♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, December 13, 2013

Jerejak RainForest Resort | Aktiviti Malam..Suasana Sunyi Dan Tenang...hihi

Assalamualaikum..

Salam Jumaat...

Jom layan sambungan story family trip di Pulau Jerejak ...saya tempek gambar je noh..malas nak story panjang-panjang ..huhu

 Lepas magrib pakat keluar nak cari makan..kat sini memang tak de kedai-kedai makan tau, yang ada cafe resort ni je..tu pun charge rm16 per head tak salah saya...so tak payah la kot, jom kita jjcm kat Pulau Pinang...hahaha, merasa pengalaman naik bot di waktu malam..

 sebelum tunggu bot berlabuh di Jetty...masing-masing berposing kat Buggy Resort , actually bot 7.30pm tapi kami terlepas, atas budi baik management resort kat situ..dorang dah arrange bot semata-mata datang amik kami....good service...caya lah!

Irfan dari dalam bilik lagi dah hentam tidur...letih gamaknya berendam dalam kolam petang tadi..hikss. Tak jaga-jaga ha...eh aku belum ready la, duk betulkan tudung weh...hahaha,..naseb baik cung!kahhh

 waktu malam memang sunyi dan tenang je...tapi masa kami datang sini, ada la group yang buat aktiviti BBQ kat cafe ...ingat boleh la join, tapi tak dijemput lah...kakaka. boleh juga buat aktiviti BBQ kat tepi pantai tapi itu kena tanya management ye.

 Kat Pulau ni...sesiapa nak buat aktviti lasak memang sesuai, macam-macam aktiviti ada...korang boleh ambil package...sila rujuk web Jerejak Rainforest yer. Owhhh Spa pun ada, tapi mahalnya weh...len kali lah!

 tengok Irfan..still tak bangun dari tidur, tambah-tambah kena angin laut tu...sedap je dia..

 korang akan lalu Queensbay Mall....

 sampai dah Jerejak Jetty Pulau Pinang.. kena datang sini balik kul 10.30pm..bot last ke Pulau Jerejak

bangun dah hero kecil nie...kelam kabut minta nak turun jalan sendiri...mamai lagi tu...huhu

 muka semua pakat lapar...penat berendam la tu, muka mak tersentap makan..Irfan berlari-lari weh keliling meja....tengok duk atas meja pula..memang bijak anak mak nie. Kami makan malam kat Batu Uban, kedai ikan bakar berdekatan dengan Nurul Ikan Bakar gak, not bad food dia...sedap juga.

view from Penang Island Jerejak Jetty...nampak kerlipan cahaya lampu Penang Bridge..

lagi cantik kot view dia...sementara tunggu bot 10.30pm kan so kita snap shoot la sket..

Pertama kali pengalaman Irfan naik bot....senyap je ha..

seronok la tu kakak Tasya dapat naik bot....dia paling excited...hikss

kami bertujuh...dapat gak gambar reramai, tiang batu yang berjasa...hikss..

sekali lagi...Irfan pula bergoyang-goyang...haha

ha ok la nie....Baba, Mama dan Irfan , My Sister in law dengan anak-anak (Tasya & Misya) dan My brother in law..

kahhh! terduduk Mama ha, Irfan tarik suruh duduk...sabar je la...terpejam-pejam mata Mama...

Berposing di kolam sebelum semua masuk Zzzzzzzzzzz....mengantuk dah mata aku nie...huhu..

Okeh good nite...sambung next story ya, esok dah nak check out...sambung mandi kolam lagi!...hahaha

18 comments:

Rizziela said...

bestnya.. mahal tak sewa resort tu Zura

attyfir said...

cantik je pemandangan ..

::NureeN:: said...

mmmm... sepi n tenangkan pikiran sesuai sgt la kat cni kan :)

Nurzakiah Hanum said...

seronok

Dee said...

boleh tahan jugak ye jerejak resort ni...

atuk said...

Assalamualaikum Zura

catik pandangan nya
kena set satu masa nanti

el said...

xramai sgt eh org kt resort tu..igt time2 cuti sekolah ni rmi pack ..lawo pic view penang bridge tu

Zura@Iwan said...

Ziela~

kalau booking on9 murah sket la ziela..

Zura@Iwan said...

kk ty~

wktu mlm cntik kan view bridge tu

Zura@Iwan said...

Nureen~

nk relax2 sntai sini ok la weh

Zura@Iwan said...

Hanum~

mmg sonok..

Zura@Iwan said...

Dee~

boleh la Dee..
ada yg tk puas hati gk tu..huhu

Zura@Iwan said...

Atuk~

wslm..

aha cantik atuk..
try la cuti2 kt sini atuk..

Zura@Iwan said...

el~

mlm km je kot yg rajin keluar..haha
ramai gk weh yg cuti2 kt sini..
ada gk bw family...tp mybe dh pulau kan..so nmpk tk meriah la sgt..haha

Cho Zila said...

boleh tahan menariknyer tempatni kan.. . Malaysiapun ada macam2...

Sidratul Muntaha said...

tak mabuk plak si irfan naik bot

Zura@Iwan said...

Cho Ila~

ya betui tu..
msia pon byk tmpt menarik
cuma tk sempt or sempt je nk pergi..hehe

Zura@Iwan said...

Ayu~

alhamdulillah
tk mabuk
mybe kejap je tu ayu..
brp minit je nk smpi ke pulau jerejak tu..