♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, December 27, 2012

Pesta Pulau Pinang 2012 | Memang meriah dengan orang ramai lah...hahaha..

Assalamualaikum wbt...
Salam Sejahtera..

Ha...betul komen Kak Alona di entry sebelum nie...kitaorang ke Pesta, Pulau Pinang.

Setiap kali akhir tahun, Pesta Pulau Pinang akan dijalankan selama sebulan...musim cuti sekolah lagipun. Saya yang stay Penang ni sebenarnya malas nak pergi....kadang-kadang layan gak ler...kahhhh!, tapi selalunya pergi bawa family la...adik-adik turun ke Penang, saja dorang nak jalan-jalan kat sini...:). 

Kita makan dulu...masing-masing lapar gak ler, siang tadi kan penat berjalan...hehe. 

 Pada malam kitaorang pergi nie , adoyai maybe salah timing kut....terrrrrsangatttt la meriah dengan manusia....termasuk kitaorang la kan...wakakakaka..see macam mana saya sorang boleh terpisah dengan yang lain, sesat dah saya....nasib baik jumpa chenta hati saya, syukur hero penyelamat saya ada di sisi...sibuk saya call kakak saya tanda di mana lokasi, yang penting saya tanya keadaan Irfan ....hehe. 

 Dah jumpa.....hikss...

 Irfan rest minum susu kejap....Irfan boleh layan tengok budak-budak lain main je la, tak sesuai lagi nak naik masa ni....huhu.

 Hero saya nak posing macho gak kut...kekeke. 

Tengok...ramai kan...huhu. Biasa la setahun sekali katakan...time cuti sekolah, tapi main game dalam pesta ni...tahu aje la, bertoken-token yer....siap duit je la, part main game ni la budak-budak suka..huhu. 

Penah saya kata kat suami....tak nak masuk dah le Pesta ni, sesak ramai orang, lagipun setiap tahun sama je..baik masuk shopping complex, kahhhh! Suami kata...jangan cakap macam tu...macam cakap takbur jerk...(opsss terkena dah saya..).

Dalam pesta ni bukan je ada mainan , ada jual pakaian, beg, kasut...kraftangan dan macam-macam lah. Saya tak shopping apa pun sebab sesak dengan orang ramai, jadi tak de mood nak membeli...nanti hujung-hujung pesta kita terjah lagi...wakakakaka..

Thanks for reading ^-^

I'm happy just the way I'am
Love: Peace!



32 comments:

Nad @ MamaZN said...

Kalu saya.... Mesti x pegi huhu!
Papazakwan anti ngan tmpt2 ramai camni
Jomheboh pun diajak die taknak p
Sbb tau ramai sesak parking pun payah
Nak2 bwk budak huhu

Anum said...

bestnya

Nana said...

dia bese gitu
klw dah mmg ada kat negeri kita
malas nak g
cer org lain luar penang
bederu seme nak g hehee

♥cikmOt♥ said...

HEHEHE, saya pun p hari yang sama...
tapi p kejap jek..jam 6 sampai...sebelum jam 7 keluar...time kami sampai lum ramai orang lagi...

tapi tulah, takde jodoh kita nak jumpa kang...

QasehnyaRania said...

as-salam..lama tak pergi pesta..jeles ni..huhu

ALoNa CintamaniszLite said...

Akak tingin gak nk bawak sekali budak2 ni gi pesta...pedulilah parking susah psl bkn selalu kan...dh ler jom heboh semua mmg tak pegi lah sbb suami akak mmg tak suka laa keadaan susah cari parking dan keadaan manusia ramai leh bau ketiak2 ni, ngee...

Tp ari tu dh sampai penang atas urusan lain ingat pastu nk gi ler pesta...tp petang tu ujan lebat ler pulak...tak jadilah nk pi. terus balik tepen...

atuk said...

Assalamualaikum Zura

meriahnya...

Rinna said...

Meriah jugak yer.. tak pernah lagi pergi ke Pesta PP nie..

hainom OKje said...

Rajin jugaklah kira tu...sesak sesak pun sampai!

Gieyana said...

kalau aku pon mmg x g..org luar mmg suka benor msuk sini..rs rugi men menan suma kt dlm nie..bek g genting or menan kt mall sume tue..ekekeke...:-)

Myra Jay said...

