♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, December 5, 2013

Unplaned Holiday | Pantai Merdeka, Sungai Petani..

Assalamualaikum..

Happy Thursday..tomorrow Friday, Alhamdulillah..

Ada lagi sebenarnya gambar snap shoot di Pantai Merdeka hari tu, tak perasan pula belum tempek kat blog ni sebagai kenangan...kenangan berharga keluarga kecil kami.

Last minute plan, terjah Pantai Merdeka cuma nak relax dan santai je lepas makan kenduri kat Kuala Muda, lepas tu plan nak balik ke Bandar Puteri Jaya rumahku syurgaku di Sungai Petani, tup-tup macam mana boleh berubah fikiran, saja-saja pergi tanya kat kaunter Merdeka Beach Resort pasal resort ni, actually ada plan nak buat family day keluarga Tok Wan ak kat sini, tapi tak jadi. 

At last...jadi family day keluarga kecil ak jek...kahhh! Tanya ada bilik kosong lagi ke? ada rupanya...tinggal satu je last, standard room (RM150 included breakfast)..hikss. En Suami pun ok je..tak dapat holiday jauh, dekat pun jadi kan..kan.Lagipun baju bajan memang sedia dibawa.

Tak banyak sangat gambar yang diambil ..asalkan ada...sebab nak fokus bergambar tu payah sikit sekarang, fokus ke Irfan..kalau jalan-jalan, memang lebih aktif dari Mama dan Baba...bukan dia berjalan, dia berlari okeh...kahh!

 wajib ada playground nieh...amboi bersimpuh haihh Irfan ...haha

 layan Irfan kat playground dulu...owhhh time nie belum lagi check in bilik, sebab masih di awangan..haha..


 memang ramai orang lepak petang2 kat sini..ada yang buat aktiviti sukan, ada yang santai2...jamu selera di medan selera, tapi gambar medan selera ak tak snap pun..

 cuaca mendung je..macam nak hujan, tapi tak hujan..

 Best ke Baba? Irfan buat apa sayang?...

 ramai tak? ramai kan...ada pulau belah sana..tak salah saya tanjung dawai.

 tengok la Irfan..berlari-lari sokmo, bila Baba kejar...Irfan lari lagi laju, termengah-mengah gak ak kejar bapak dan anak..dah la pakai skirt..wakakaka.. 

 kita ni as parent risau la..berlari-lari, kang tersepak apa ka...adoyai anak...mama ni risau terlebih la dear. huhu

 lawak ak tengok gambar nie....sempat lagi Irfan pose Peace sambil tonggek! hahaha..lawak-lawak

Paling seronok Irfan..dapat sepak bola, depan bilik kami tu luas lamannya, apa lagi dia...belari sepak bola..

Irfan lepas mandi kolam je nie, balik bilik mandi bilas sekali lagi...tapi tengok ha, Irfan main berpeluh pula, siap jatuh berguling bagai atas rumput tu, sebelum check out kena la bersihkan Irfan sekali lagi..nasib baik baju Mama bawa banyak helai gak..

our room...putih-putih Melati, merah-merah Delima...hikss..

Baba layan Irfan sepak bola kejap noh...Mama nak siap-siap..hehe..

 Sorry noh...gambar view dalam bilik ak lupa nak snap..check in bilik je, terus landing atas katil...kahhh!, gambar posing atas katil ada la...korang jangan muntah ijo noh, ada lagi woo gambar posing anak beranak atas katil...hahaha, tunggu nanti ak update yoo...

Irfan ni, setia tongkat dagu..selagi tak habis ambil gambar, tak turunkan tangan tu..bagus Irfan

cer tengok...ditinggalkan kita jauh,  Irfan berlari taw...bukan berjalan...Mama dah siap cantik-cantik nak check out dah, berpeluh balik...kakaka..

Terfikir gak, next time kalau nak jenjalan..kena bawa stroller gamaknya...budak aktif macam Irfan ni, kalau terlepas pandang, risau gak dibuatnya, dulu penah dah letak Irfan dalam stroller masa jenjalan dalam mall, Irfan duduk kejap je, dah pandai berjalan...memang tak puas la duduk dalam stroller, tak puas jelajah katanya..haha

Berbalik pada resort kat sini, so far not bad la, kalau nak cuti relax bersantai...memang best...service pun ok, cuma kat kaunter front desk tu,  masa kami pergi ritu..ada sorang je kat kaunter. Tapi menurut reception tu, resort ni memang ada vacancy...so memang dorang short manpower kot. Then satu lagi...breakfast macam kureng sikit la..huhu, kena dinaiktarafkan sikit la..hikss.

