♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, December 6, 2012

Pacific Regency Hotel Suites | Memang 5 Star..

Assalamualaikum wbt..
Salam Sejahtera..

El....tak sabar kan..nah aku dah update....kahhh!

Alhamdulillah dapat tempat bermanja, berhoneymoon....hahaha, hotel di mana kami menetap semasa trip ke Kuala Lumpur 3hari 2malam...kalau ikutkan memang tak mampu la nak stay banyak hari kat hotel 5 star nieh...huhu, tapi bak kata orang...jangan menolak rezeki, Alhamdulillah sahabat saya yang offer kitaorang stay kat hotel nieh..tak sangka plak dapat peluang tidur hotel gini...terharu saya....Huhu..Terima kasih banyak2 pada sahabat saya yang tak lupa pada saya dan keluarga....insyaAllah next year boleh plan lagi...hikss

Tak banyak gambar sangat pasal hotel nie....excited sampai lupa nak snap2..hahaha..

Memang dekat benor hotel kitaorang dengan Menara KL ..view from bilik kita pun nmpk Menara nie...

 style apartment hotel ni....see ada kitchen ag.....memang luas bilik dia......tak salah bilik yang kitaorang dapat ni superior suite kut...hahahaha..ye la, dapat kunci pun from sahabat saya, so tak tanya banyak pun..hehe. dia aje asyik tanya, selesa tak..best tak bilik tu..risau kami sekeluarga tak selesa...huhu...

(interframe bakul sapa entah..haha)...lengkap lah facilities yang disediakan dalam bilik ni....yang penting arah Kiblat dah disediakan....security mmg di jaga baik kat sini, kalau masuk lift pun, uols tak bawa card bilik...memang tak jalan la lift tu, kena touch card tu then baru press ..hehehe...parking pula memang free tapi bukan sebarangan boleh parking...guest yang stay kat hotel ni je boleh parking...yang lain nak parking kena bayorr...hehe..

 bed dia separate...tapi no hal lah..boleh combine...kahhhh..asalkan ada tempat nak rest..


 bilik besar..sure la bathtub pun ada....shower pun separate, tapi en suami lupa pula snap keluasan bilik mandi ni....sapa yang berendam kat sini? ha tengok....

haizzz...seronok benor dia berendam dalam tub ni..tak dapat berendam dalam pool berendam kat sini pun besttt!...kahhhh

 Hero kecil ni nak tidur kat mana? 

Kita kasi dia tidur dalam Baby Cribs ni....senang tak ganggu kahhhh!...hotel ni ada sediakan Baby Cribs  kena request la yer...:)

 Pool dia memang cantik....but view malam lupa pula nak snap....sure cantik....pool dia kat tingkat 33, then kitaorang breakfast dekat tingkat 23...

Cuma lobby tak berapa luas la...non ada gambar..sebab saya tak lepak lobby sangat, selalu turun lobby pun sebab nak ke parking kereta...hehe..

Ni link web Pacific Regency Hotel Suites, Kuala Lumpur, mana tahu nak pergi KL nak stay sini....rate dia pun ada nyatakan kat web tue..hehehe.

Hotel nie memang berdekatan area Bukit Bintang juga....tapi family kecil kitaorang majoritynya  keluar bawa kereta la...bawa anak kecil nie kan..so kesian kat anak la...kalau berdua rasaya kitaorang menapak la kut, dulu penah datang KL berdua...kitaorang berdua berjalan kaki jek...memang adventure betul, en suami nak ajar anak beradventure la kunun....tapi tahu pun penat...kakaka.

#Menghitung hari gak nieh....anniversary tak lama lagi...haizzz macam nak tidur hotel lagi la...tapi hari kerja la plak..huhu

 # next story to be continue.....hiksss...saya nak bawa kengkawan ronda2 I-City...

12 comments:

Anum said...

bestnya mahal nie

el said...

5star siot..sure mahal ni..cancel lah..at least ang nak belanja aku plak ngeh3x

tp ada dapur tu mmg sempoi arrrr...

pic irfan mandi tu cute banget seh

untunglah ang ada kwn yg super duper murah hati nak bg ko dok otel tu...nak kenal ngan beliau bleh mn tau turn aku lak dia banjer woooohoooooo!!!

ok next stop kt ICITY..see u there lol

yan jua said...

Anum~

mmg mahal..kalau kena bayor mmg x duk la hotel ni..haha...

yan jua said...

el~

tu aku mls nk story tu..huhu...mmg rate mahal otel ni..5 star weh..aku x sgka kwn aku bg treatment tbaik punya kt aku n family..syukur dpt dpt kwn yg baik ni..

hahaha...bleh aje nk kwn ngan dia...cm mn dia dpt otel ni, tu kena senyap2..hahaha...

Dee said...

hotel tu mmg mahal..bertuahlah badan dpt duduk free..cantik and bersih je..selesa betulkan..dkt ngan opis lama dee...UBN tower..sebelah Menara KL & ShangriLa Hotel..

SyaNa said...

bertuh ko wei
free plak tu
:-)

Nad @ MamaZN said...

Untungnye..!!!

siti fatimah said...

bertuah badan. kayo benor kawan hang tu leh taja hang duduk kat sini. aduhai...

untung la ada kawan yg kayo. leh merasa duduk hotelk mewah. siap leh hadiah kat kawan lagi tu. terbaik!!!...

duk tunggu bila la ada org nak taja aku pulak.

محمد رازيق said...

syoknya. boleh tahan hotel ni mahalnya. hehe

Zura@Iwan said...

Alhamdulillah...dpt merasa 5 star hotel...

my fren bkn kaya sgt..dia pon dpt ofer dari orang...so atas orang..atas orang..hikss...

ALoNa CintamaniszLite said...

beruntunglah...ada yg sponsor.....murah rezeki kawan zura tu, ye...

tgk..irfan pun seronok bebeno tu!!! hehe..

Zura Iwan said...

k.Alona~

dia x bw kuar duit pun kak..dia dpt ofer gak..so dia kasi sy..hehe...alhamdulillah dpt merasa dak..hehe..

irfan sonok rendam dlm air kak..