lama dalam kereta.

Petang sebelum magrib kami balik ke rumah kami kat Sungai Petani, dah dekat kan...memang lepak Sp lah.

Perjalanan Hari Ahad bertolak balik ke Penang dari Sungai Petani....balik awal sikit hari tu, jam 5pm dah keluar dari SP...sebab ada agenda nak cari barang....

Gambar poyo mak budak ni....tak de kerja la kan....maaf yer kalau mak hover , haha. Back to story okey...kami dinner kat De Pauh Garden, Permatang Pauh kali ke dua....saja la, kononnya celebrate Happy Father's Day buat Baba Irfan.....gambar non adooo yorr...sebab masa ni Irfan ketiduran, letih bangat la tu...ikut Mama dan Baba dia cari barang.....dia pun sibuk berlari ke sana ke mari....huhu. 

Kami sampai di Penang around jam 8.30pm cam tu...Alhamdulillah perjalanan pergi dan balik dengan selamat, syukur kepada Allah S.W.T...

#Sorry la noh...story kali ni gambar tak de yang berkaitan, kalau korang tak paham buat-buat paham la noh...kahhhh!....huhu...mood kejap ada kejap tak de nak bergambar nieh....huhu...

Sekian...thanks singgah sini uols..
Peaceee!

21 comments:

::NureeN:: said...

blk baling x pekena derian kerrr??

Dee said...

cantik tudung..dee tak pandai pakai style tu..hehehe..

lieyalatif said...

same la mcm lieya zura...entry ari isnin wajib cite weekend tu hahaahaah....baru ade bahan nak update blog kan...

wah best2 lik kg...lieya minggu ni baru lik kg hah...syok2...leh cuti masak pastu nganga jek tgu mak masak ape hahahaahah....

kemain anak bujang tdo telentok...dayyan pun gitu zura...kdg2 kebas paha pangku dieorg lame kan....

Kesuma Angsana said...

alala sama comel mak & anak hehehe

el said...

pic last tu cam geram je geram kat sape hehe

Zura@Iwan said...

Nureen~

tk pekena pn
sbb aku dh pekena durian kt png ni..
berulas2..smpi pening..haha

Zura@Iwan said...

Dee~

shawl beli kt gie la ni..
sy pun hentam gk pakai gini..jd gak.hikss

Zura@Iwan said...

lieya~

tu la..tp zura ikut mood gak..
kdg2 weekend tu ada je ke mana2...tp tk update..sbb mls..kekeke..

aha..kg masing2 utara je lieya..sng gk le nk blk pn...tp blk belah hb, sedih gak..mil tk de..huhu..

ya la lieya..mmg sj nk tido atas kita..lenguh gak..hehe..

Zura@Iwan said...

KA~

anak je comey KA..
mak je biasa je..hehe

Zura@Iwan said...

el~

geram kt hg la weh..

Sidratul Muntaha said...

ara pun klu jln jauh sikit..
ehhee..
mulalah tido!!
nak2 klu blik pahang
haish..
aritu ms gi penang 2 kali
dua - dua trip dia tido
pergi dan balik
aduhai..

Zura@Iwan said...

Ayu~

irfan gitu la..
kalau dia boring dh..
mula dia mgntuk..
kdg2 smpi tersengguk2..hehe...
tu kalau letih berjln2 la..hehe

wantie said...

aku ni dah serba salah la pulak. nak celeb hari bapa cam no lah kan.

last week booking tempat semua dah full.

weekend ni ntah boleh ke idak.

ALoNa CintamaniszLite said...

Baling...aduhaii...bila laa ada rezeki nak gi sana...jengok2 kenangan, huhu..

ALoNa CintamaniszLite said...
This comment has been removed by the author.
PinKy MoMMa said...

suka tengok weekend zura..ada jer aktiviti huhu..ai dah tak larat ni..rasa nak tido jer hukhukhuk

Zura@Iwan said...

wantie~

aku tk celeb sgt pon...
just gi makan dinner je..sekali harung la gitu..hehe..

laki aku tp brp suka sgt celeb2 ni..hehe

Zura@Iwan said...

K.alona~

tu la kak..
bila la nk terjah baling plak kan..hehe

Zura@Iwan said...

Pinky~

xtvt biasa2 je dear..
kdg2 lepak umah je pon..

hainom OKje said...

oooo nak tunjuk tudung satu merah, satu biru yeh...hehe

Zura@Iwan said...

hainom~

bkn nk tunjuk tudung la..hehe
nk cerita je..hikss..

satu tu tudung kaler peach..bkn merah..