♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, August 7, 2012

Kenangan | Tiba-tiba teringat di Saat Kegemilangan itu! Sedih pun ada...huhu

Assalamualaikum....

Alhamdulillah syukur kerna masih lagi diberi peluang untuk bersama2 org tersayang dan sahabat2 sekalian.

Sebenarnya tiba2 saya teringat semasa saya berada di alam kehamilan, adalah saat yang paling bahagia bagi saya dah suami.......tak salah kan kita sekali sekala terlintas untuk mengingati kenangan yang paling bermakna dalam hidup....tak ku sangka, dulu berdua (beberapa tahun yg lepas..5thn lebih juga la) kini dah bertiga....sekejap saja masa berlalu...anak kesayangan kami Muhammad Aliff Irfan dah berusia 9bulan lebih. 

Pada awal kehamilan, petengahan dan penghujung kehamilan...mcm2 dugaan,Alhamdulillah Allah memberi kekuatan kepada saya untuk melaluinya dengan sokongan org tersayang saya Mr Hubby dan ahli keluarga. Mereka lah yang tk sabar2 sebenarnya...hihi..

Gambar semasa Raya tahun lepas 2011 di rumah Mertua saya.....rasanya masa ni dah 7bulan lebih kut...tak nampak gemuksss sgt saya yer...perasan!hahaha..
Sekarang Alhamdulillah berat kembali normal, tapi tak tahu le...lama tak gi timbang ni...rasanya mcm slim lg ni...melayan karenah Irfan yg aktif nieh....hahaha. (tak habis2 gmbr ni jek....haizzz gmba sy sorang2 tak de pon...hehe)

InsyaAllah raya tahun ni dapat beraya bertiga..... Saya rasa teruja pun ada...selalu kan sebelum ni, beraya asyik ke mana saja berdua...kadang2 tu usung anak saudara jek...jadi lah dapat gak dorang duit raya kerna ikut Mak dan Pak Menakan dorang berjalan....hihi. 

Syukur sangat2...sedih pun ada, kegembiraan dengan kehadiran zuriat yg sangat bernilai untuk saya dan suami.....tak tergambar dengan kata2....Maaf la jika saya selalu sangat cerita mengenai anak saya, kadang2 kalau selalu sangat bercerita benda yang sama org boring kan.....huhu. Mcm2 pandangan org...yg penting think positive....ceria seperti baby saya nie....:-)..


## :) Suddenly teringatkan arwah Mil saya....tak tahu la sejak 2-3hari terbayangkan arwah, saya rasa rindu sebenarnya.....Al-Fatihah utk arwah Mil...Amin...


16 comments:

wantie said...

tak pa ih. ni kan blog hang. bior le nak citer ttg anak tu berapa riban kali pown.

bukan apa, bila dak irfan tu besor leh le dia baca sampai letih mulut mulut tu ha...

ALoNa CintamaniszLite said...

Alfatihah utk mak mentua zura jgk....

mmg nampak zura slim sgt ni...iwan tu aje yg tak selim2, hihi..jgn marah ye iwan, nehe..

Delimasari said...

slmt berpuasa

Gieyana said...

Flashback kenangan2 indah tue mmg best...:-)

SyaNa said...

Al-fatihah utk MIL ko

hey da ada anak mesti la cerita psl anak jek
takpe la..tak salah pun

Zura@Iwan said...

ye betui tu...thks my pren...hehe....

utk tatapan anak2 aku nnti..hehe

Zura@Iwan said...

Amin....macih kak..

tu la kak...haizz....sure iwan taw ni dia bengang gk ni...kahhh3x...

Zura@Iwan said...

slmt bpuasa..

thks kerna siggh..

Zura@Iwan said...

ye semestinya...

nk flashback lg lah nnti...

Zura@Iwan said...

Amin...thks Syana..

hahaha...besa la aku ni,risau ngan pandangan org...huhu...

takut ada yg terasa hati..bg yg blm ada anak...huhu

AzuraFazil DIN said...

alamak touching ler plak entry mu ini ....

aku yg tgh alami skang ni pun touching jgk psl bby aktif dlm perut ni , aduyaiiii ... senak rs nye..

nnt dh ado bby , leh kite smbung berPS kt tman cm aritu .. lg meriah kan kan kan ..

Zura@Iwan said...

huhu..jgn nanges..

sbr ye..ibu mgndung ni mudah tacing kan..hikss...

bleh2...lg meriah bebs...bestnya..haha

ieda said...

eh kenapa pula ada yg nak terasa ngan entry2 adik pasal anak
huhuhu hak masing2 kan
nak ceritakan pasal anak dan family ..
tu lagi best ..
lagipun inilah kisah kita dan keluarga .. kenangan tuu

simpan baik2 .. kenangan mengandung bukan dpt diulang2 dik ;)

Zura@Iwan said...

tak de la kak..sy je yg risau ada sapa2 yg boring plak..hehe..

ye la..blog kita kan..sure la cita psl kita..hehehe..

thks kak....

betui tu kak..kenangan pregnant adalah kenangan yg paling indah....

Neeza.Areef said...

time pregnant tu sgt berharga kan

ala cte pasal anak takkan boring kot
lgpun kita bercerita utk kenangan kita jgk

Zura@Iwan said...

betui tu kak...mmg amat bmakna...wpon anak dh 2-3org...

hehehe..sy ni yg cpt terasa kot..hehe