♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, December 7, 2012

Trip Ke KL | Day 2 ~ Dataran Merdeka-Kg Baru-Hotel Istana

Assalamualaikum wbt.
Salam Sejahtera

Sambungan lagi story di Kuala Lumpur...banyak story la katakan..hikss. Memang terbaik lah cuti-cuti kali ni, tempat tinggal pun ditaja..hehehe, syukur Alhamdulillah dan meriah sebab dapat bertemu kawan-kawan seperjuangan masa sekolah dulu.

Hari pertama kat KL dah ketemu, then tak puas chit chat lagi..Hari ke dua di sana, kitaorang berdating lagi pada malam hari...Bayangkan perjumpaan mulanya venue di Dataran Merdeka then beralih arah ke Kampung Baru dan last kat Lobby Hotel Istana....memang terbaik lah!...hahaha.

 Suasana Malam di Dataran Merdeka...

 Me dan Family meet Azila&Joe sefamily dulu di Dataran Merdeka, dorang dari Kajang ...sesi perkenalan anak beranak, mak pak dah kenal...cuma lama je tak jumpa...Azila&Joe satu kelas dengan saya ..mereka bercinta dan bercinta sampai sekarang...Alhamdulillah jodoh berkekalan dari sekolah dulu...dan cergas dari saya dah 3orang zuriat...Alhamdulillah rezeki...

 Iklan gigi...kahhhh!...Azila teman rapat masa sekolah dan juga teman berdating gak..wakakaka....Mek ni jamu saya dan sekeluarga makan sedap masa nak balik ke Penang hari sabtu tu...masak lemak udang galah dan sambal burung puyuh yang marvelous...terima kasih kawanku..

 sementara tunggu dua orang rakan lagi on the way nak sampai....huhu

 Tunggu punya tunggu, anak-anak pun boring dah main kat citu...huhu...pau daddy depa beli bola dah....at last deme call tak jadi atas urusan yg tak dpt di elakkan....so setting jumpa kat Kg Baru...:)

 Ha jumpa kt kedai makan boleh la kita basahkan tekak gak bak kata suami saya le....sembang2 kering tekak ...duk kedai minum leh sambil2 minum air....hehehe..Masing2 dah dinner sebab nak berjumpaan lambat.

 Bila dah imbas kenangan dulu ni...mula la terkeluar segala cerita....yang bestnya, terkeluar bab secret admire la plak..adoiii...tp suami saya sporting daaa...hehe. Sampai kedai pun nak tutup...amboi tak reti2 lagi nak blah ka..hahaha..

 Beralih ke Hotel Istana pula...hotel my fren check in, konon nak layan live band...mendenya live band ngan anak2 nieh ...

Kita just sembang2 santai kat sini sebelum berpisah....berposing kenangan ex-student smb, Joe, Azila, Ina dan Linda korang memang best...bergelak ketawa tak ingat orang sekeliling dah....memang berbaloi saya dan family turun KL...

 Suami saya yang sporting....walaupun bukan satu sekolah, but dia dah kenal dengan my fren so tak de hal punya....hehe.

Tak puas hati...posing lagi...macam tak mau balik la tu...hahaha. Susunan memang cantik...tinggi - rendah kakaka...Friend Forever! Sayang korang...

terima kasih banyak2 pada korang, sampai sekarang saya masih ingat kenangan masa kita berjumpa di KL ari tu....best treatment i have...saya sayang korang, walaupun masing2 mempunyai commitment tersendiri, jarang berjumpa dan berhubung...tapi jangan lupa kawan yer.....saya tak mau kehilangan kawan2 saya....huhu. Insyaallah next time kita plan lagi yer....

#Termasuk kawan2 di blog ni...walapun saya ni kurang berinteraksi kurang peramah..tapi saya sudi berkawan..saya tak memilih dalam berkawan nie....kalau boleh tak mau mencari musuh...tapi terpulanglah pada hak individu kan....syok atau tak syok je...hehe. Me open minded...kalau boleh nak jauh dari berfikir negatif....Peace No war!..hehe

# Kat KL ritu, ada gak jumpa retis...siap hubby dan my fren bergambar lagi...hubby also minat lagu dia....kita jumpa Abg Jamal Abdillah....hehe..nak tengok gambor? hehe..

Wasalam...SMILE!


18 comments:

Anum said...

bestnya

Gieyana Muhamad said...

mmg best kalau jumpa kengkwn..kalau boleh sembang 24jampun x puas..ekekeke...:-)

Nad @ MamaZN said...

Siap jumpe retiss u! :)
Saya pun bukan peramah sgt..pemalu ada la..
Tp saya suke berkawan =)
Akak jd kawan saya ek? Hihihi....

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

wahh siap lepak dataran eyh ..

wantie said...

adei.. yang rendah tu.. dah pakai high heel pun rendah jugak.

mmm... kalau la berdiri di sebelah aku cam na ek?


mesti kecik molek orangnya ye. comel je nampak. awet muda la bagi orang orang yg kecik molek ni

Dee said...

dee selalu rasa kawan sekolah adalah yang terbaik..yang tahu kelebihan dan kekurangan kita..dan bergurau terlebih pun takdelah terus nak sentap sbb dh memahami kan..

jgn lupa gambar jamal..dee jeles nih..

ALoNa CintamaniszLite said...

hehe...akak pun tak peramah jugak. pemalu jugak sebenarnya, hehe..
tp boleh laa, mesra alam jugak ler akak ni...hehe..

Seronok ler budak irfan tu ikutttt jer makpak dia jenjalan no!!!

el said...

wei anak hang dok diam je na..sng lah nak jaga..anak aku time2 ni kehulu kehilir jenuh haha

ieda said...

seronoknya zura dpt jumpe kawan2 lama .. akak nie nak jumpe pun payah .. semua attach di JB .. hhu

Zura Iwan said...

Anum~

mmg best...hehe

Zura Iwan said...

Gie~

tu arr.... xpuas aku..hehe

Zura Iwan said...

Nad~

hehe..kbtlan abg jamal ada kt tmpt kita pegi tu..hehe..

akak x peramah sgt..ok la sket2...hehe

ya...akak mmg dh kwn ngan nad..hehe

Zura Iwan said...

Adlin~

set mula2 kt dataran...last tukar tmpt..hehe..

Zura Iwan said...

wantie~

hehe..mmg kecik molek dia...org kelate...

Zura Iwan said...

Dee~

betui tu dee..kita pon ngan kwn sekolah rasanya selamba aje ckp kut..hehe..dh kenal kan mcm mn pangai...hehe...

ya dh taruk gmbr dee..sila tgk..

Zura Iwan said...

k.Alona~

akak peramah kut sy tgk..hehe.....

dia mgikut je kak..haha

Zura Iwan said...

el~

duk diam hg kata?
nasib baik tlg tgk weh..x duk diam haizz..hehe..

Zura Iwan said...

k.ieda~

kita ni pon dh alang2 trn KL kak...ada yg keja kt KL..so meet dorang kt sn..hehe