♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, July 17, 2013

Chenta Hati Mama dan Baba..

Assalamualaikum..Salam Sejahtera,

Zura in the house! SMILE..


Alhamdulillah, pagi tadi dapat bersahur ikan sardin goreng + daging masak kicap..
Simple but sedap...suami yang tak banyak karenah bab makan. No worries!


 Nak citer pasal hero sorang nie....wahhh nampak smart dia sekarang sejak potong rambut gitu..ngeee.

asyik puji dia , "cewahh..smart la Irfan" dia mula la perasan..kahhh!

 dah besar dah dia...kalau keluar berjalan, bukan dia berjalan..dia berlari okeh...huhu. risau gak, kadang-kadang tak terkejar saya...

ada satu hari tu..tengah membeli barang, dia boleh berlari-lari ke mana hala tujuan pun tak tau, Mama dia ni kejar ...lari-lari anak la gitu, sebab Irfan nie..kalau kita kejar dia laju..lagi laju dia lari...hahahaha..

 Seronok la dapat naik mainan token nie...dah tahu kalau nampak tempat nie, huhu..bijak kamu wahai anak!

Melayan karenah anak-anak memang tak jemu..kadang-kadang memang la menguji juga kita, dugaan membesar anak -anak nie..lain orang lain ragamnya..Anugerah Allah yang tak ternilai, bagi kengkawan yang belum rezeki untuk mempunyai zuriat janganlah bersedih yer...saya penah lalui dalam situasi anda, jangan cepat putus asa, sentiasa meminta kepada Dia yang Maha Esa. * risau gak asyik cerita pasal anak ada yang akan terasa...maaf yer.

#Happy Cooking....time bulan puasa ni, memang ramai kengkawan yang pakat menunjukkan bakat memasing di rumah...memasak! hihihi..Alhamdulillah, itu lebih afdal kan, insyaAllah dapat pahala masak untuk orang puasa...Ameen.

#Teringin gak nak berbuka puasa buffet di hotel..hehe..

Sekian cerita dari saya....
Smile , Peacee~

38 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cutenya dia

JaSSNaNi said...

hmmm kalau anak dah besar.. besar jugak lah akalnya.. siap la mak.pak nak kejar.. cute nye rambut otomen..

el said...

amboiiiiiiiiii comelnya mama irfan tu

lagi best kut masak kat umah dr beli kt luar tu..ntah sdp ke tidak lgpun mahallll..lau sekali sekala beli xpelahhh..hehehe
ni lau msk leh taruh tuk sahur sekali jimat ye dop

wantie said...

selain dapat pahala dapat jugak berjimat. sekarang ni baazar ramadhan pun dish di amahal.

seklai sekala beli tak pe la kan..

bulan ni le nak kutip pahala lebih beb. tak mo ka?

Nad MamaZN said...

Ensem la irfan lepas dah potong rambut :)

MrS. F!zA said...

hensem.dh nmpk matang dgn rambut gitu,,auwwww

::NureeN:: said...

chup2 cepat buat menantu hehehe...:P

Zura@Iwan said...

Hanum~

maceh:)

Zura@Iwan said...

Jassnani~

ya la..
makin bsr makin bsr la akalnya juga..
dh pandai kan..hehe

rmbut otomen? hehe

Zura@Iwan said...

el~

haha..comey la sgt!

ya la..masak lebih afdal, air tgn isteri kan..
aku ni kalau dan msk la utk berbuka ..
kdg2 tu berbuka mkn ringan2 je dl..then lps tu br aku msk utk sahur..hehe..

blk kdg2 tk sempat..letih gak..huhu

Zura@Iwan said...

wantie~

ye la..ada juga baiknya..bleh berjimat..kdg2 tu mcm sm gak, kena beli brg itu ini nk msk...hehe..

aku mmg prefer msk sdiri...kalau utk buka posa tu mkn ringan2 dl ke..beli kt bazar..kuih muih, then sahur mmg masak..hikss...

sapa tk mau pahala beb?

sekali sekali apa slhnya mkn kt luar..hehe

Zura@Iwan said...

Nad~

encem noh? hahaha..

Zura@Iwan said...

Fiza~

tu la nmpk la matang kit yer..
bahkan orgnya manja je..hhee

Zura@Iwan said...

Nureen~

hg nk chup utk sapa?
elly ka? hahaha..

Myra Jay said...

Ensem boy :)

Myra mengaminkan doa anda..heheee ;) Mudah-mudahan ada rezeki kami gak ;D

ALoNa CintamaniszLite said...

haa, kan...lagi encem..leh wat rambut pacak2, hihi..

