♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, December 6, 2012

I-City Shah Alam | Bandar Bercahaya.. Meriah!

Assalamualaikum wbt..
Salam Sejahtera

Jom saya bawa kengkawan ronda I-City pula....hehe.

Asalnya tak plan nak masuk I-city ni pun, niat mulanya nak ziarah adik tersayang kat Shah Alam yang rumah dia dekat giler dengan I-city tu, kalau walking pun dah sampai...hikss. Lagipun Irfan mengantuk sangat kut mula buat perangai dalam kereta....letih la tu jalan di siang hari...huhu. On the way dari KL - Shah Alam pun bebai-bebai last2 tertidur dalam kereta....haizzz menguji kesabaran juga nieh....hahaha..

Dulu rajin gak turun Shah Alam, hantar adik masa dia study kat UITM, now dah berkerjaya pun ...so dah pandai2 berdikari sendiri la dik non...hehehe..Berapa kali dah asyik sebut nanti gi Shah Alam kita masuk I-city, so kali ni bila dah sampai....en suami tak lepaskan peluang ler....:)

[entry banyak gambar.....gambar bertiga pun banyak..sebab ada Achik jadi photog..hehe]

 Singgah dulu usha2...amboi banyak kereta, sesak2..so saya malas nak masuk...Irfan pun dah tidur..hehe..

 Model tiang lampu.....hahaha...hubby selalu kena perli dengan saya...dia pun selalu perli saya...gurau2 manja la.....kahhh.

 Ambil Achik kat rumah dia..so kita gi dinner dulu...lapar dah eden..Irfan pun terbangun dari tidur dia yang syok tu.....huhu..Kita makan kat Ani Sup Utara yang best ...(mata saya pun dah stim sebab mengantuk mcm Irfan..haha)

 Sekali lepas dinner, nak hantar Achik balik...en suami nak ronda gak tengok keadaan di I-city tu, tengok2...dah tak jem kereta., so apalagas...terus dia masuk la.....kena bayor rm10...teruja juga mak nie..haha

 Ini budak yang mengantuk..mata cerah benderang macam cahaya2 kat sini...teruja gak Irfan...

 Walaupun hari khamis tapi ramai orang..time cuti sekolah kut kan...

 menurut Achik dulu tak meriah sangat dengan lampu2..sekarang dah banyak...ada penambahan Water World lagi tu..tp waktu siang je..Ada rumah salji kat sini...tapi tak masuk, sejuk gedikss la..hehe

 See tak letih pun awang sorang ni..hehe, tadi mengantuk sangat kan...huhu

 Dua hero layan apa tu...khusyuk sangat...hehe...sorang pipi bam2 sorang pipi tak bam2 dah...good job daddy....hehe..

 jangan muntah ijo pula..asyik gambar kitaorang jek.....hahaha

 sayang anak Mama nie....:)

 Terima kasih Achik for the best treatment dalam I-city nieh....

 Posing poyo sat haizzzz kat depan burung merak nieh.....hehehe.. We are Here.. I-city!

Irfan nak sayang Achik...kiss Irfan untuk Achik sebelum balik..sure Achik rindu dendam ngan anak saudara dia sorang nieh..hehe..

Bukan anak je seronok....Mak dia pun seronok juga...excited tengok cahaya-cahaya lampu yang dorang create dalam pelbagai bentuk....sangat kreatif, tapi dari segi mainan tu biasa la kan..kalau bawa anak-anak ni, sure kena bawa keluar duit juga....sekali sekala kita nak bawa anak-anak happy , kita pun happy..betul tak..hikss..

#next story berjimba-jimba lagi dengan kawan-kawan saya sebelum pulang ke Penang...thanks sudi singgah sini..

Peace, SMILE!

18 comments:

Anum said...

hapy moment

mama tisya said...

best ko yg jauh pn dh smp..aku tk smp2 lg..hehehe tp icity ganu aku dh smp

Nad @ MamaZN said...

Sonok!
Lama.giler.saya tak jejak tmpt ni

wantie said...

best nya tengok hang pa. irfan tu sedih nak tinggalkan mak sedara nya la tu.

ALoNa CintamaniszLite said...

Dapat baca jer buat masa ni...gambar akak tak dpt nk tgk. Semuanya kerana line tenet kat umah akak ni lembab bebeno petang2 ni, adoii..

mamalieyna said...

makin best nampaknye tu.. eina pergi 2 kali dah..tp masa zaman free je masuk, tak byk lampu sgt..skrg dh berbayo, byk lampu, belum terjah lgi..hu~

Zura Iwan said...

Anum~

mmg happy moment...:)

Zura Iwan said...

mamatisya~

hehe...biasa la sll yg jauh yg duk terjah..hehe..

Zura Iwan said...

Nad~

penah pegi ek Nad? kak mai shah alam..ni br jejak kaki kt sini..

Zura Iwan said...

Wantie~

bila lg nk best cm ni kan..hehe...

ha la..dia punya kiss Achik dia..hehe..

Zura Iwan said...

K.Alona~

ye ke? line tenet lembs arr tu kak...hikss

Zura Iwan said...

mamalieya~

tu la..makin meriah...dulu free skrg dh kena bayor..huhu..

*∽ IZAN ∽* said...

waaa.. cantek nye malam2. Izan pun baru pergii.. asyik berulang beli cup corn yg di jual dek gerai2 kat situ jek.. sedapp sungguh! lemak berkrimm di sukai ramai! hihihihi

el said...

aku nah 2x pi sini
igt 1st time g tu..tobat xnk gi dah..sbb ya Allah so hot aku..aku ni jenis cepat peluh...so aku xpi lah merata2..just ronda2 yg dekat2 jek..last masok tmpt salji tu sejuk skit lol

atty's said...

beshnya dpt g i city..kty penah pergi sekali jer.

Zura Iwan said...

Izan~

tu arr..mlm2 cantik sbb lampu tu arr kan....ye ke? x try pon cup corn kt citu..hehe...

Zura Iwan said...

el~

wahhh 2x dh smpi hg? aku pestime..hehe...

ye ke? aku nasib baik ok je..x bpeluh pon...hehe..

Zura Iwan said...

atty~

ok la..penah smpi gk kan..
kita pon x plan nk masuk...last2 masuk gk..