♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, December 3, 2013

Baba dan Anak Berendam Dalam Kolam..

Assalamualaikum..

Happy tuesday uols..

 Inilah percutian yang tak dirancang keluarga kecil kami baru nie, kebetulan balik dari kenduri di Kuala Muda..en suami saja bawa ronda-ronda santai di sana, lagipun lama tak pergi tempat nie..last saya datang tempat ni, masa study dulu ada join club kayak buat aktiviti kat sini, opsss...ya ya..terkenang zaman silam gak sebab penah berdating kat sini...vavavava...ada peneman ye, bukan datang berdua jek..kui3x (jgn ikut pangai tak senonoh ye anak2..)

 seronok anak beranak berendam dalam kolam ha....

 Irfan peluk rapat Baba ...gayat gamaknya....nak ajar Irfan swim, tapi takut....huhu

 seronok duk kayuh kaki tu ha..

Nak gak ajak Mama berendam ...tapi kejap je Mama berendam, hikss..

Owhhh gambar lain ye? nanti saya update...hahahaha, slow-slow update la noh..gambar ada lagi dalam camera sony ..gambar sebelum ni, semua ehsan dari camera henpon...kekeke..

Eh..memang tak sangka saya, dulu tempat ni..memang tak meriah gini...chalet pun tak ada lagi..food court pun tak ada...tapi now, memang sangat lain...meriah dengan manusia...tambah-tambah cuti sekolah, chalet semua full, but kami bernasib baik...terjah hari tu, ada tinggal satu bilik standard punya...memang rezeki nak tidur hotel la malam tu...hahaha..

Tarikh: 30/11 - 1/12/13
Tempat: Merdeka Beach Resort, Pantai Merdeka.

# December...counting the days..


28 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

syawalsimpsons said...

seronok nyer cuti2 ni

el said...

kt pantai merdeka ada hotel ek..
dulu pun nak dating smpi ke pantai merdeka ekekekeke..
seronok irfan dpt mandi kolam..budak2 lau npk kolam teruja lebih haha

Dee said...

wah..pantai merdeka..satu hari nanti dee nak pi umah maktok (mama bonda yusnida pepel)..bolehlah dee singgah sini..hehehe..

~aYu~ said...

kat mana tu? mmg tak penah pegi pantai merdeka ni. bestnya bwk anak memandi kolam. ayu taktau nak gi mana holiday ni. nak ke kuantan banjir pulak. skrg kan musim hujan. mungkin carik hotel dekat2 je kot nak mandi kolam je pun.

atuk said...

Assalamualaikum Zura

tak menggigil ke si Irfan tu...

PinKy MoMMa said...

suka tengok kaki budak budak berenang tau..comel sgt hehehe

Suzana Ikram said...

Sekejab jer anak zura irfan dah besar. Hensem mcm baba dia.. Alaa.. Tggu sikit lg esok dah pandai mandi kolam mesti tak nak naik.. Macam uqail. Hikhik.

Gieyana said...

Aq kalau g umah tok munir slalu lepak2 kat sini..not bad kolam nya..:-)

Kesuma Angsana said...

mmg seronoklah budak2 g tempat macm ni!

Zura@Iwan said...

Hanum~

best2..hehe

Zura@Iwan said...

sue~

cuti mmg best..
time spend with family kan

Zura@Iwan said...

el~

aha ada resort beb..
lama dh buka kot...
ak je lama tk mai sini..hehe

dia sonok nk mandi kolam..
tp kalau nk swim gayat lagi

::NureeN:: said...

eh, kat sp ka.. aku ingat kat mana la td, mmg x caya ja, byk perubahan kat sana..
aku dh lama x p last 2003 rasanya, teman memb mancing hahaha

Zura@Iwan said...

Dee~

yup dee
umah mama monda yusnida dekat la
nnti siggah kalau mai sini

Zura@Iwan said...

ayu~

kat Sungai Petani ayu..
skrg mmg musim tengkujuh kan.
nk jln pun musim hujan...

Zura@Iwan said...

atuk~

Wslm atuk

dia dh menggigil lps tu atuk
tu yg naik gak..tp nak main lagi kt kolam bdk2..hehe

Zura@Iwan said...

Pinky~

tu la..
tu baba dia pegang sm kaki tu..
idak mls nk kayuh gak..

Zura@Iwan said...

Zana~

tu la zana..
time realy flies..
wah...hencem mcm baba dia ye..haha

aha..dh bsr nnti
pandai mndi kolam..
nk rendam je ye..

Zura@Iwan said...

Gie~

ak lama tk gi sini..
mmg ramai org ptg2..

Zura@Iwan said...

KA~

ya la KA..
Irfan tu sonok tgk ramai kwn kt kolam bdk2..
tp baba dia bw gi kolam adult..tk ramai sgt..hehe

Zura@Iwan said...

Nureen~

ya beb...
kat sungai petani je..kebetulan je ni...dpt check in sini..
pd mulanya nk blk tido umah kt sp tu jek..buat geram2...tido hotel mlm tu..kahh!

tu la beb..mmg byk perubahan, ak pon lama tk mai sini..

wantie said...

rasanya aku tak terjah kot kat sini. ate umah ayah aku 10 minit je ke situ. hikss..

tak kan la nak gedik pi check in kan.
BTW best pulak aku tengok ada kolam renang kat dalam tu.

eyriqazz said...

sweet moments...

Zura@Iwan said...

wantie~

hahaha..umah ayah hg dkt 10 minit je..saja la kan..

ak ni seb baik bw bj gak, sbb mmg mulanya plan kalau lps knuri nk blk umah SP ak la...

tp dh gedik nk stay resort tu plak..haha..

Zura@Iwan said...

eyriqzz~

thks bro..

QasehnyaRania said...

dah lama tak pi pantai merdeka.last pi tahun 2003
blk kedah kalau p sp kena singgah ni.hihi

Zura@Iwan said...

Qaseh~

kak pon lama tk pegi pantai merdeka..
ni kira baru jejak la ni since dorang buat perubahan baru.