♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, July 25, 2013

Balik Kampung wooo..wooo Balik Kampung..

Assalamualaikum..Salam Sejahtera

Esok uols cuti yer? Nuzul Al-Quran..Ai pun cuti juga..hihihi..

Saya insyaAllah nak balik my kampung pula...hari tu dah balik berbuka puasa dengan mertua.Lagipun this year turn beraya di rumah mertua. Orang time raya baru balik kampung...baru ada feel raya tu kan? hahaha..dah dekat kampung tu, balik selagi boleh la..hiksss. Saya memang suka balik kampung...even rumah parent or in law tak macam kampung, masing-masing duk rumah taman..huhu, yang penting dapat bersama-sama keluarga.

Korang dah apply cuti raya? saya sudah..:), Baju Raya korang dah beli? saya dah settle baju raya untuk dipakai raya pertama...sedondon gitu..auwww~ yang lain tak shopping lagi lah...nanti la beli, lagipun nak beli untuk Irfan je lagi. Rumah saya tak raya pun, lagipun time raya semua pakat balik kampung...pakai je mana yang ada la..selagi elok barang tu, pakai je selagi tak buruk..kekeke..

picture tuan tanah sekadar penyeri majlis..hahaha..

Haihhh...puasa belum habis lagi, sibuk cerita pasal raya..huhu, ibadah di bulan puasa yang penting yer...

Balik kampung....wooo...wooo Balik kampung, esok nak balik...Irfan pun sure excited, sebab lama gak tak balik kampung saya..last month kut last balik. Nak pergi jenguk mak berniaga di Bazar Ramadhan kat pekan Selama juga, semoga berjalan lancar perniagaan mak. 

Terima kasih yer uols sudi singgah blog yang macam biskut nie, opss bulan puasa..hikss. Ai kadang-kadang tak sempat nak terjah blog uols..sorry yer.  

Happy holiday...Selamat Menjalani Ibadah Puasa.. 
#Syukur Alhamdulillah masih mempunyai Mak dan Abah..dan juga Ayah Mertua.

18 comments:

::NureeN:: said...

aku x beli apa lg pon utk raya..
hg raya baling ker? mai la umah mak aku
aku dok c2 smpi raya ke3 b4 blk umah mertua hehe

lieyalatif said...

wah i is jeles tau uolls cuti esok...org putrajaya kene keje ok hohohoho

lieya pun lik kampung lieya esok zura...dah siap2 beli adiah raye tuk mak abah kat kg ni...lgpun tahun ni turn raye kat kg mertua so kasi settle laa dulu....

el said...

sedihnye
ofis aku x cuti sok
tp dua ketul nyonya ni bleh apply leave hang tau..tggl lah aku sorg2 kt ofis ni ha...xpe aku suka..on9 lah manjang aku esok ni

selamat balik kpg

comey mama irfan ni

atuk said...

Salam Ramadhan Zura

uuuwwwaaaaaa
saya kerja besok

Zura@Iwan said...

Nureen~

aku beli baju melayu + bj aku utk ry ptama je..
yg lain satu apa pun tk beli lg la weh...

aha ry baling...insyaAllah kalau tk byk program ...bleh ry umah hg..nnti aku rojer..

Zura@Iwan said...

Lieya~

hahaha..
iols apply cuti la..bkn company kasi..jeles suami cuti, i pun nk cuti..hehe..

bagus2..blk kg sm2 kita yer...

Zura@Iwan said...

el~

jgn sedih la..
aku pon mcm nyonya kt opis aku..
apply cuti la beb...rest blk kg..hehe...

macih...

comey mcm hg la mama el..

Zura@Iwan said...

atuk~

salam ramadhan gak utk atuk..

saya apply cuti la atuk..kekeke..

wantie said...

aku tak balik.. tak balik..tak balik.. bape kali nak cakap ha...
ayat jelez sebab tak dapat balik kampung...


nganga je la kat rumah.

PinKy MoMMa said...

slmt balik kg zura..seronoknyer..kami tak balik pun kampung huhu..tunggu masa jer..raya pun sama hukss

ieda immi said...

bestnyeee ..

dikk selamat pergi dan balik tau ! ;)

Rizziela said...

seronok kalau kampong dekat2 ajer kan

kami tahun ni beraya kat Muar aja

Zura@Iwan said...

wantie~

hahaha...
sabar2..tk per nnti ry blk k...

nk buat cm mn laki hg keja kan..

Zura@Iwan said...

Pinky~

thks..
phm keadaan u..
tk per u rest yer..
nnti slmt bersalin br blk kg taw..
tk care u..

Zura@Iwan said...

k.ieda~

macih kak..

dh blk dh png.

Zura@Iwan said...

Rizziela~

aha...lucky kg dkt2..

seb bek kg sy n mertua dkt..so bleh la blk gk beraya..

Myra Jay said...

Sama la kita kat rumah tak beraya, balik raya kmpung asben, thn ni giliran sana.. hehee walhal dekat je lebih kurg 45min je pun :D

Zura@Iwan said...

MJ~

png ni tmpt bermastautin je...
raya sure blk kg..hehe...
seb baik kg hb n kita dkt gak..