♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, May 22, 2009

Pening...Pening...


Apa yang dipeningkan...sekarang aku nak ceta pasal pening, sebabnya kepala aku dh sakit selama 2 hari ni...errgggg....apa x kena x tau err...

Peneman aku sekarang ni, minyak cap kapak tu la....smpi dh tiggal setengah botol...x juga ilang, panadol pon sudah makan...dia nk suruh balik titon ni...hahaha...

Ni aku rajin2kan diri cari info sket psl sakit kepala ni.....refer kt atas tu ha, aku jd cm kt part no 4 tu...migrain...ignore la bahasa indon tu ek...aku pun x phm apa tu "nyeri".

Kut sapa2 ada petua untuk ilangkan sakit kepala ni, bleh la share2 ngan aku....kekeke..

28 comments:

neezareef said...

zura sakit belah mana..
kot blkg leher tu tanda2 nk dpt darah tinggi

~zuraiwan~ said...

NEEZAREEF; sakit kt atas dahi ngan sebelah kanan...leher x sakit..

CuTeMiUt78 said...

eemmmm cam tu ya.... mungkin zura stress kot..

zue_annie said...

minum 100plus + air ... insyaAllah ok

~zuraiwan~ said...

cutemiut; x stress pun..hehe
zue; toce2....aku x minum air gas...tp tgk la cm no...dh lega x yh la minum

Dee said...

betul minum 100 plus separuh gelas + air kosong separuh gelas..insyaallah ilang..

~zuraiwan~ said...

Dee; tq2...hehehe..nk lega dh ni..

mummYaeesh said...

amik painkiller pastu zzzzzz

~zuraiwan~ said...

mummYaeesh; kt opis ni...kang tido kena warning lak...hahaha...dh mkn panadol td...ok sket ni

shi3la said...

haku dah dekat 10 taun ader migrain.biler sakit kener mkn 3 jenis ubat,sebiji ubt mingrain,sebiji ubt muntah dan sebiji ubat tido..pastuuu haku akan tido...buat la aperpon kat haku haku dah tak sedar dah...so jgn jadik cam haku..!!
carikk langkah pencegahan dgn kadar segera..!!

LoVEaQshA said...

wow!! akak tanteknyer layout br nie~!
meriah n sweet sgt..huhu
Best tul nti nk wat camni gak arr,leh x???hehe

k tk cre,babai..

~zuraiwan~ said...

shiela; ko lg teruk ek...aku pun rasa nk muntah ni...loya2..hehe...aku kalu x mkn ubat, tido ok la sket..

~zuraiwan~ said...

LoveaQsha~ wowww!!...hehehe..tkezut akak...layout akak besa ja la....aaa x per buat la cm ni gk..x kesah lah..hehe

LADYILA said...

zura..dah o.k ker sakit kepala? ntah2 nak dapat berita baik tak???? mungkin hint jer tuh kot..g lah check xsabar nak tahu nih...

~zuraiwan~ said...

LadyIla~hehehe....kalu berita baik ..alhamdullillah la...tp bkn la ila..x per kalu ada gud news sure zura announce kt cini..

alyyani said...

aiyak, td da komen, lepas tu pc hang,takpe. komen lagi :D

saya pun migraine sufferer. so far, takde cure untk sihat kan . kecuali tido untuk beberapa jam. in fact, tido pun tak leh. paling teruk & tak tahan, sy kena jolok tekak nak kuakan isi perut. baru lega. minyakcap kapak mmg sentiasa disisi. zura, nak elakkan. better dpt rehat yg cukup. jgn stress sgt, & jaga makan :)

leadleedeea said...

Lead pon slalu sakit kpala..akak stress ke? sbb lead slalu sakit kpala coz of da stress..or ader good news? hehe...Aminnnnnnnn

Gieyana said...

Wei..aku dulu pon migrain cam ko....so, aku saja g check mata...mmg migrain aku dsbbkn oleh mata..so skrg pakai mata 4 ilang ler migrain tue...try ko g check mata ko tgk mana tau sm cam aku! huwaaaa....

acha said...

zura, kita pn pernah sakit pale gak. pernah menjangkau smp 4-5 hari. pening yg xde limit lak tuh mcm pusing2 jek pale pastu denyut2. tp tula lama2 ilang sdiri.

Azure said...

aku biasa kena yg no.1 tu. penangan resdung. nyeri tu ngilu kut..sbb mmg rasa ngilu2 sakit kat tulang pipi.uihhh...jangan la kena lagi masa terdekat nih..jenuh mintak cuti

rose said...

zura cuba urut tapak jari tangan antara ibu jari dengan jari telunjuk.. insyaallah pening kepala tu akan ok..coz kat situ slah 1 urat kepala kita.. if pening belah kiri..urut belah jari berat kanan...n sebalik yerrr.. kalo x pun dua2 sekali hehehehe... kalo masa urut trlapak tangan tu sakit..makna yer kena lah point dia...selamat mencuba..mudah2 han.. boleh hilang kan pening pale u tu..

~zuraiwan~ said...

Alyyani~aaa mmg kalu tido pun kdg2 x ilang kan...aku pun penah thp cm ko, kena jolok kuar bg muntah kan br lega...x larat kdg2..

~zuraiwan~ said...

Lead~ akak x tensen lah...haha..bkn pregnan lah ..akak peot sm ni..

~zuraiwan~ said...

Gieyana~ uittt...aku x boh pakai spec err...hehehe...

~zuraiwan~ said...

Acha~tu la...ni ilang dh la ...kena rest la kan..
Azure~Ohh ya ka resdung nyilu kt idung...bahaya gk nuh..

~zuraiwan~ said...

Rose~wah...tq2 amay bguna tu....nanti kite try ek...ni ok dhh sket..

[-suziey-] said...

waaaaa kulit baru..heheh...
umangaih ko minum ke minyak cap kapak tu..g la cek..ko ade migrain ke?ish g la cek..tkut hypertension plak..take care ok..

~zuraiwan~ said...

suziey~hehehe...kulit baru da...aku mmg ada migrain gk..tp lama x mai pyakit ni..ni mai plak..mlarat plak tu...thks ya...