♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, December 19, 2013

Night Safari & Taman Tasik Taiping | Jenjalan Cuci Mata Bersama Sanak Saudara...

Assalamualaikum..

sambungan entry ringkasan kelmarin...rombongan ke Taiping di petang Sabtu.

Tak jadi Family Day tahun nie..jadilah mini family day, sebab family dari Johor balik Perak..so kita bawa mereka jenjalan. Salah satu sebab saya balik kampung baru ni la sebab nak jumpa family Johor Pak Lang + Mak Lang serta family jarang sekali nak jumpa kan..

 asal nak masuk Zoo Taiping awal..tetapi tergendala cuaca tak mengizinkan..family Johor teringin nak masuk Night Safari..so layan la di malam hari..

 Irfan yang sedap lena dipangkuan Mak Long..bertolak dari Selama sekejap je sampai Taiping ada la dalam 30minit gitu..

 My Ayong, Adik Bongsu Cula dan My Mom..

 Singgah warong makan di area Taman Tasik kejap, mengisi perut. Lagipun adik kepada Tokwan yang buka kedai nie..kira adik badik gak la ..meriah ngan kami yang ramai nie..

 Dah kenyang belum? hehe

 Stim dah mata aku...mengantuk kot!kahhh

 sepupu 


 mak chit chat dengan TokNdak sebelum beredar...

 aikk..nak interprem gak mamat ni...hahaha

 musim cuti sekolah..ramai weh nak masuk Night Safari...:)

 cer tengok dua ekor kucing dalam mulut buaya tu..tengah buat apa la tu? hehe

 bincang jangan tak bincang....

 macam serius je perbincangan dorang ni...aku tak masuk campur..kahhh!

 nampak tak ramai? queue tau nak naik train...kalau siang boleh la nak berjalan dalam zoo ni..ni malam beb..haha.Macam kitaorang yang dah penah masuk zoo taiping ni ok la..macam family Johor kan first time, tak per lah..sekali sekala naik train nie..hehe..

 Senyap je Irfan duk kat Kakak Niesya..tak pernah jumpa, tapi Irfan ok jek..

 sorry gambar blur...half train tu..group kami jek...hikss. lawak pun ada..sebab masuk kan malam, memang tak berapa nampak la haiwan kat dalam tu...certain haiwan je boleh nampak, kalau berjalan mungkin boleh la ambil gambar ..huhu

 sesat hero kecil sorang kat sini...kekeke..Mak-mak saudara, sepupu sepapat....hehehe

 kahhh! Irfan tengok mana tue..

 Mak Su aku dan My sis pun sebok nak bergambar kat sini...kekeke

 Kucing ni memang port dia dalam mulut buaya ni ha...cer buaya betui..huhu

Lepas ronda-ronda dalam Zoo ...Mak Su ajak lepak kat area Taman Tasik Taiping

 terkejut Mak Lang aku...sampai melatah sebab flash camera menyambar kot..haha


Seronok sangat la budak-budak ni...ada playground kan..

Irfan asyik tengok bende yang terbang tinggi ..hikss..

 ni bukan entiti ye...ni idenditi mainan yang ada lampu tu ha...kekeke..

 Pak Su dan Abang Iwan yang rajin melayan anak-anak....

cantik la pula hasilnya...kekeke..

Jam 11.00 malam bertolak balik ke Selama, setelah tak larat nak layan anak-anak ni kat playground...Irfan yang asyik berlari...berpeluh-peluh.

Tapi memang happening...sekali sekala nak berkumpul jenjalan ramai2 macam nie kan.
Bila pula nak jumpa family Johor nieh...nak jenjalan Johor pula entah la bila kan...inshaAllah satu hari nanti kalau ada rezeki kami pergi Johor, dulu pergi masa sepupu kitaorang tu kahwin..


#asal weekend je..jenjalan...asal jenjalan je weekend...
haihh...tak selalu kita di atas ye idak..semua aturan dan rencana datang dari Allah SWT..
syukur selagi diberi peluang untuk bersama keluarga...ameen..

24 comments:

~mama yang ayu~ said...

mmg bestkan dapat jenjalan kumpul2 dgn family camni. kalau selalu kan syoknya. aritu time i ipoh nak jugak plan gi taiping tapi sbb dah suntuk sgt tak jadik pegi pun.

