♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, December 13, 2013

Jerejak RainForest Resort | Last Minute Plan, Family Trip and Enjoy!

Assalamualaikum...

Keinginan Baba Irfan nak bawa adik yang datang ke Penang untuk pergi cuti-cuti terlaksana, walaupun hanya di Penang je. Last minute nie, kebanyakkan hotel-hotel pasti dah penuh..tapi belum cuba belum tahu kan..kan.., Baba Irfan nak bawa yang dekat-dekat je, jauh memang tak sempat la nak terjah. Lagipun kami perlu hadiri jemputan kenduri dulu. 

Baba Irfan suggest Pulau Jerejak, lagipun tak penah jejak lagi...dah bermaustautin di Penang ni rasanya nak masuk 10 tahun kot, bab hotel no hal...ada orang sponspor, Alhamdulillah rezeki orang nak bagi. So Baba Irfan ajak sekali adik perempuan dan anak-anak dia, lagi meriah lagi best...dikira family trip arr nie.

Siapa lagi kalau bukan aku yang arrange hal booking bilik, nasib baik ada lagi bilik kosong. Esok nak pergi..hari Jumaat baru buat booking..kekeke. Bab bilik memang ada tak puas hati gak...haihhh, nanti aku story lah. Tapi service front desk memang best, layan baik punya. Aku booking dalam online website Jerejak Rainforest , rate murah than book by phone or walk in.

at Penang Island Jerejak Jetty sebelum bertolak ke Pulau Jerejak, muka dan dressing yang rushing sebab tak mau terlepas ferry jam 4pm. Rushing yang lawak....pengalaman manis !

Ai thought naik ferry yang besar sikit tu, yang boleh naik banyak orang..rupanya naik speed boat, ferry yang boleh bawa 25orang tu rosak...asyik rosak aje ke ferry ni? huhu. Tapi speed boat ni, tak la laju sangat...biasa-biasa je, boleh layan angin yang sepoi-sepoi bahasa lagi tu. Irfan terkesima seketika...diam Irfan naik boat tu, hikss

adik dan abang...eh sebelah korang yang botak tu kawan ke? kahhhh! jangan maree...
Owhh ye...ferry ticket included dalam room package and unlimited, means IN-OUT pukul berapa pun tak per, kalau tak amik package harga tiket saja 2 way ferry transfer (dewasa rm25 kanak-kanak rm15 (4-12thn))

Alhamdulillah dah sampai Pulau Jerejak, naik speed boat dari Jetty Jerejak Penang ke Jetty Pulau Jerejak lebih kurang 10minit cam tu, sat je. (picture saja edit cam tu...rock Ooo...haha)

self snap..sian tak de orang nak amik gambar ..haha. tembamnya pipi..kakaka..

 bilik Irfan, Mama dan Baba..rate rm180++ included ferry ticket and 2 breakfast. bilik kami ok luas, tapi bilik satu lagi sedikit kecil...but room rate sama jek...hmmm.. 

 then satu lagi..bukan nak condem ye, biasa la setiap tempat tu..ada baik dan buruknya...cuma kalau boleh apa yang kita komen ni, dapat dibuat perubahan...aku tak puas hati dari segi housekeeping dan well maintenance tempat ni, masuk bilik macam ada smell sikit...furniture sedikit berhabuk...aku rasa sebab dalam hutan kan..tapi kena sentiasa dijaga tempat perlancongan macam nie, perkerja housekeeping pun bukan warga tempatan, huhu...then tak salah 2orang je pekerja je ha....

 shower room yang besar....better than room yang satu lagi...

tak per lah..semua ni sebagai pengalaman kan, tempat yang tak pernah kita pergi dan menginap, yang mana kekurangan itu kita jadikan sebagai iktibar. Pengalaman memasing tak sama..ini pengalaman aku, yang baik semuanya datang dari Dia yang Maha Esa. Yang penting kita datang nak happy-happy k.

Bemandi-manda di pool saat yang ditunggu anak-anak...semua dah turun tau masa nie, tinggal aku je kat bilik...huhu. Sampai hati korang...haha.

My love yang handsome.
Privacy mandi pool kat sini...sebab tak ramai orang ..hiksss. Aku pun terjun rendam sama..tapi kejap je lah..!

 Cer perhatikan betul-betul...tangan siapa kat belakang?

Irfan la..siapa lagi..kekeke. Berendam ..naik balik, lepas tu nak turun pula..dah sejuk gedikkk tau..haha

adik beradik..anak beranak berendam...hehe..

so..lepas berendam, semua naik bilik...tak sempat nak gi lepak tepi pantai...tapi pantai dia bersih putih ...nanti sambung lagi ye, view malam di Pulau Jerejak..kami keluar gi dinner kat Pulau Pinang...hahaha, kan ticket unlimited...so ikut suka la nak keluar bila pun...pengalaman naik boat di malam hari...best kot. 

to be continued..

16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronok

::NureeN:: said...

dressing hg blocking abesss.... biru hijau hitam gold.. hihii...
cantik jgk bilik dia, bilik aiq pon luas.. selesalah.. :)

el said...

ok jugak rate sekali ngan tiket return ngan bfast..nak tgk pulak gambar belah mlm..xsabar

smlm aku cite lah kat laki aku..kata hangpa pi jerajak kan..sekali aku ajak le dia lagi..sekali dia kata nk wat pe lah p sn..dekat lah umah kita..bukak2 tingkap npk umah kita hahahahaha jaat tau laki aku..sabo je la

Suzana Ikram said...

macam best jer kat Pulau Jerejak tu.. besar ke Pulau tu Zura.

jab nak goggle pasal pulau jerejak.

wantie said...

best nyer korang. jeles aku wei..

QasehnyaRania said...

anak buah saya kak lobg hari tu kja sini la pastu dh resign. keja tmpat lain pulak.hihi

Gieyana said...

Smpai kecut dh irfan berendam..:-)

Zura@Iwan said...

Hanum~

seronok2..

Zura@Iwan said...

Nureen~

kahhh! mmg blocking habis..

aha..ak dpt luas gk bilik..tp bilik adik ipar kecik sket..

Zura@Iwan said...

el~

ok la rate dia beb..tp book on9 murah sket...idak kat 200++ gak.

gmbr mlm ada sket2..hehe...

kahhh..laki hg mmg tak mau gi la weh...dkt je pon..

Zura@Iwan said...

Suzana~

best gk zana..
bleh buat xtvt adventures..
sunyi n relax je kt sini...

Zura@Iwan said...

wantie~

tk per2..
jgn jeles k..
ada rezeki bleh hg gi sn..jgn risau..

Zura@Iwan said...

Qaseh~

oo ya ka?

tu la sn tgk pekerja tk ramai sgt..

perkerja foreigner ada la..huhu

Zura@Iwan said...

Gie~

mmg kecut beb..
lps naik..rehat jap.
pggey Baba dia nk rendam lagi..haha

attyfir said...

betui..kita komen..supaya dia upgrade lagi yg mana tak okeh kan ..

beshnya irfan mandi kolam .

Zura@Iwan said...

kak ty~

tu la..patut kena la jaga, maintain kan segala kemudahan di situ..

dia sonok plak berendam ngan kakak2 sepupu dia