♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, August 30, 2012

Aidilfitri 2012 | Berkunjung dan Dikunjungi

Assalamualaikum....

Hye sahabat2 reader...Story raya masih hangat lagi sekarang...banyak blogger story pasal raya, ada blogger yang tak sempat update pasal raya tu, tak per pelan2 kayuh...take your time....hihi. Yang update nieh, story pun bersambung2 kan! Macam2 tajuk entry lah.....seronok baca story dan cuci mata tengok picca raya...meriah!..:-). 

Entry saya pun bersambung gak....zura@iwan co. masih berada di kg Saya di rumah Mak Abah. Selepas sesi bersalaman, bergambar dan makan kekenyangan di rumah selepas solat zuhur baru keluar menziarah rumah sanak saudara.

Perut masih boleh diisi lagi nieh walaupun sebelum tu perut dah penuh...huhu....berkunjung ke rumah Mak Long+Pak Long makan laksa, ketupat dan rendang....

 Haaa...bestt!, makan bertambah2 la ...keluarga hantu Laksa!...kui3x

 Irfan pun bagus je....tak kacau Mama makan, sebab ada ramai assistant Mama...hikss..

 Mak + Mak Ndak bersama tuan rumah Mak Long ..

Selepas beraya di rumah Mak Long+Pak Long....kami satu family pergi ke Taiping, beraya di rumah kakak belah Abah....Mak Ndak yang duk kat Kamunting...kitaorg dijamu Mee goreng.  Sampai ke malam juga la pada Syawal pertama hari tu...penat+best!...^_~

Syawal ke dua, rumah Mak + Abah plak buat laksa.....hari tu, kitaorg lepak duk rumah je, menunggu tetamu datang ke rumah, tetamu pun sanak saudara kita je yang datang...hehehe..

 Family Penang sudah mali!...hehe...

 Makan jangan tak makan....selamat menjamu selera...

 Tuan rumah my Abah concentrate tengok album kahwin sepupu nampak....TokWan saya...relax je dia...hihi.

 Ramai!...tak menang tangan...tapi self service yer...hahaha..

 Muka2 di atas Makan bertambah2.....paham2!...hahaha...Hantu gak nieh...kekeke..



## to be continued...Syawal di Baling, Kedah plak.....:-)

8 comments:

Rinna said...

Meriahnya.. sedapnyaa makan laksa.. :)

wantie said...

part makan makan di hari raya yang membuat kan aku sampai ngantuk ngantuk. letih berjalan aka letih makan.

mcm mana makan pun. hari raya mesti cari nasi punyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. PERUT MELAYU!

AzuraFazil DIN said...

waahhh meriah nyaaaaaa

lieyalatif said...

WAHHHHHHHHHHHH laksa......best2....syok kalo mmg semua hantu laksa....sedap le dok menambahkan...comel jek tgk meja susun satu2 gitu, dah mcm makan laksa kat kedai hah heheeheh...meriah tol...suke tgk suasana raye org lain....

Zura@Iwan said...

meriah kak...kalau ada laksa laju je..hehe

Zura@Iwan said...

hahaha...letih wooo..mkn jln..mkn jln....

betui...aku sure nasi kena bedak gk...huhu

Zura@Iwan said...

meriah ngan family ...best kan

Zura@Iwan said...

majority family kitaorg hantu laksa....tp kaum laki jarang la...

meja2 tu mak kita pakai wat niaga...bazar ramadhan ritu...hehe