♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, February 10, 2014

Siapa pernah pakai Baju Peplum?

Meh nak story pasal fesyen pula nie...dulu bercita-cita nak jadi pereka fesyen gak, tapi tak kesampaian..kahh..kahh..lawak je la...

Baju Peplum adalah sejenis pakaian yang sangat versatile untuk dipakai pada bila-bila masa. Secara asasnya ianya adalah tops dengan rekaan peplum mengikut stail klasik ala Saloma. Peplum tops amat seuai untuk digayakan dengan mermaid skirt atau skirt dengan rekaan seperti duyung, palazzo dan seluar panjang. Kini  stail peplum kembali menjadi kegilaan ramai, kebanyakkan wanita mengenakannya untuk menghadari majlis-majlis keraian seperti perkahwinan, majlis makan malam dan sebagainya. Malah ada juga yang turut memakainya ke pejabat.

Saya pun ada 2-3 helai juga baju peplum ni..:)

Selain itu ianya adalah antara kegemaran bagi wanita Muslim di Malaysia kerana masih dapat menggayakan baju peplum mengikut cita rasa masing-masiang. Hijabista moden kini semakin kreatif dalam menggayakan sesuatu pakaian. Sebagai contoh, peplum top dipadankan dengan skirt labuh atau seluar bersama tudung yang cantik. Dengan sekelip mata, penampilan akan tampak lebih menarik dan ayu.

Tak perlu gusar, kalau tak sempat nak keluar bershopping di mall untuk memperolehi baju idaman seperti Baju Peplum ni...

Kini kita dapat beli baju kegemaran di dalam atas talian! Perniagaan online semakin berkembang di Malaysia, oleh itu terdapat ratusan malah ribuan blogshop yang menawarkan pakaian menarik. Ini memberikan lebih banyak pilihan buat pembeli kerana mereka menawarkan koleksi pakaian wanita online yang cukup besar.


Sebagai contoh di Zalora MY yang menawarkan koleksi peplum tops dan pelbagai barangan fesyen lain,  juga boleh dapatkan baju kurung moden, beg tangan wanita, kasut dan dress Muslimah online dengan harga yang cukup berpatutan. Terkenal sebagai destinasi fesyen online terkemuka di Malaysia, semua barang di laman sesawang  terdiri daripada jenama-jenama terkenal antarabangsa dan tempatan serta mempunyai kualiti yang cukup tinggi.


Yaa....kat sinilah ada Baju Peplum yang cantik, bermacam-macam style gitu!anda tertarik? cepat-cepat ke websita Zalora MY ye!

Antara cara terbaik dalam menggayakan sesuatu pakaian adalah dengan memasukkan sentuhan kreatif kita sendiri ke atas stail fesyen terkini. Dengan cara ini kita akan lebih selesa kerana menggayakan sesuatu yang lebih selesa dan mengikut personaliti sendiri. Gayakan peplum tops dengan aksesori untuk penampilan yang lebih ayu dan trendy. 

Jeles saya tengok model-model yang pakai Baju Peplum dalam picture kat atas tu..slim haizzz....cun betul.

Lihat Twitter Zalora untuk informasi terkini tentang berita fesyen terbaru dan promosi yang sedang dijalankan di laman website mereka!

Jom shopping di Zalora Malaysia....Peacee!


***sponspor by Zalora MY

22 comments:

Rizziela said...

x sesuailah sy nak pakai zura..badan berisi.. huhu

Nurzakiah Hanum said...

anum x minat

syawalsimpsons said...

aku jarang2 pakai walaupun kena ngan badan kan

Nad MamaZN said...

Akak cun leh pakai peplum :)

Psssttt.. Tahniah! :)

Cho Zila said...

tak terfikir nak pakai sebabnyer akakni ha plum sangat.. tengok orang pakai memang ler sangat suka...

aTieYusof Family said...

Belum pernah pakai peplum..hehe
tapi mmg suka shopping benda2 lain di Zalora...:)

QasehnyaRania said...

ada dapat satu menang GA
dapat long dress peplum
tapisaya buka saya jahit lain sbb rasa mcm tak sesuai je nak pakai.. janggal .hihi

Kesuma Angsana said...

KA ada juga sehelai dua,.... hehehe !

Rinna said...

akak tak sesuai laa pakai.. org kurus cam Zura jek yg sesuai pakai peplum nie.. :)

Gieyana said...

X suka pkai..nmpk oldies..da selai but now dh x leh pkai..

Zura@Iwan said...

Ziela~

ada yg size bsr gk ziela..

Zura@Iwan said...

Hanum~

masing2 taste kn..

Zura@Iwan said...

sue~

ak pon jarang pakai beb..

Zura@Iwan said...

Nad~

haha..
perut muncit tk leh nk pakai dh..haha

Zura@Iwan said...

Cho~

sy ada gk terbeli
tp now jarang sgt pakai..

Zura@Iwan said...

aTie~

ye ke?
zura blm penah shopping lg kt zalora

Zura@Iwan said...

Qaseh~

ya la..
ada yg ok pakai kn..ada yg tk ok
masing2 bdn iya dk..

Zura@Iwan said...

KA~

sy ada 2lai kot..hehe

Zura@Iwan said...

k.rinna~

tu la kak..
org slim sesuai la pakai
tp zura now perut muncit sket ha
so mmg jarang nk pakai..haha

Zura@Iwan said...

Gie~

ak ada la 2lai
tp now tk pakai gk..hehe

attyfir said...

dah tua ni dah tak pakai peplum.
tapi kty suka je beli utk anak dara

Zura@Iwan said...

kty~

tul kak
nk pakai kena tgk usia kn..
sesuai ke tak..hehe..
tk per..pakai mn yg suitable ngan kita je..