**zura, kat gambar di tangkuban perahu tu...bkn stoberi..tu buah rasberi, hehe. Stoberi dia sama jer mcm kat CH..tp kat CH ada saiz yg lagi besar2..

mama lieyna said...

Ha a, nmpk lebih macho gitu..hehe.. encem lah..
anak besar gini mmg kuat berlari, tak terkejo mak...

lieyalatif said...

Mmg smart zura...nampak irfan lagi chubby tau...keluar muke cute die heheheheh....

Simple tp sedap tu zura...masak2 kicap ni mmg lajuuu je time sahur kan zuta....

Haaa ape lg jom intai buffet ramadhan yg berpatutan...lieya in sha Allah ahad ni berbuffet ramadhan....abis laa diet i ..oh no!!!!

ch@ said...

You look so young sis. Like student form three form four. Serious.

Irfan handsome sebab nak dpt duit raya byk kan? Ihiks...

Gieyana said...

aq since balik awl x pernah lg beli kat pasar ramadhan..x teringin lgpon nk p..tp fr sure thn nie lebih mhl dr last year...alhamdulillah mmg jimat..
now mmg x leh kot rsnya kalau nk buka posa kat luar...x worth psl x dpt nk mkn byk2..

Irfan mmg dh nmpak mcm big boy..dia naik menan tue kena buh token ka? sek bek nureen just naik ja kt menan nie..x nak buh token...jimat duit...tp jenuh nk menunggu juga..haizz!

Adlin Mohamad said...

membesar depan mata seronok dapat tgk kan

hainom OKje said...

Bila tengok pic mula mula ngan Tajuk mcm tak berkenaan....hehe tp bila scroll ke bawak ada budak encem baru pass!!! hehe

hainom OKje said...

Bila tengok pic mula mula ngan Tajuk mcm tak berkenaan....hehe tp bila scroll ke bawak ada budak encem baru pass!!! hehe

Zura@Iwan said...

MJ~

maceh myra..
ameen..akak doakan myra gk ye.

Zura@Iwan said...

k.alona~

hahaha..
nmpk kelakian sket gitu kak..kahh!

#owhhh..zura ingt storberi...sbr je la..tk bc betui arr ni..haha

Zura@Iwan said...

mama lieya~

kekekeke..
nmpk cm bdk bsr dh noh...
tu arr..mmg kuat lari..wpon dia lari anak2 gk..tp cergas..huhu

Zura@Iwan said...

lieya~

tu arr...nmpk pp chubby dia tu...

aha...msk time sahur plak tu..mmg best arr..

oo ya ka? hb ada srh intai2 gak..tp tk taw la sempt ke idak nk try buffet ramadhan..

Zura@Iwan said...

cha~

ahaksss...segan la cha kata gitu..
biasa2 je cha..dlm gmbr je tu..

hahaha...moga2 ada rezeki irfan kumpul duit ry..

Zura@Iwan said...

Gie~

aku mmg tk minat nk gi bazar..kdg2 beli kuih je dpn umah tu..ada depa bukai gerai kt dpn gate .

blk kdg2 masak mn dan je..sbb sll mkn ringan2 dl je..hehe..

mmg pon kalau berbuka kt hotel..byk mknan..tk taw la jd ke idak nk pegi..hehe..

dia naik je menan tu..tk boh token pon tk per..hehe..

Zura@Iwan said...

adlin~

aha..
ank2 bsr dpn mata kan..
mmg la teruja..

Zura@Iwan said...

Hainom~

hahaha..
sj la tayang mak dia dl..hikss

Zura@Iwan said...

Hainom~

aikk 2x komen? hikss

Kesuma Angsana said...

mmg semart giler anak bujang sorang ni ! hehehe

Zura@Iwan said...

KA~

hehe..
thks aunty KA...

tenku butang said...

hai.. salam kenal,
follower no.553
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

ieda immi said...

dia lah segalanya bg kita kan dik ;)

bagus kalau hubby x banyak kerenah , mcam hubby akak , makan aje apa yg dimasak ;)
kita lak tercari2 nak pelbagaikan lauk macam mana ekkee ;)

Zura@Iwan said...

tenku~

thks siggh sini..
dan follow blog ni..
nnti sy free sy terjah ye..
now tk brpa sempt nk BW..huhu

Zura@Iwan said...

k.ieda~

ya kak..dia segalanya...hehe

aha..dia tk kisah kalau sy msk apa pon..
lauk satu jenis pun laju mkn..yg penting bleh gak mkn..hehe