♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, February 17, 2014

Random jek..

Assalamualaikum...Salam Hari Isnin
Alhamdulillah bertemu lagi di hari ini ..terima kasih Ya Allah!

Sekali lagi..terima kasih diucapkan di sini, di atas semua ucapan dan doa kalian pada ulangtahun kelahiran saya kelmarin, pada family tercinta dan kawan2 yang wish di facebook dan juga di blog..Alhamdulllah dah masuk 34 tahun, bersyukur sangat2. 

Berkesempatan short holiday di Cameron Highland weekend baru ni, terima kasih pada suami tercinta, birthday treatment yang best! last minute plan dari suami ..:)

Random pictures from my handphone...:)

 actually ada plan juga nak holiday kat cameron nie...tapi belum berkesempatan , last pergi masa Irfan masih dalam perut 4bln cam tu..rupanya peminat strawberry anak Mama nie..

Irfan memang  teruja...dengan cuaca sejuk, berangin je..

inilah kali pertama saya try makan kat sini...Big Red Strawberry Farm, hikss. Godaan blogger juga ni buat saya nak try rasa..hikss..

next picture and story soon ye...

#Pagi tadi sebelum datang kerja, perbualan dengan salah seorang jiran..telah membuat hati rasa tersentuh, tiba2 bergenang airmata..sambil kuat mendakap anak saya dalam dakapan, rasa bersalah rasa tak terungkap dengan kata2...seorang hamba Allah yang sangat baik hati yang mana saya mgkin tak mampu buat sebagaimana beliau buat untuk seorang anak yang tidak berdaya,  Ya Allah engkau lindungilah insan kecil yang tidak berdosa itu, sembuhkanlah beliau dari penyakit yang dihidapi...Ameen..

Di dalam kita gembira...jangan dilupakan orang yang dalam kesusahan...:(

24 comments:

Nad MamaZN said...

Ok nnt share pasal p ch
Tak sabar nak baca :)


Nape kak? Anak dia sakit ke?

JaSSNaNi said...

pendek kata kalau kat CH ni.. wajib ada strawberi.. semua pun strawberi.. bawa balik strawberi.. bantal strawberi.. beg strawberi.. bestttt!!! bila lagi nak naik CH ni.. moga ada rezeki lagi ke sana..

Cho Zila said...

rasanyer banyak jalan gak zurani yerk... syioknyer... CH memang best punya... kalau tak makan stoberi cam tak sampai CH...

syawalsimpsons said...

adoi CH mmg best.,.tp aku dah pangkah dah..kalo nak datang, kena G sendiri2 je

syawalsimpsons said...

adoi CH mmg best.,.tp aku dah pangkah dah..kalo nak datang, kena G sendiri2 je

QasehnyaRania said...

buat jiran akak smga dipermudahkan urusannya.

akak, kiranya akak, baru pergi CH la kan.
mcm mna cuacanya.ok tak?
msim stobeli ke skrg?
inshaa Allah ingt nk pergi Mac nnti sbb dok postpone lahai dri dis lgi. nak pi feb, cik abe tgh kusus.

Nurzakiah Hanum said...

share tau

::NureeN:: said...

ni buat aku terpanggil nk g lg CH waahhhhhh

Zura@Iwan said...

Nad~

ok nnti free kak share noh

jiran kak amik bela budak tu..budak tu ada kancer

Zura@Iwan said...

Jass~

mmg kak
itu la wajib beli n makan
strawbery jual kt bwh mahal..hehe..

Zura@Iwan said...

Cho~

hahaha..
byk jln ke sy kak?
tk de lah..alhamdulillah rezeki.

Zura@Iwan said...

Sue~

tp skrg mcm byk pembangunan la sue kt CH
jln berdebu gak..huhu
eh knp ko pgkak tk mo g CH weh?

Zura@Iwan said...

sue~

eh 2x plak ko komen..hehe

Zura@Iwan said...

Qaseh~

ameen..maceh mdoakan

aha br la dear
cuaca time siang..maseh berangin
tp tk sejuk sgt mcm dl
stroberi byk dear...cuma byk jumpa yg msm je..hehe..
tk per2 nnti satu hari Qaseh holiday kt CH ye

Zura@Iwan said...

Hanum~

inshaAllah..

Zura@Iwan said...

Nureen~

haha..
sila2 terjah
tp masa ak pegi tu
mcm berdebu la..
sbb byk pmbangunan beb
then byk gk tmpt tanah runtuh
risau ak weh..
alhamdulillah slmt pegi dh blk..

wantie said...

ok..nanti wat entry yer...

ha..kan dah sampai tu irfan kat sana. mak aii.. sekarang ni kat sana shangat shangat sujuk da...

Zura@Iwan said...

wantie~

ok inshaaAllah nnti ak update

tu la..smpi juga akhirnya, sbnrnya mama irfan yg tingin nk nek CH..lama tk pegi..hikss...
tp kt sng siang tk brp sejuk dh le..malam jek..

ALoNa CintamaniszLite said...

CH...seronok laa irfan, ye...

Zura@Iwan said...

k.Alona~

aha kak..CH
alasan gk tu..nk bw Irfan jenjalan

hainom OKje said...

Bezday ke?....seronok lah dapat gi CH di hari lahir hehe....honeymoon gitu...nampaknya lepas ni dpt adiklah irfan hehe

el said...

alohh nak pi gak lah CH
dah ramai blogger pi sn..w/pun iosl x bape sgt nk pi
weols lama kut x pergi holiday2 ni even short trip pun xde huhuhu sian kan

Zura@Iwan said...

okje~

aha bday okje
baba irfan bw celeb kt CH..
mama dia tingin nk pi kan..hikss
inshaAllah moga ada rezeki sy nk tmbh bb..hehe

Zura@Iwan said...

el~

ak ni..tingin nk pegi CH sbb dh lama tk pegi..bleh kata dl, tiap2 thn pegi kn..tp now CH dh len la, berdebu jln..byk pembangunan..huhu

tk per beb..ko holiday jauh2 kot..smpi spore nun..ak tk taw bila nk rasa kan..

nnti lps ko slmt bersalin, bb dh bsr..jln puas2 k..