Myra malas nak p sebab ni la..
Tp kalau ada geng yang sekepala ajak p konpem p, cuma cik abg je tak suka p ;D

Zura@Iwan said...

Nad~

hehehe...sllnya pegi x ramai gini mybe time cuti pjgkan..

hubby akak pun x suka sesak2 gini..tp sekali sekala layan bw family plak...adik2..hehe...

Zura@Iwan said...

Anum~

x brp best..sbb ramai sgt org..hehe

Zura@Iwan said...

Nana~

tu le...
aku sll pegi time2 last2..hikss

time last x brp ramai org mybe pakat ready utk start sekolah.

Zura@Iwan said...

cikmot~

tu le..idak nk pegi petang tu izan
tapi x sempt, blk rest mandi2 dl..hehe...

x de jodoh nk jumpa kan..huhu

Zura@Iwan said...

Qaseh~

wslm..
ye ke?
nnti mai le..

Zura@Iwan said...

k.Alona~

bawa la sekali anak2 pegi pesta, ala bkn sll kan..hehe....

tp pegi kena timing ok la..x ramai..sy pegi ni ramai org....cuti pjg kan..hehe, time cuti krimas tu..hehe...

Zura@Iwan said...

Atuk~

waalaikummusalam atuk

mmg meriah atuk

Zura@Iwan said...

k.rinna~

nnti mai la time pesta..hikss

Zura@Iwan said...

okje~

hahaha...rajin sbb parking dh ada org adjuz..so sng la...idak pening la..

kalau nk sng time parking x byk..mai ptg kul 6..

Zura@Iwan said...

Gie~

sllnya org luar..siap rombongan weh,,tu psl ramai..hehe..

aku masuk pun ritu tgk org jek..sbb tlalu ramai..hehe

Zura@Iwan said...

MJ~

tu arr...kalau nk sng, g time ptg..x ramai lagi..

ya la..ada geng ok la kan...hubby akak pon x brp suka sesak2 ni..tp layan gk gak time family mai kan..

el said...

aku konfim x pi...aku cepat peluh
dah lah rmi org..anak2 aku yg x reti dok diam..hujan x..tp aku yg hujan peluh t hahaha

Hanih Borhan said...

Salam Kak,1st time saya singgah blog Kak,so,salam kenal,ok? :)

ada dok dengaq jugak pasai Pesta Penang ni...hat Pesta Nibong tu ke?...

pernah b'hajat pi jalan2 sana,tak sampai2 lagi...haha...besaq ke tempat dia buat tu?...

mamalieyna said...

Laaa ye ke..pesta mmg tradisi dr dulu kan..eina pnh gi masa zamqn knak2x..dl ada sorg kakak dok penng..la ni dh pindah..lama tk g penang..huu

Zura@Iwan said...

el~

taw dh..hg sure x p..cept peluh..hehehe..

aku ni pon irfan x duk diam ...x mau duk buggy tu sgt..huhu...

Zura@Iwan said...

Hanih~

Salam kenal Hanih, thks yer sudi siggh blog ni...

yup kat sg nibong tu ler...sorry lupa nak mention kt entry..hehe..

mmg besaq tmpt dia dik...try la terjah..duk mn?

Zura@Iwan said...

mamalieya~

aha...dr dl lg stiap taun sure ada pesta.....

wantie said...

aku tak pi pun tahun. ish.. wat malu ja kan. duk penang tak pi pesta penang. malaih lak aku ngan Aleesya bagai. kalau di amau duduk dalam straller mcm irfan tak pa la.

lawa la kasut irfan tu kaler oren. aummm...

makan kat pesta tu mesti mahai gaban punya..

Zura@Iwan said...

wantie~

ala weh..x kisah la duk png pegi ke idak...bkn best sgt pon..hehe...

aku ni irfan bkn nk duk sgt weh, lgpon ramai tlg gilir2 dokong, laki aku lebih suka dokong dia dr letak dl stroller tu..rendah...mcm kesian plak..dh la ramai org..hehe..

x mahal sgt weh mkn dlm ni..tp aku x sure la..sbb kakak aku yg banje masa ni..kakaka

Kesuma Angsana said...

cukup lama KA x kesini tau

Zura@Iwan said...

KA~

ye ke..meh la jln sini..