♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Sunday, May 10, 2009

D'Perlis...

SATURDAY kitaorg g PERLIS...tapi bkn nk g bcoti2 ke apa, but ada tujuan n niat yg baik yg perlu dilakukan di sn. kitaorg g dgn Zue, konvoi sekali coz aku x tau umah ....so kitaorg meet Zue n Hubby dier kt Alor Star lps Tol Tandop tu. P'jalanan ambil masa 2 jam gk la...btolak frm penang around kul 7.30am, smpi kt AS kul 9 lebih. SO kitaorg btolak g Perlis, lebih kurang 1jam lebih gk la km kt Perlis..lps tu kitaorg terus blk, coz km nk rush blk kg aku lak kt Selama, Perak...idak nk g PESTA harum manis kt SG batu pahat tu, tp x sempat la...

Walau cm mn pon, km sempat gk beli pelam yg ada djual d tepi2 jalan, kitaorg beli masa on the way nk blk dh. Mcm2 jenis pelam ada...so weols juz shopping2 pelam je la..hehehe

Layannnz la pic's yg aku snap sket2 masa di Perlis, nk bposing ngan Zue x sempat..masing2 nk cepat...km lak pjlnan jauh lg...penat woo.....
Zue, x dpt nk bgmbr ngan hg....aku dpt shoot gmbr keta hg pun jd lah...hahaha sawah padi yg luas.....banyaknye pelam.....harus2 beli...hehe

7 comments:

mummYaeesh said...

hmanggaii..byknye pelam!
sekarang ni mmg musim pelam kot..kat sini pun byk murah2 lak tu..kat sana zura beli berapa sekilo?

~~zuraiwan~~ said...

mummYaeesh; perlis mmg tkenal ngan pelam...kite beli 3 jenis pelam, pelam harum manis-rm7 skilo, pelam raja-rm6 sekila n pelam sundam kut, ntah apa nama....rm6 skilo...borong sakan kitaorg..

[-suziey-] said...

hohohho..xpegi kebun harummanis ke? dulu mase peknen aQeel smpai ngidam2 harummanis..hubby siap bw g kebun dia kat sana..huhu..sedapnye:p

zue_annie said...

heheheh...jd la tangkap gambar kete pon hehehe...xsempat gak bersalaman ngan hang hehehe..aku plan ngan hubby nak sggah tepi jln jumpa sat masa balik tu...mana tau hampa nak balik ikut jln lain hehehhe..k nnt kita jumpa lg k

~~zuraiwan~~ said...

suziey; x g la kebun dia...x sempat rush sgt...wah kalu duk dkt mgidam x per...kalu duk jauh...jenuh la.
zue; hahaha...ok la kan dpt tgkp gmbr buntut keta hg..hehe. ok ada jodoh kite jumper lg

Gieyana said...

Sedap buah pelam tue..mmg favourite aku tue! huwaaa..nak pelam...

~~zuraiwan~~ said...

Gie; nk pelam ka? meh umah aku la...smntara duk ada lg pelam..lmbt2 abis err