♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, December 13, 2013

Jerejak RainForest Resort | Hari Kedua ~ Sarapan Pagi, Mandi Kolam dan Check Out..

Assalamualaikum..

Pagi around 8am dah pergi breakfast kat Cafe..anak-anak dah geram tengok pool tu, tambah-tambah Irfan...nak makan pun tak senang, asyik berlari nak duk kat pool..hehe..

last moment layan anak-anak kat kolam renang...

ramai dah pakat balik time ni...kami je masih melepak kat pool ni, ate dah duk dekat je..Pulau Pinang gak..haha

ni bukan anak-anak...bapak budak main kolam nie..haha..anak-anak dah tak larat la, dah mula panas..hehe

 Cafe resort..

 tak sempat nak jelajah satu pulau ni la..sebab rasanya banyak spend masa kat swimming pool tu jek...haha

 check out time....skema ye weh...hahaha

 semua menunggu hero kecil ni...sebab sangat rajin nak tolong bawa beg kakak...hikss

ada dua floor....kami dapat bilik atas....201-202..




 belakang sana nampak laut kan? situ boleh lepak petang-petang kat pantai..nak gak bergambar kat pantai, tapi masing-masing cam malas jek...lagipun matahari dah mula terpacak,  1 tengahari dah pon...hehehe

 settle penyerahan kunci bilik, tunggu kat lobby resort kejap...sementara bot nak sampai jam 1.30pm
bersimpuh sakan anak teruna aku sorang ni..bagus main congkak...mak main henpon..kahh!

 tengok...panggil pandang camera pun tak mau....asyik main guli besor-besor tu ha, kat sebelah reception tu ada la mini kedai runcit, tapi jual tak banyak barang sangat..

main ngan kakak ...tapi kakak geram sebab Irfan asyik jatuhkan guli...huhu..



tunjuk apa tu ha? kapal terbang lalu.....dah jom balik..

tunggu hero kecil ni la...singgah merata...bot dah sampai Irfan weh...haha


melangkah menuju ke pangkal jalan...hahaha..

macam sengget jek...tapi cantik...sebenarnya kebanyakkan gambar kenagan di Pulau Jerejak ni hasil snap oleh brother in law

bukan bot ni kita naik...bot satu lagi..

life jaket 1st...

brother in law dan niece..


ha tergaru-garu dah telinga...mengantuk la tue...

Air Asia plane...

Alhamdulillah dengan selamat sampai di Jetty Jerejak Penang...


eh nak balik dah..Irfan patah balik pula, nak tengok Ikan...

apa ke hey aku buat muka cenggitu...selalu tau my brother in law snap tak habaq...kahhh!

map Pulau Jerejak...

Sekian family trip kami kali nie....happy moments with family.

Sebenarnya bagi yang nak tahu ...Pulau Jerejak ni, ada sejarahnya...saya tak sempat nak google la, tapi apa yang saya tahu la, Pulau Jerejak ni dulu adalah tempat peninggalan Penjara lama...nak tahu lebih lanjut mungkin anda semua boleh google...hikss..

terima kasih singgah sini yer...happy reading uols!

Happy Weekend...yeayyy minggu ni nak balik kampung...balik kampung...


28 comments:

mama lieyna said...

Bestnye cuti cuti.. ramai2 lg happening :-)
Suka la irfan, jln2 dgn sepupu2 ye,..

Gieyana said...

Ku rs kalau stay 2 mlm mau cemuihh gila kan..tp mmg puas la depa pakat mandi kolam noh..:-)

ieda immi said...

alaaaa bestnyeee jalan2 ramai2 nie .. ;)
miss u so much ..
sorry sgt2 sbb x update hhuh
tq so much sbb sudi singgah blog akk tau .. ;)

aTieYusof Family said...

