♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, February 12, 2014

Saturday Moments ~ sambungan entry kelmarin..hihihi

Assalamualaikum..Salam Rabu!

tak tahu nak letak tajuk apa daa...
sambungan entry kelmarin nie...:)

 terliur ke tengok donut comey2 nie? aku pun perut menyanyi dah ni..haha

suami berkenan nak taupau donut ni..nak around island, kena bawa bekal...hehe

jarang sekali lalu area ni, baru hari ni aku nampak jambatan pulau pinang kedua yang dah siap, menurut info akan dibuka 21/2 ni kot...kasi sebulan free ! tol tak salah rm9.90 kot? kalau salah info maaf ye..hehe

clear je jalan ni...hari cuti kan...hehe...


ko di mata ku...kui..kui...

seram weh aku lalu jalan ni....jln atas bukit kot, tepi je curam dia...masa ni Irfan dah nyenyak tidur..gambar memang banyak goyang ye, duduk dalam kereta je ronda2 amik gambar...:)

 empangan teluk bahang...


padang kota...rehat di sini....

bapaknya yang pulun mkn donut...hehe..sure marah aku ni tempek gambar dia gini...kahh.kahh..

 bangunan MPPP...

layan rojak ...hero ni tak kira pedas ke idak, yang penting sebab ada buah...hihi..

itu je lah..round island kitaorg pada hari sabtu tu....
ronda2 sambil jalan2 cari makan....
best..marvelous...super enjoy!
terima kasih suami saya...
Alhamdulillah selamat meronda satu pulau...terima kasih ya Allah .

22 comments:

el said...

ko dimataku..ganaihhh sgt ayat tu
typelah..kanda di mata dinda ke u di mata i ke hahahahaha

mmg sedap giler tgk donut tu weii teliur mak buyungggg..

lau round2 island ni kan weols sllu lepak kat dam teluk bahang tu pas2 lepak kejap kat R&R kt hiway teluk bahang tu

irfan..aunty nak rojak tu skit bleh..eh bkn aunty bb lah hahaha

mrs Fiza said...

lama tk trun penang (seberang).. sejak keja sni lah dh 7thn lebih..kalo dlu asal wiken ja pi penang lah kalo nk beli apa2..ehhe

Masni Syafie said...

semuanya menarik...xspecially donut comel itu..hihi

Nad MamaZN said...

Kak, donut tu menggoda!!
Best tu dpt khatam tawaf pulau =)

syawalsimpsons said...

adoi meleleh la aku tgk donut tu...lama tak jalan2 pusing2 penang ni...

Nurzakiah Hanum said...

terliur den

QasehnyaRania said...

dok penang pusing island la pling best kan. hihilama dh x dpt lepak kt pdng kota

Myra Jay said...

Huwaaa nanges tengok donut tu, da lama tak makan :)


p/s : Kpg MJ kat Sg Rambutan :)

wantie said...

aku gi meronda teluk bahang time musim duyan je. sebab nak makan duyan hahaha...

dam tu , sesekali terfikir jugak aku. kalau la org campak mayat kat situ, agak agak boleh jumpa ke tak ye...

Zura@Iwan said...

el~

hahaha..
ak mmg ganaz...rock kot ak ngn laki ak weh..kahhh!

sedap2 weh donut comey tu..tp laki ak yg bedal separuh..haha...

ak masa lalu empangan tu, dh nk magrib weh..lgpon sblm smpi dam tu, ada xciden..seram ak..tgk mangsa tertiarap je muka..tk siggh pun..just amik gmbr gitu...

nk rojak ka? jgn tingin nk weh..

Zura@Iwan said...

Fiza~

dl ko duk seberang ye? kt mn?

Zura@Iwan said...

Masni~

thks masni
donut tu mmg comey2..hehe

Zura@Iwan said...

Nad~

mmg mengoda kot
tgk gmbr bsr ha..lg mengoda
bahkan comey2 je donut tu..hikss

Zura@Iwan said...

sue~

tu la psl
ak up gmbr donut tu pon
meleleh ak ni..hehe...
nnti mai la png beb..

Zura@Iwan said...

Hanum~

sabar2..jgn terliur..hikss

Zura@Iwan said...

Qaseh~

bestkan pusing island ni Qaseh..
penat duk dlm keta jek..hehe...

Zura@Iwan said...

MJ~

kak pon lama tk mkn donut tu MJ
rasanya bertahun2 kot..haha..

pstt: oic..sg rambutan..nnti blk kg rojer la..kot kak ada sn..hehe

Zura@Iwan said...

wantie~

ak ni sj la laki ajak round weh...round dr selatan ke utara..so bertemu la teluk bahang tu

duk png pon bkn sll guna jln tu kan..hehe..sekali sekala..

hg ni..pk bkn2 tul..hehe..

mummy_ayu said...

wah..cedapnya tgk donut2 tu..lapar plak.

Zura@Iwan said...

mummy ayu~

hehe..
kita upload gmbr pon
terasa geram nk mkn lg jek..ahha

Cho Zila said...

lamanya tak round pulau pinang... rindu nngan makanannyer... rindu dengan rasa duk dipulaunyr...
nanti kalau jambatan dah boleh lalu bolehler pergi...

Zura@Iwan said...

Cho Ila~

ye ke?
last kak dtg png bila?

aha..nnti jmbtn kedua dh bleh nek..
dtg la round2 png