♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, December 19, 2012

Balik Kampung | Makan Yang Sedap dan Mereka Yang COmeL!

Assalamualaikum wbt..
Salam Sejahtera..

Kalau balik kampung cenggini la....berkumpul adik badik, masak pun bergotong royong ...hasilnya sangat superb! masakan kampung ini...saya sangat suka!, perut melayu la kononnnya..tapi western pun saya bedal juga...hehehe..



Ikan keli saya suka.....hiksss...(ada yang tk boleh makan ek?) 

maaf pada sesiapa yang puasa yer....:), erkkkk Alhamdulillah kenyang....

Dan.....

Yang bestnyer...Si Comel saya dapat berjumpa dengan mereka yang comel....:)

 Irfan dengan Cu La dan Mak Nyang

 With Opah juga...

 (tudung yg tk brp nak jadi mancung yer.....terkelepek!...hahaha..)

Tengok tu...Mak Nyang dia tak mau lepas balik....hahahaha...kiss sampai rimas Irfan..huhu

Irfan with sepupu yang comel  Kakak Ain....:)

Saya kalau cuti weekend, tak plan ke mana ..arah tuju memang kitaorang balik kampung....either kampung suami or kampung saya.....:), itu sudah berbaloi!. Bersyukur kerna kampung dekat, boleh juga balik kalau rasa nak balik...huhu.



30 comments:

♥cikmOt♥ said...

sabtu ni pun nak balik kampung jugak...leh singgah makan kat rumah zura...hehehe

el said...

aku pose..xleh dimaafkan hahahaha


ko msk ape beb?melantak aje ke haha

Zura Iwan said...

cikmot~

owhh balik BM yer? mai la png..kita jumpa2..hikss...

Zura Iwan said...

el~

kahhhh....ko amik feel je la weh...

aku melantak la...kahhh...

Gieyana said...

balik kg mmg best..tp dek kekangan ms..kdg2 jer..x selalu..:-)

JaSSNaNi said...

hmmmm ni la.. kalau balik kg, mmg menu macam2.. kenyang gile dok kat kampung kan.. macam2 menu mak nak masak, adik nak masak.. kakak nak masak.. jenuh kita nak makan.. hehehe.. tak sabar nak balik kg.. tapi kena tunggu baby kuar baru leh balik.. sbb tak leh jalan jauh.. uwaaaaaa last raya posa je balik kg ni.. dah bape bulan dah ni..

Sidratul Muntaha said...

ko kan..
dah la aku berbulan2 pose seafood..
lapo..lapo.. lapoo..

Kesuma Angsana said...

wah2 mmg sedap2 tu

alyyani said...

mak oi mmg sedap yg amat lauk2 tuh. lapar sudah. dah tgh hari rupanya :)

atuk said...

Assalamualaikum Zura

kalau balik kampung lama...
tentu berat badan naik...

Zura@Iwan said...

Gie~

mmg best x dinafikan...hehe..

ya la...kdg2 kekangan masa tu x dpt nk elak...kalau bleh nk blk sll..hehe

Zura@Iwan said...

Jassnani~

iya la...tp ikut mood gak..mak kalau x sibuk buat tempahan kek..mmg buat la mask sedap2..hehe..

x per jass nnti dh bersalin bleh la blk kg..

Zura@Iwan said...

Ayu~

owhhh..sorry2..jgn marah...

Zura@Iwan said...

KA~

aha..sdp kan..hehe..

Zura@Iwan said...

alyyani~

hikss..aku tgk pon dh lapar ni weh..hehe

Zura@Iwan said...

Atuk~

Wslm Atuk

hahaha...sy ni ntah la.nmpk cm kurus..tp cm rasa gemuk kt perut..kahhhh

ina khairina said...

best kan kalu blk kg,ina pun suka blk kg....tiap2 minggu wajib blk,sure mak masak sedap2...part tu plg best sekali,hehe

wantie said...

aku hanya makan ikan keli goreng garingggggg je. kalau buat gulai aku tak makan.

mamalieyna said...

Untung kg dekat je..kita ni, sorg utara,sorang selatan..hu

Sonot la irfan ramai peminat..hehe..

Zura@Iwan said...

ina~

wahh tiap2 miggu blk yer?? lg best..hehe....

Zura@Iwan said...

wantie~

ikan keli grg mmg sedap...aku kalau buat smbl lg best..

Zura@Iwan said...

mamalieya~

tu la lieya..untung duk dkt kan...hehe..

ALoNa CintamaniszLite said...

syok jadi irfan...hehe..

Ratu Hatiku said...

Sedap semua menu d atas kecuali ikan keli...hihihi saya x mkn

Myra Jay said...

Wowww!! Masak lemak lala tu sedap ;D

MAZLIZA ABD RAZAK said...

sedapnya..makan makanan kampung

Zura@Iwan said...

k.Alona~

tu arr kak..syok jd bdk kecik ni..hehe

Zura@Iwan said...

Ratu~

ooo x mkn yer...tu la ada yg x mkn...sy ok je..

Zura@Iwan said...

MJ~

msk lemak lala mak yg buat...huhu..sedap...

Zura@Iwan said...

Maz~

mmg sy suka mskan kg...tp ada yg x mkn gk...hehe