♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, February 11, 2014

Saturday Moments~Round the Island

Assalamualaikum...Salam Selasa,

Hi bloggers...laju masa berlalu...tak boleh tunggu dah nie.
Nak update laju2 pun tak sempat la...:). 

Bila masa tangan nie dah gediks memegang camera Sony Nex-F3 tu, mmg banyak hasil dari tangkapan Sony ni sejak dua menjak nie...nampak juga berjasa camera tu ye...sian dia dianaktirikan pula..hahaha

Terus pada ceritasss....

Sabtu suami ajak round island, weekend baru ni mmg 90% suami punya plan, kita enjoy! apa pula tak enjoy? tengok Irfan pun dah tau...kahh...kahh.

sebelum round island, kena isi perut ....bab makan, isteri lah yang suggest...

isteri ajak gi Queensbay Mall, lama kot tak mai sini...kita start jelajah island from selatan ke utara gitu...so same way ke QB mall, dapat rasa ekon sket...haha

lama gak tak makan kat Chicken Rice Shop, sebab Irfan suka nasi ayam..so mama suggest la mkn kat sini, ok la not bad, sekurang2nya Irfan makan la juga...now mama risau sebab dia kurang selera makan nasi! yang lain ok jek..hehe..memilih juga anak teruna sorang nie

okeh...he started enjoy the place..like his own place, macam kat rumah gitu, he ignore the people around him...mama say no..no, he stop..then do again, until our food is ready...so he continued enjoy the food also, good boy...sabar2..karenah anak2 gitu la..

 seronok tengok kat luar...hati tu nak keluar berlari-lari la tue..hehe

 mama geram nak ambil air tu ...kalau ais laju je dia..

 kasi smile tu kat i okeh!..hehehe....


 nasib baik that day bawa buggy ni...mau juga Irfan duduk, kalau tak...berjogging nanti dalam mall tu...hihihi..


tadi dah makan nasi, now makan desert pula, kalau ada buah...memang laju je dia makan, ada strawberry pula tu...masam pun layan!.

ada sambungan lagi la entry nie uols...ada lagi..dan lagi......hahaha...
see you guys...take care..
terima kasih singgah sini...
mohon maaf jika ada tutur kata yang mennguris hati or perbuatan di sini....
peacee!


32 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

aTieYusof Family said...

Hihi..suka tgk gaya2 hero hensem tu..Irfan comel.. suka bila dpt jenjalan sesekali...:)

el said...

mau pulak irfan tu duk diam2 dlm stroller..anak iols alana sorilahhh..hahahaha

pic no. 2 tu npk mcm irfan pakai topi graduate..hehehe

lama weols x jln2 round island..my hubby pun suka jln2 pusing2 island n tangkap gambar..lama kut x wat cengitu

syawalsimpsons said...

amboi happening nya si irfan ...muka minum air tu tak menahan tu..adoiiii

Kesuma Angsana said...

mmg seronoklah kalau husband & wife sekepala macm ni leh pusing jalan2 satu pulau lg hehehe

wantie said...

behave nya Irfan dok dendiam dalam stroller. memang jauh api dari panggang le kalau nak banding ngan Aleesya...

ko cari sat, ada ke entry aku yg si Aleesya ni naik stroller. hahahaha...
memang tak de pown.

panas panas ni meronda dalam shopping mall adalah terbaik!

Cho Zila said...

lama sangat akak tak makan CRS.. kedai dia pun jauh dari rumahkan.. dalam hati dah nak kuar sangattu.. budak2 mana boleh duk lama2...

atuk said...

Assalamualaikum Zura

seronok nyerrrr Irfan

Kesuma Angsana said...

UNTUK KAMU , TQ http://kesumaangsana.blogspot.com/2014/02/gamaknyer-blogger-lelaki-tak-minat-baca.html

PearlVelvet SueQys said...

Salam singgah rabu yer!

Adlin Mohamad said...

hero ni sama je peel ngan heroin no.2 kami hahahha kalau makan x duduk diam panjat sana bergajut bawah meja ..

attyfir said...

mesti irfan paling happy dapat g jln2 kan

Rizziela said...

Lamanyer x makan Jco donut tu..bestnya Irfan suka makan buah

Nad MamaZN said...

Buggy tu smart!
Seronok irfan dpt jln2 =)

QasehnyaRania said...

wah irfan.. sonok ibu ngn babah bawa pusing island

Myra Jay said...

Sweet moment spent time together ;D

Zura@Iwan said...

Hanum~

hehe..
irfan sonok taw

Zura@Iwan said...

aTie~

hikss..
dpt tgkp candid mmg ok la..
kalau srh ready tk brp jadi gak..

Zura@Iwan said...

el~

dia sdiri mau duduk dlm buggy tu weh
tp bila time nk trn..kena kasi dia trn..nnti dia jerit..jenuh gk..haha..

ha ya la..
inshaAllah one day..Irfan akan pakai topi graduate tu..ameen..

kan..best round island ni..tgk pemandangan ciptaan Allah..sgt teruja..

Zura@Iwan said...

sue~

ha la..dpt keluar kan su..
mmg syok la anak2 ni...
haha...dpt minum air ais..muncung2 mulut

Zura@Iwan said...

KA~

suami nk bw jlnkn kak..
ikut je lah kan..
dia mmg kaki jln ha..

Zura@Iwan said...

wantie~

irfan ok je..
kalau dia dh jemu duk dlm buggy tu
br dia request nk trn..hehe..

ha la..mkn dlm tmpt ekon..selesa sket ha..

Zura@Iwan said...

Cho~

sy pon lama tk mkn CRS kak
dl ada buka kt tesco kt tmpt keja ni..
now dh tutup...hehe..

ya la..dia sonok berlari2 dr mkn kak..

Zura@Iwan said...

atuk~

wslm atuk

aha atuk..
seronok dia..

Zura@Iwan said...

KA~

thks KA...

Zura@Iwan said...

Pearl~

slm rabu kembali..
thks siggh sini yue

Zura@Iwan said...

Adlin~

ye ke?
dia best main lg ha dr dpt mkn..hehe..

Zura@Iwan said...

kty~

tu la kak
kalau nk keluar..
pandai je ckp "jom"

Zura@Iwan said...

Ziela~

zura pon mmg jarang sekali nk dpt mkn JCO tu
ni pun abg kak yg banje..kalau idak pyh la nk rasa..hehe..

irfan mmg suka buah ziela..

Zura@Iwan said...

Nad~

buggy tu hadiah dr company masa kak bersalinkn irfan

tp mcm tk lama tk leh pakai dh le..sbb irfan duduk pon..dh mcm nk kendur..haha..

Zura@Iwan said...

Qaseh~

ya Qaseh..
seronok la dia..
tapi tang ronda lereng bukit tu..
dia bantai lena..haha..

Zura@Iwan said...

MJ~

ya
betui tu
sweet moment with lovely family..