QasehnyaRania said...

bestnya. oo kedai dekat situ ye. boleh la singgah situ kalau pi tepen. pastu petik nama akak, hihi, boleh?

suami sy org kuale je

Suzana Ikram said...

Tak pernah lagi pergi zoo memalam.. Nampak ker binatang2 kt zoo tu Zura?

lieyalatif said...

meriah la zura....lieya selalu pi zoo siang jek...seronok jugak pi night safari ni kan....org pun ramai gak hah.....

betul tu zura, kalo org jauh dtg mmg berusaha kite bawak dieorg jalan2 kan...ye laaa bukan senang nak dtg so bile dah datang mmg pulun kite bawak dieorg pusing tempat kite hehehehe...penat belakang cite yg penting semua hepi kan..

irfan suke laa tu ramai yg melayan die ...

syawalsimpsons said...

kalo boya betoi tu mau selamat kucing tu dalam mulut boya tu..kikikiki....tak penah sampai waktu malam lagi kat sini..

wantie said...

time bersama keluarga yang paling best. kalau dapat berkumpul gini sangat sangat awesome rasa kan..

Rizziela said...

bestnya.. kami tak pernah sampai lagi kat zoo taiping

Cho Zila said...

akak dah gi night safari 2 tahun sudah... better gi siangkan.. akakpun masatu cuti sekolah punya ramai orang.. so kitaorang jalanjer.. okler tapi still tak boleh nampak ngat...kalau naik train lagi tak nampakkan...
memang meriah habis familini... seronokkan jalan ramai2ni.. bila pi sana.. akakpun kat taiping 8 dan 9 disember lepaih...

Adlin Mohamad said...

cam best je gi malam2 ..
sejuk pun yea kalau tgh hari sure peluh2 jalan dlm safari ni

aTieYusof Family said...

seronok nya jenjalan dgn family..ramai2 plak tu.. mesti pelbagai ragam..:)

Zura@Iwan said...

mama yg ayu~

ya la..
bkn sll nk kumpul kan..
taiping ngn selama dkt jugak
tu psl kitaorg jln2 kt taiping jek.

Zura@Iwan said...

Qaseh~

ishh..kalau akak tokndak tu tk brp kenal la..haha..ada mak akak kenal la kot..sbb jarang jumpa..hehe..

Zura@Iwan said...

Zana~

tu la psl..
kita penah masuk zoo taiping ni time siang le..
ni sbb bw family johor, nk masuk time siang tk sempt...
mmg tk brapa nmpk la zana...
tp ok la..sekali sekala layan masuk mlm..haha

Zura@Iwan said...

lieya~

mmg meriah..
bdk2 ni excited ha lieya..
org ramai sgt..time cuti sekolah.

ya la..lgpon mmg ada plan nk buat family day..tp tk jadi lieya..terkilan gak la..huhu

Zura@Iwan said...

sue~

kalau boya hidup..
lama dh cat tu kena telan..kekeke..

Zura@Iwan said...

wantie~

betui..
best2 dpt join jenjalan ngn dorang tie..

Zura@Iwan said...

Ziela~

ya ka?
meh la try mai zoo taiping.

Zura@Iwan said...

Cho~

tu la kak..
better masuk siang
br clear mata nk tgk..
kitaorg hari tu..tk sempt nk masuk siang
sbb pakat pergi mkn knuri siang tu.

Zura@Iwan said...

Adlin~

tu la..
sekali sekala layan time mlm kan..hikss

tp mlm berpeluh juga sbb duk queue ramai org tu la..haha..

Zura@Iwan said...

aTie~

budak2 yg best atie
yg dewasa pon xcited gk tu..kahh

Nad MamaZN said...

Akak
Bape rate utk night safari?
Construction dlm zoo tu dh siap ek?

Zura@Iwan said...

nad~

rate night safari rm16 nad
tp kalau lahir kt perak ic perak dpt la diskaun 10%
construction kt area gajah tu..blm siap lg nad..

hainom OKje said...

Tulah apa yg bestnya gi xoo malam malam zura .....tak nampak apa pun...Tiket dia lebih murah atau lebih mahal?

Zura@Iwan said...

hainom~

best tu sbb ramai2 kitaorg pegi..meriah..ahha

tp haiwan..ada yg nmpk..ada yg tk nmpk..huhu