♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, June 5, 2013

Vision Park dan Masjid Abdullah Fahim yang luas dan cantik...

Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera...

Kembali lagi di sini ...hari nie dua kali kita bersiaran yer...time rajin update, kita laju-laju update...hahaha.

Aktiviti hari Sabtu baru ni, lepas balik dari kenduri di Bandar Bahru..kitaorang nak balik Sungai Petani dan singgah la rumah Kakak sulung saya di Kepala Batas, Bertam...jalan yang sama juga. Petang tu kita bawa anak-anak beriadah di tempat yang baru dibuka...tak la baru sangat. Kakak saya dan family dia dah pergi rasmi dah la tempat nie....

 Tempat beriadah ~ Vision Park, Bertam yang bersebelahan dengan Masjid Abdulllah Fahim, masjid ni Mr Hubby dah rasmi untuk menunaikan ibadah ...Alhamdulillah..

 Kakak Ain bawa layang-layang dia...Irfan dah tengok penuh excited tu..hehe..

 asyik duk tunjuk layang-layang terbang tinggi tu je Irfan...hehehe..

 ada juga yang jual layang-layang kat sini...gerai jual air pun ada dibuka.

 Irfan nie..kita suruh dia posing, dia lari pula...huhu

 playground pun ada untuk kanak-kanak, untuk orang dewasa pun ada tempat untuk berjogging di lokasi sebelah lain..

 masa kitaorang datang ni..memang ramai la pasangan pengantin berphotoshoot kat sini..tempat cantik kan, sana sini kita jumpa pengantin...haihhh nak juga saya buat photoshoot ni..hahaha

 tak per kita layan anak-anak bergumbira di sini dulu....irfan naik slide selamba je, kan dan licin..haha..

 kakak Ain je pandang...

 tak stabil tu sayang....kamu nie...huhu


 cantik sangat....

 Matahari nak terbenam dah ni..nak balik dah anak-anak, pasangan pengantin tak habis lagi photoshoot ha...luas kawasan nie...tasik pun ada...banyak lokasi yang sesuai untuk berposing ...kekeke

ok sayang...jom balik, nanti kita datang lagi yer...:)

Anak-anak memang seronok la bawa tempat cam ni...apa lagi kita pun dapat merelaxkan minda sambil tu dapat mengeluarkan peluh mengejar budak-budak baya Irfan ni..hahahaha. Memang mencabar saya kadang-kadang, sebab Irfan ni di luar jangkaan gak tindakan dia...huhu..

Ada lagi gambar Irfan yang kononnya nak buat photoshoot la...tapi kurang menjadi, nanti saya update yer.....hahaha..

Sekian dari saya...terima kasih singgah sini selalu...LOVE, Peaceee

ZII.

20 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya gambar2

wantie said...

masjid tu sangat cantik. nak jugak aku rasmi mayang kat situ.

hahaha.. tak duduk diam dak irfan ni kan..

MrS. F!zA said...

tk pnah lg sampai bertam ni.. budak besar irfan mmg pon ingin bebas berlari kesana kesini..esok 3,4 thn mtk dukung pulak..hehe

el said...

alamak layang2
ni lau anak2 npk..
pakat berebut nak
nak2 yg jual tu RM10 kan
adoiiiii parok2
eh eh cam lah nak pi sana haha
aku suka pic masjid..sbb kaler kubah dia biru lawooo

Gieyana said...

Menarik tpt ni noh..baya irfan mmg x berikn kerjasama klau nk bgmbr..sm mcm nureen..:)

Kesuma Angsana said...

mmg cantik2 pic nyer specially masjid tu !

mama lieyna said...

Cantik sgt2x.. mmg best beriadah ni...

Budak besar gini, mmg boleh keluar peluh mengejarnya..hehe..

Zura@Iwan said...

Hanum~

thks hanum

Zura@Iwan said...

wantie~

tk per bila2 gi la terjah sini..

aha mmg tk duk diam dia..

Zura@Iwan said...

Fiza~

sy sll gk pergi umah kakak..cuma tmpt ni br pegi..hehe..

ya la..budak bsr irfan ni, mmg gian nk berjalan je keja dia..lari dh pandai lg la..

Zura@Iwan said...

el~

hahaha..jenuh la ko..
beli satu share2 la..hikss
pegi la satu ari nnti..dkt je..
guna highway alor setar tu..masuk kepala batas..hehe..
lawa kan..masjid tu kubah kaler biru..

Zura@Iwan said...

Gie~

aha menarik..cantik plak tu dgn adanya masjid bersebelahan...

kena tggu dia bsr sket la..pandai dh bergambar..haha

Zura@Iwan said...

KA~

thks kA...

Zura@Iwan said...

mamalieya~

aha..tmpt dia luas..
mmg bdk2 jenuh nk kepong arr..

Masni Syafie said...

suke dgn gmbr masjid...cantik
Followwww

Zura@Iwan said...

Masni~

thks Mas..hehe

lieyalatif said...

Subhanallah!!! Cantik pic yg view masjid tu zura....

Cuace yg sgt2 cantik laaa...sesuai sgt2 utk bawak anak2 beriadah...mmg kawasan yg best tuk main layang2 kan....comel je tgk irfan hepi dpt buat aktiviti outdoor nih....tempat gini best bawak anak bersantai kan zura....

Zura@Iwan said...

lieya~

tu la..sy tgk masjid ni pun dh terpegun lieya..

cuaca mmg cerah masa ni...seb baik dpt snap elok2..hehe...

tu arr...tp kdg2 outdoor ni bahya gak kan..kena take care betui2 depa ni...lari tk ingt org sekeliling..haha...

hainom OKje said...

Seronoknya main layang2 Irfan...

Zura@Iwan said...

Okje~

mula2 main ok..last2 tali layang2 putus..haha