♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, June 13, 2013

Weekend | Berpicnic di Taman Perbandaran

Assalamualaikum..

*entry mengandungi banyak gambar yo...

Hari Ahad - 09.06.2013
Berpicnic di Taman Belia/Taman Perbandaran, Penang...


Pagi tu cuaca mendung je, saya , Mak dan Kakak gotong-royong siapkan mee goreng+roti sadrin+grg ubi kentang, bawa buah betik dan buat air oren+teh.

Pada mulanya plan nak picnic kat beach, Batu Ferengghi. Tapi tengok cuaca macam mendung je..tukar plan.


On the way nak ke Taman Belia, hujan dah turun dengan lebatnya....:) ,Tapi kitaorang tawakal je lah, dah pergi kan...mudah-mudahan hujan berhenti .Alhamdulillah sampai di Taman Belia, hujan dah renyai...cuaca cerah kat sana. Budak-budak ni apalagas, ceria tak terkata...

 Irfan yang memang excited mandi kolam...hentam la kamu pakai baju nie, swimming suit non adoo yer..

 Acu Nabila tolong tengokkan Irfan jap ye, sementara Mama dan Baba nak makan...

 Cuaca cerah jap..mendung jap..makin ramai yang datang...

memang tak reti nak keluar dari kolam tu..seronok main air je kamu..haha..

tempat orang-orang dewasa lepak..makan..sembang..makan..haha..abah kata lain kali datang nak mandi, kali ni dia tak bawa baju salin...teringin la tu nak rendam dalam air sama..lama tak mandi kolam..hehe..

Ateh dan tokwan sampai bawa makanan gak, nugget+bihun goreng...makan la kita sampai kenyang... Tokwan saya pun layan anak-anak, cucu-cucu dan cicit-cicit dia...hehe..

Irfan berkemban...hahaha..Mama nak bawa Irfan gi bilas sekali lagi kat shower room, sejuk gediks dah tu..hehe. Kalau tak dia tak mau keluar dari kolam tu...pakat nak balik sebab tengok cuaca kembali gelap...hujan kembali nak turun...

dah handsome anak Mama..jangan main kotor dah yer....tup-tup, dia excited lari terjatuh plak dah..habis seluar kotor..huhu...sabar je la anak..haha..

 ada kolam kat bahagian bawah ni...ini orang dewasa pun boleh berendam....hehe

 mencari port untuk bergambar ramai-ramai...

 Saya kata..jom bergambar di sini...macam tunggu bas jek...kahhhhhh!

 bas belum sampai.....hehehe...

 pic ni ada gambar suami saya...

last picture sebelum kita gerak balik untuk lunch...makan lagi? wakakaka...

opssss...last but no least...gmbr bertiga yang tak berapa nak jadi...jadi lah...hehe..

Sekian .....nanti nak picnic lagi lah.....

Terima kasih singgah sini...Peaceee!





28 comments:

Norliza Nordin said...

syoknye picnic sekeluarga.. dah lame xpicnic reramai cmni.. huhuhu

mama ila said...

meriahnye..ramai ahli keluarga datang..memang seronok lah yer...makan mandi..makan mandi....hehehe

atty's said...

happy irfan dpt mandi kolam ye.
seronok kalo berkelah ramai2..

Nurzakiah Hanum said...

enjoy that moment

Nad MamaZN said...

Best la kak..
P ramai2 camni

lieyalatif said...

fuhhh...meriah gile zura...ramai hah ahli rombongan....mmg satu bas jugak ni hah hehehehe

sonok kan piknik gini...yg tua2 makan2...yg budak2 main air...mmg best..tempat pun selesa tu....

wantie said...

lama dah tak pi situ. sejak laki aku dok kena reja sabtu ahad. nyamfah..


suka tengok hang pa ramai ramai ni.

el said...

ha kt tempat yg uols makan tu lah dulu aku pi situ piknik ada sekumpulan monyet nak amek aku pya nasi ayam hahahahah
time tu weols je yg ado..sib bek ada bangla mai dgn buluh pjg..lari2 monyet tu...giler lama kut x mai sini...ritu ada lah nk plan jimba2 kt sini..tp ujan plakkkkk

aii loikkee ur famili so sporting nak bergambar hehe

Dee said...

seronoknya picnic..irfan lelaki tak pakai swimming suit pun takpe..next time suruh mama beli tau..

ieda immi said...

wahh cantik tmpt nie ..
bersih aje ..
gi ramai2 macam nie best ..
macam2 xtvt boleh buat ! .. ;)
yg penting anak teruna tu suke !

Gieyana said...

LMa x p sini...lgpon aq rs x sesuai bw anak psl tpt dia redup jaa...tmbh kt play area tu bukit2 sket n nnt krg tersadung kaki kt akar pokok..kik kik

Last aq p ms picnic ngn T..:)

ALoNa CintamaniszLite said...

free ke masuk sini??

mama lieyna said...

Waaah syoknye ramai2x :-)

Happy la irfan tu..

♥ Wina ♥ said...

seronoknyeeee!

Zura@Iwan said...

Norliza~

aha..lama gak tk picnic sklrga..

Zura@Iwan said...

mama ila~

meriah...
sekali sekala family dtg kan..
irfan tk nk mkn..tp bila suap lapar plak..haha

Zura@Iwan said...

atty~

tk pernah mndi kolam tu..
pestime dia mandi sini..hehe

Zura@Iwan said...

Hanum~

alhamdulillah..
mmg enjoy..

Zura@Iwan said...

Nad~

tu la NAd..
best kan...

Zura@Iwan said...

lieya~

hahaha...perli aku arr tu, satu bas tk smpi arr ni..haha..

tmpt kena sapa cepat dia dpt kt sini..sbb limited gak..hehe..

Zura@Iwan said...

wantie~

aku kalau bleh mls nk mai sini..
taw la kan tmpt dia mcm limited gak..

lgpun mndi ramai2 ni..irfan kecik ag..hehe

Zura@Iwan said...

el~

ooo ya ka..tmpt ni yg best pn..seb baik km dpt tmpt..sbb smpi awai...

tp tk nmpk pon monkey ari tu..hehe..

hehehe..aku srh posing..posing la dema..haha

Zura@Iwan said...

Dee~

tu arr...kecik ag..nnti la beli..

bkn sll g mndi kolam..haha

Zura@Iwan said...

k.ieda~

aha cantik kan..kalau tk ujan ok arr...
anak teruna tu nmpk kolam pn dh xcited kak..

Zura@Iwan said...

Gie~

aku pn lama tk gi ni..lgpon jarang nk mai sini...

tmpt dia mmg kena jaga2 sikit..kalau bdk2 baya irfan ni kena care sket..huhu...

Zura@Iwan said...

k.ALona~

aha free kak..

Zura@Iwan said...

mama lieya~

betui2..mmg syok..hehe..

happy dia lieya..

Zura@Iwan said...

Wina~

SERONOK...
nnti dtg png yer..