♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, January 14, 2013

Big Mouth Republic Cafe Restaurant, Sungai Petani | So You Think You Can Eat!

Assalamualaikum wbt..
Salam Sejahtera

Maaf kengkawan, lambat up story ari ni....:), happy monday to all!, 
suka tau bila dah isnin ni...menghitung hari !hehehe. 
Dah lepas lunch kan? tapi tak per jom layan story pasal makan lagi... ^_^

Picture credit to Big Mouth Republic

Dah lama rasanya tak tayang pasal makanan, actually perasan cafe ni setelah beberapa kali lalu kat sini, selalu from Penang nak balik Sungai Petani we all akan exit tol Taman Sejati. Semalam sebelum balik ke Penang semula, teringin nak try makan kat cafe ni...mengisikan perut yang asyik berbunyi-bunyi..hikss. Sehari sebelum tu, we all dah try bungkus bawa balik...nice juga rasa dia, so kali ni kita try makan kat cafe dia sendiri, "We love trying new things"...ahaksss!

[di bawah mengandungi banyak pictures from Zura@Iwan blog..hihihi]

 Big Mouth Republic nie terletak berhadapan dengan pasaraya Parkson di Taman Sejati Indah, sambil-sambil nak shopping tu boleh la terjah Parkson...hahahaha..

 Main dish of course la Western Food tapi ada juga menu Oriental Cuisine, this time kami try western food dulu, next time kita try nasi pula yer...Insya Allah. Ada dua size tau, Regular or Big Mouth...kalau Regular size biasa je, kalau Big Mouth dia buat double ..."So You Think You Can Eat? "order la Big Mouth...makan sampai lebam!...kahhhh!

 Konsep cafe ni unik gak, santai gitu...deco pun menarik...see santai kan Irfan....kakakaka..

 Slumber je dia....hahaha..

Sopan dah la tu duduk gaya gitu...huhu..

 Tak salah saya...cafe nie telah pun dijejaki oleh rancangan Jalan-Jalan Cari Makan 2012, so banyak gak ler personaliti tv yang pernah datang try test makan kat sini termasuk Aizat, Yuna Ustaz Azhar Idrus, Burn AF1 dan lain-lain lagi lah....:)

 ntah apa-apa Mama Irfan nie, sementara tunggu makan sampai.....Mama nak glamor gak walaupun tak femes!...kahhhhh

 Tu dia....carrot jus saya tanpa ais di kebas oleh budak kecik ni....huahuahua...

 siap ada aiskrim ag...mr dad punya....

 Malam tu saya try Lamb Chop, that day dah try Chicken Chop...

 Grilled Chicken...Mr Dad order....ermmmm...

Franch Fries..sampingan boleh Irfan ngap sama...hehe

 Tunjuk lagi..mau lagi ka..mau kacau!...kakaka..

 Sedap hingga menjilat pinggan....kakakakaka...

one of decoration cafe nie....unik....

kalau teringin nak try test menu kat sini boleh la cuba..like page kat Facebook Big Mouth untuk further info ok...hehe..

Lain mulut lain tastenya kan...belum cuba belum tahu....hikss..

Thanks for reading !

I'm happy just the way I'am
Love = Peace


22 comments:

LiYa HaNiF :: said...

irfan terlebih santai nie hehehe... tp ttp ensom ok... ^_~

Kesuma Angsana said...

alamak cam best je ni!

el said...

xtau lah bila nak pi belah2 sn tu..lau sj2 nak pi torai BM tu xlah kot..hehe tp xpe at least dah tau one of the femes restoran kt situ kan..

atuk said...

Assalamualaikum Zura

besarnya gelas tu....boleh habis ke...

Rinna said...

Sedapnyaa tgk lamb chop tuh.. :)
Mmg santai tgk Irfan..ilex jer..dia.. :)

ALoNa CintamaniszLite said...

jika tempat makan tu sedap...mesti akan datang lagi, kan..
dan bonusnya...kita akan rekemen kat orang lain.
Kalo sebaliknya....sendiri mau ingatlah, hehe..

ina khairina said...

wahhh mcm best ja....wajib try ni!

Zura@Iwan said...

Liya~

hahaha..dia bkn kira dh org..hehe

Zura@Iwan said...

KA~

best arr tmpt pestime mai kan..hehe

Zura@Iwan said...

el~

tu la noh, kalau ada hal ok la sekali harung try noh...

Zura@Iwan said...

atuk~

wslm..

habis atuk..sparuh Irfan minum, sparuh lg mama dia..

Zura@Iwan said...

k.RInna~

sedap kak..nyum2...kenyang...

dia mmg santai kak...nasib baik slumber tak kasi tumpahkan franch fries tu..huhu

Zura@Iwan said...

k.Alona~

sedap then tempat dia best...br nk mai ag...hehe..

ye la..lain org lain tastenya..sy cuma rekomen je..

Zura@Iwan said...

Ina~

ha kamu tu dkt aje..sila la try..hehe

Cho Zila said...

nama kedai dah ohsem.. nampak kat gambarpun dah terpikat tapi nun jauh di sana,,,, kiranya kalau datang sana leh ler gi kedai ni yerk...

Zura@Iwan said...

Cho Ila~

hehehe...

sj la kak share kt sini..kenangan km satu family..hehe..

Sidratul Muntaha said...

aku dah la lapo..
semedang nk tinggalkan komen
thu2 nmpk lab chop!
hadoi!!

Zura@Iwan said...

Ayu~

hahaha...ko lapo..aku pun..
kakaka..slmt mgomen...

harrizam said...

Macam best ja.. sais makanan pun boleh tahan besar....nanti nak kena pi juga nie. Restoran nie orang melayu punya ka?? tq

Zura@Iwan said...

harrizam~

try la ...
aha org melayu punya...

Azham Vsvc said...

I am going there petang ni untuk berbuka....insyaallah....hopefully sedap dan berbaloi dengan Ramadan buffet hehe :)

Zura@Iwan said...

Azham~

oic...
hrp2 kena la dgn taste awk ye..