♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, December 5, 2012

Trip ke KL | Day 1 ~ Ronda-ronda dan Menara KL

Assalamualaikum wbt..
Salam Sejahtera..

Baca title pun dah tahu sudah...kesinambungan entry ni dari entry di Sini dan di Sini...terpaksa bersambung-sambung cerita sebab banyak cerita dan gambar, nanti taruk satu entry berjela-jela korang nak scroll panjang kan...ate kita takut gak korang boring cerita teman, kalau boring nak baca, layan gambar pun teman dah rasa dihargai, terima kasih pada yang sudi singgah sini...:), dan jangan terkejut pula mana tahu saya ada buat surprise untuk kawan-kawan...hikss.

Jom saya bawa kawan-kawan ronda-ronda dan jelajah kawasan Menara Kuala Lumpur.....hehehe..Masih lagi Day 1 ...parking kereta kat Hotel my friend check in, so...

 Kengkonon nak ronda jalan kaki la....Irfan yang keletihan kut..hehe..

 Dah jalan separuh ...tengok langit mendung nak hujan.....

 Saya cakap kat suami....sempat ke sampai Lot 10 nie...macam nak hujan je, ingat dekat jalan tu...rupanya masih jauh...hahaha, tup-tup hujan turun.....hahaha. terpaksa cari tempat berteduh sementara tunggu hujan henti....huhu

 At last kitaorang sambung ronda kat sini tak jadi gi Lot 10....sebab Menara KL ni memang dekat sangat je dengan hotel kitaorang .....hehe. Ronda-ronda kawasan je tak naik Menara pun...tu pun parking dah kena bayorr...alang-alang sampai sini, redah aje lah.....tunggu Irfan besar kita naik Menara .





 Ada event Pesta Negeri kut...tapi saya tak sure bila..hehe..sakan sungguh Irfan dongak kepala tengok apa kat atas tu...hahaha


 Menara Kuala Lumpur...
 Peace....


Last but no least....We are Here.....minta tolong Mat Salleh snap sat gmbr kitaorg...hehe

Kawan-kawan yang tak pernah sampai I-city nanti saya bawa korang cuci-cuci mata tengok lampu-lampu cantik kat dalam tu yer....saya pun mulanya tak plan pergi I-city, niat mulanya nak jumpa adik je , tapi en suami beriya-iya nak masuk, dah alang-alang katanya redah aje!...hehehe..

# Review pasal hotel nanti saya update juga...sebenarnya malas nak story lagipun tak banyak gambar hotel tu saya snap, tapi sebab ada yang request nanti slow2 saya update ok...EL sabar yer...hahahaha....

#Sambungan story hubby ke ChiangMai pun tertangguh2 nak update nieh....hehe..

24 comments:

Nad @ MamaZN said...

Dongak.abes.dah irfan tu..
Tgk menara kl hihi

Mula2 hubby akak smart baju tight in
Tengok2 smpi menara kl dah lain plak hihi

Nape x naik menara kl? Rugi lorr...hehe

el said...

wei seronok giler tgk pic korg bertiga....

ha mn..mn..xde2...sila letak n3 otel tu dulu coz iols suka tgk pool uols tu hahahahah wekkkkkkkkk

ALoNa CintamaniszLite said...

Irfan tu muka dia selambaaaa aje kan. Tp bab dia mendongak tu yg nampak kiuttt sgt..hehe..

siti fatimah said...

tengok apa la irfan. sampai cenggitu sekali...

Zura@Iwan said...

Nad~

tu la..dia dongak smpi gitu sekali..haha...

tu la psl..mula2 smart..lps tu pns kut...terus x tight in..kahhhh...

x naik la Nad...mahal gak..kakaka..irfan bsr dh kenal sket..best la naik..hehe

Zura@Iwan said...

el~

hehehe..thks fren...alhamdulillah btmbh bahgia...syukur..

hahahaha...hg giler nk mndi pool ka? hahhaa

Zura@Iwan said...

k.Alona~

hahhaa....tu arr dongak tgk mende ntah..mnara kut..

Zura@Iwan said...

siti~

tgk menara kut..haha

♥MAMASYAZA♥ said...

menara kl tu ada dlm wish list hero kecik akak. tak tau kenapa dia suka sgt nak pegi menara tu

hazanis said...

xpernh lg sampai menara KL. .hehe

::NureeN:: said...

aku pon x pernah smpi menara kl walhal dh puluh kali g sana tp x rasa pon nk terjah hahhaa...

SyaNa said...

bagus bagussss
irfan pn da smp menara
iman blom lagi..haha gaya dok jauh jek kan

yan jua said...

Mamasyaza~

ye ke? cm gitu akak kena bw hero kecil tu le nek menara...hehe

yan jua said...

hazanis~

x per bila2 pergi le..

yan jua said...

Nureen~

aku sbb dkt kut..sj la sblm masuk hotel corner masuk menara kejap..hehe..

yan jua said...

Syana~

hehehe...
ronda2 kwnsn je weh..bkn naik menara pun...

Gieyana Muhamad said...

xdan nk blogwalking skrg nie psl kebusyan....perghh gigih hgpa menapak..kalau aku mmg takk psl mls..ekekeke...lebih suka byr parking than bjalan..berpeluh2 mak..tp bagus gak kan exercise kaki..hihi..

Comey Irfan dgn baju cung tue..eh brp rega menara nke? Mn tau leh nek kaa..ekekeke...

LYAfrina said...

besnyer,,lame dh x g KL.. huhu..rindu..

QA's ~ mamapapa said...

bestnya ronda2 KL..sy pun baru balik drpd ICITY td..jmput follow kmbali :)

mamalieyna said...

org jauh pun round2 KL..kita yg dok sini pun, tak jelajah lg sejak ada anak ni =P.. balik2 ke tmpt lain jer..

penat ye irfan jalan2x..hee~

yan jua said...

Gie~

paham2..mu bz..hikss...
ishhh x de la menapak sgt weh...ari tu kejap je menapak..yg lain byk nek keta la...hehe..letih weh..bw anak...haha...

mmg comey arr dia pakai bj tu..encem..hehehe....aku x usha pun brp rege nak nek Menara..sbb mls nk nek...hahhaa..cuma parking tu dh kena bayorr...haha

yan jua said...

Lya~

kita pon sesekali je dtg KL..nk gi tggu budget..hehe..

yan jua said...

QA~

sesekali trn kan...so randa je la..hehe...

thks..nnti kita follow back..

yan jua said...

lieya~

sbb org jauh tu psl bila sesekali dtg...ronda aje..haha....

x per org dkt bila2 pn leh kan..hehe