Owhhh ye...kalau ada yang nak mencari tempat cuti-cuti area Kedah nie...
cer search link Merdeka Beach Resort
MERDEKA BEACH RESORT Pantai Merdeka, 08570 Kota Kuala Muda, Kedah Darul Aman Resort's Phone: 04-4377555 / 017-4787589. Fax: 04-4377550

24 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

::NureeN:: said...

weh, aku tgk ramai org pakai baju pesyen hg pakai tu
aku laki x bg pakai dia x suka.. dia kata klau aku pakai nmpk x kemas huhuuuu

Dee said...

aishh..ni yg buat tak sabar nak gi kg eida pepel ni..huhu..

Cho Zila said...

akaknipn kalau dapat tidur hotel tak kira jauh dekat seronokjer...
tanjung dawaitu barangan lautkan...

wantie said...

best tengok kome bertiga. Happy je.kalau aku le terus nek boat pi Tanjong dawai makan ikan bakaq kat sana...sodap.

Gieyana said...

Jd ar beb dpt stay kat sini..kalau aq pikir 44x psl dkt sgt..ekekeke

~aYu~ said...

bestnya dapat jenjalan tido hotel.... comey anak beranak bergambar....

Zura@Iwan said...

Hanum~

mmg seronok..hikss

Zura@Iwan said...

Nureen~

bj ni mmg bsr sket beb..
sbb dia style longgar
sj nk try pakai bj yg longgar2..
br pakai brp kali jek

laki hg tk bagi pakai
tk per tk yah pakai..
ak laki tk kisah..cuma kalau ada tk ok dia komen jek..hehe

Zura@Iwan said...

Dee~

hahaha..
sila2 Dee
pantai merdeka tggu jek..

Zura@Iwan said...

Cho Ila~

hahaha..
mmg kptsan giler2 kitaorang kak
pk gak tu sblm check in
tp hubby kata..dah nk holiday jom layan..haha

Zura@Iwan said...

wantie~

alhamdulillah
doakn kebahagiaan km ye beb
sm la ngan family hg pon..happy sokmo..

ak tk dan nk gi tanjong dawai beb..
pi situ relax2 je..

Zura@Iwan said...

Gie~

ekceli ada plan nk gi holiday kt tmpt lain..
tp tk sempt..so kita bedal je duk cini..
giler2 kitaorang..haha

Zura@Iwan said...

ayu~

hahaha..
dpt la tidur hotel
beza tidur hotel n umah sdiri..
kena byr duit je..
n suasana dia..haha

Rinna said...

Amboi seronok yer Irfan dpt jalan2..main kat playground..

Cantik kaler bajur zura.. :)

Rizziela said...

Kejap ajer dia nampak besar...

Ziela ni tak pernah dapat nak g sana...padahal orang Penang..tp x pernah sampai lagi

Nad MamaZN said...

kak zuraaaaaaa....!!!!
:D

best kan bile plan secara ad hoc, secara spontan, secara unplanning menjadi & semua org happy, hehehe

saya suka, saya suka! :)

syawalsimpsons said...

seronok ni bercuti tanpa di rancang ni...mmm...adoi jemah windu la ngan pantai merdeka ni...dolu duduk SP rajin ke sini tau...teringat je deru2 angin sepoi2 bahasa kat sana tu....pekena laksa tanjung dawai..pergghhh

mrs Fiza said...

trend skrg kan pakai baju cm mu pakai tu kak..tringin gak gitu nmpk sopan

Zura@Iwan said...

kak rinna~

irfan kak..
kalau jenjalan sonok dia.

thks kak..

Zura@Iwan said...

Ziela~

dlm gmbr nmpk bsr ziela..
tp orgnya kecik je..

ala..zura pon since dorang buat perubahan..ni ptama kali smpi..

Zura@Iwan said...

Nad~

hahaha..
ya la nad..kdg2 last minute boleh jadi..

Zura@Iwan said...

Sue~

ya ka?
dulu duk SP?
kita pon br je terjah sejak dorang buat perubahan..lama tk mai..

Zura@Iwan said...

Fiza~

kak pon br try je..
bj ni style loggar sket..
nmpk muslimah kan..