Seronoknya cuti2... pernah duk Penang dulu..tapi tak sempat nak ke Pulau Jerejak ni..:)

el said...

teror bil hang amek gambor..cun2 dia amek..cuti2 short trip gini mmg best..lg2 bw anak2..anak2 yg teruja lebih kita pun tumpang teruja gak haha

Adlin Mohamad said...

gi pulau best air cantik tenang je

::NureeN:: said...

rasanya btl la zura, penjara lama d c2.. aku pon x tau sgt sejarahnya hehee...
weh, gambo candid la cantik hehhee

wantie said...

mungkin sebab hari hari dok tengok je pulau tu. tak rsa pulak pergi..

at least hang tunjuk apa yg ada kat sana. kalau aku nak gi at least leh tau jugak view kat sana.

Kesuma Angsana said...

wah mmg menarik kat sini, view pun cantik !

aTieYusof Family said...

Singgah Isnin :)

lieyalatif said...

sape sangka pulau jerjak srakgn dah cantik mcm ni kan zura....mmg tempat perlancongan yg sgt2 menarik...dulu kalo sebut pulau jerjak org ingat pasal penjara n org2 jahat jek...sedangkan skrang tempat ni dah cantik sgt2 hah.....

cantik view resort nieh.....bersih jek lieya tgk...nanti leh la pi cuti2 sini....

Zura@Iwan said...

Mama lieya~

tu yg pegi ramai2 kt pulau ni..
br happening..hikss

Zura@Iwan said...

Gie~

kalau stay sini buat xtvt br best..
km mai relax santai jek..
so xtvt lepak2 haha..

Zura@Iwan said...

k.ieda~

aha kak..
family trip tk cukup korum nih..haha

tu la kak...
lama tk dgr ceta kak
tu yg siggh blog kak tu..
neway thks kak mai sini gk

Zura@Iwan said...

atie~

zura pon dh lama duk png..
tp tk penah smpi pon pulau jerejak ni..haha

Zura@Iwan said...

el~

aha
pandai gk dia amik gmbr
kena asah bakat sikit ag..
lg terror arr..hehe

tu arr..last minute plan beb
ak sll cm tu arr...plan awai2 kdg2 tk brapa nk jadi..haha

Zura@Iwan said...

Adlin~

tu arr..
air tenang je kan..

Zura@Iwan said...

Nureen~

aha mmg citu dulu penjara lama beb..
cuma ak tk sempt nk google taruk info dlm n3..hehe...

kdg2 gmbr candid elok..kdg2 lawak..haha

Zura@Iwan said...

wantie~

ha la..
ak pon mana ada rasa nk pegi bnrnya..
kdg2 duk lalu tepi laut kt QB tu..
duk tgk je dr jauh org naik bot..haha..

alhamdulillah dh smpi ak kt sini...

Zura@Iwan said...

KA~

thks KA..

Zura@Iwan said...

atie~

thks atie

Zura@Iwan said...

lieya~

tu la lieya..
zura dl pon tk berani gk nk dtg sini, biasa la..dgr ckp org kan..mcm2, tmpt keras la..tp inshaAllah kita niat baik..alhamdulillah slmt semuanya..

tmpt pelancongan yg cantik dh skrg...len kali leh plan buat family day..hehe..

Sidratul Muntaha said...

bestnya jerejak..
haiyah..
bila lah ade rezeki nk jln2 jauh sikit
busy je busy

hainom OKje said...

Sungguh pun tempat penjara lama tp mcm best je hotel dia zura...ramai ke org yg datang situ zura?

QasehnyaRania said...

a’aa. mmg betul pon
cntik la pemandangan tu

Zura@Iwan said...

Ayu~

ak pon pestime smpi ayu
duk je png
blm sempt nk terjah sini
tk per beb
gi cuti dkt2 pon ok gk.

Zura@Iwan said...

hainom~

aha
dulu mmg mcm2 dgr psl jerejak ni
tp ada je org dtg sini cuti2..hehe

ramai gak..time musim cuti2 je ramai rasanya..

Zura@Iwan said...

Qaseh~

hikss
cantik...indah..